Archive

Archive for November, 2005

2 books for 1 destination

November 28, 2005 Comments off

Last week, I went to Kinokuniya KLCC and bought 2 books about Perth and Australia. After 1 week reading them, I found Perth is an interesting place to visit. I am very excited to go there very soon. Go free laaa… he he

Categories: books, Travel

Lucky Draw ke Perth

November 20, 2005 9 comments

caption: mQ punyelah tersengih! ehehe

Pd hari Sabtu yg lepas, me pd mulanya x nak pegi ke majlis annual dinner syarikat mQ … Tp bila mQ tunjuk hadiah2 yg ditawarkan, me jadi setuju pegi sbb ada hadiah pegi ke Perth. Dan ada lebih 300 hadiah kesemuanya!

Pd mlm tuh, mQ dipilih utk mencabut nombor2 lucky draw, dan sempat jugak me kutuk mQ sbb nasib dia selalu kurang baik…

Bila pemenang hadiah2 utk 15 grand prizes dipanggil… nombor mQ jugak termasuk sama…

Dan akhirnya setelah cabutan utk 15 hadiah2 tersebut diadakan, mQ dapat hadiah ke-4 pergi ke Perth seperti yg me impi2 kan! Cool. [+ See the perth tour – it’s nice! ]

Categories: games, Travel

memperbaiki labu

November 17, 2005 1 comment

Mula-mula me cuba transfer video image dr ARA punye handycam ke pc me pd Sabtu lepas kat rumah dia… Tp, disbbkan masalah teknikal, me bawak balik handycam dia dan me try kat rumah sendiri… ARA dtg rumah mlm tuh, me bagi balik dia punye handycam…
Mulai Isnin yg baru lepas, me edit video pasal gathering raya tuh, tapi masalah paling ketara ialah bila nak transfer dr video file (avi, mpeg2) ke VCD, gambar dia jadi blurr, x brpa clear… Me cuba install macam2 software dr internet, tp x berjaya.
Smlm, me try buat DVD pulak dan transfer ke VCD, kualiti gambar masih sama jugak…

Categories: nostalgia, technology

alumni gathering

November 6, 2005 Comments off

Tadi ptg adalah gathering bekas pelajar sekolah lama kat KGR. Sampai kat sana kul tepat 2.30 ptg. Majlis mula kul 3.00 ptg, me bagi ucapan pengerusi majlis… Ramai member2 lama yg me jumpa. Majlis bersurai kul 5.00 ptg, sempat ke Serkat cari kawan, Sudin namanya.
Balik PG, me cuba nak beli tiket bas ke KL tapi sume dah abis, Zuco dan Transnasional. So, esok me balik naik kete la nampaknya…

Categories: Friends, nostalgia

close counter

November 1, 2005 Comments off

Smlm me pegi KTM JB naik bas, ingatkan nak ambik motor … Tiba kat sana, pejabat penghantaran tutup sbb hari Ahad kot. Me tanya kaunter tiket kat depan tuh, dia ckp dtg esok dgn selambanya. Me pun balik smlm naik bas jugak.
Pagi tadi pegi lagi KTM JB naik bas, dan ambik motor dgn jayanya dan bawak balik ke rumah…

Categories: transport