Archive

Archive for March, 2005

University Alumni

March 23, 2005 Comments off


Petang tadi aku attend alumni universiti aku masa kat US dulu. Jumpa ramai member lama. Budak junior pun ramai jugak. Dinner buat kat Hotel Nikko KL start kul 7mlm, borak punye borak sampai kul 11.30mlm. Northern Arizona University Flagstaff Alumni Kuala Lumpur.

ExampleBalik rumah, lupa nak tengok rancangan pertama ‘Sampoerna-kan Harimu’ TV3… Aku edit video dinner alumni tadi sampai kul 1 pagi.

Advertisements
Categories: games

Shop and Lost at Alamanda

March 20, 2005 Comments off

Lepas breakfast kat Puduraya Hotel, aku pg Putrajaya via Kajang Exit. Sampai kat Carrefour, Alamanda baru kul 10 pagi, kedai belum bukak lagi… Pusing-pusing naik kereta pg Pejabat Kerajaan kat Parcel E dan terus ke Mesjid Besar tuh. Sebelum tuh, aku pernah sesat dua tiga kali cari jalan nak ke sana… Sepatutnya banyakkan la papan tanda dan jalan yg lebih jelas untuk dilalui…

Kul 12pm pegi lagi ke Alamanda, shopping kat Carrefour… dan terus balik ke PG, sampai kul 6ptg, sempat lagi pg pasar lambak!

Example Example

Categories: Travel

The Cheapest Swimming Pool

March 19, 2005 Comments off

Kul 1.05pm, singgah The Mines, me tengok movie kartun ‘Robots’, mmg sesuai utk budak-budak… byk yg tak logik, tapi utk entertainment ok kot.

Lepas tengok movie, me pg Swimming Pool kat Bandar Tun Razak tgh hari tadi. Ramai jugak org… ada kolam dewasa dan utk kanak-kanak… Yg paling best, sbb harga tiket murah je, RM1 utk dewasa dan 50 sen utk kanak-kanak…

Lepas tuh, aku menginap kat Puduraya Hotel utk semalam je… Dan malamnya, pg Petaling Street, cari handbag, VCD ‘Robots’ dan ‘The Pacifier’ – RM10 satu.

Categories: Travel

MRTA Standard Chartered

March 14, 2005 Leave a comment

Pagi tadi call ejen Standard Chartered dtg rumah, prepare personal cheque untuk bayar MRTA rumah baru.

Categories: Bank, property

Sempurnakan Harimu

March 8, 2005 Comments off

me sampai Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam kul 10 pagi… kat tingkat 5 tuh ofis belum bukak lagi, so me lepak kat medan selera pekena nasi lemak.

kul 11, pintu ofis dah dibukak, tapi pak guard kata TV3 crew biasa lambat sampai… so me tunggu jugak. me rasa semua peserta (adalah 9 org) pun sama menunggu…

kul 12.30 baru rehearsal bermula, group pertama start dulu… lepas tuh, makan tengahari. group kedua punyelah lama tunggu krew dan staff buat apa ntah sampai kul 2.30 ptg baru start.

me kena group tiga, group outstation laa.. start kul 4 ptg habis sebelum kul 5ptg… walaupun corot, me dapat jugak RM850 tunai… akan dibayar hujung bulan April nanti… alhamdulillah
Example The unofficial portal of the Sempurnakan Harimu TV3HERE.

Categories: games

efficiency of kwsp

March 5, 2005 Comments off

kwsp, johor bahru

Pagi-pagi, me hantar kereta Honda City kat pusat servis JJ… Punyelah cepat dia orang buat kerja, sampai me punye komplen pasal transmissi gear pun dia orang tak ambil peduli! Me naiklah angin …

Lepas servis kereta, me bayar duit pendahuluan rumah baru. Semalam me dikejutkan bila periksa akaun yang KWSP dah masukkan duit… fuyoh begitu efficient! Dulu kerani tu kata 21 hari, tapi baru 5 hari dah ok! So, me bayar kat developer rumah (BSA).

Categories: property

TV3 Call Lagi

March 5, 2005 Comments off

Tengahari tadi masa me pi kedai kat Jalan Imbi, Rifah TV3 call lagi… to confirm hari recording nanti.

Hari: Isnin kul 11pagi – 3ptg
Tempat: Plaza Alam Sentral, Shah Alam

me kata ‘ok lah – confirm’, then dia cakap me kena episod ketiga dan rancangan tuh akan masuk tv tiga minggu selepas kejadian tuh nanti. InsyaAllah.

Categories: games