Archive

Archive for October, 2006

Susah Tapi Berduit?

October 31, 2006 1 comment

(insert pdms)

you do what you know best

Ini entri riak. Me padam tanpa sebab.

Alahai.

Categories: Friends, Ho Hum

Ada Apa Pada Rokok

October 29, 2006 2 comments


Pagi tadi, bibik sementara yg baru suruh beli rokok, tapi dia tak cakap rokok apa. Tapi itu hari dia ada cakap apa-apa ‘Menthol’. Oleh kerana me tak pernah beli rokok, so me singgah kejap kat kedai stesen minyak Mobil tuh. Me cakap kat budak pompuan kaunter, nak beli ‘Menthol’.. Budak tuh macam blurr je. So, me tengok2 kat barisan kotak2 rokok tuh, terus me order Salem Lights. Bila me bagi kat bibik, dia tak nak terima sebab bukan taste dia.. ‘Nanti batuk-batuk kok Pak!’, laaa memilih jugak tekak bibik nih! ‘Saya mahukan Sampoerna Menthol, Pak!’ bibik tuh kata menjuihkan bibirnya..

So, me pegi kedai runcit mamak pulak, terus beli kotak rokok Sampoerna A 20 batang, 2kotak sekali! Bila bibik bilik2, macam tak percaya je, mungkin dia selalu beli yang 14 batang kot.. Tapi dia ambik jugak kotak rokok yg me beli tadi. Nasib baik dia cakap ‘terimakasih, ya Pak!’ kat me..

Categories: Family

Honda City – The Power Of Dreams

October 28, 2006 2 comments

Pagi Sabtu nih boring gilerr..
So, me ambik digicam dan ambik gambar kete Honda City me yg tengah parking kat luar rumah tuh..


hmmmm…! macam katalog kete baru je nampaknye.. walaupun dah lama tak kena wash!

Categories: Ho Hum, transport

insaf, the meaning

October 26, 2006 16 comments

(insert at the beach)

artist’s impression
white mercedes at pontian beach

insaf s. nm rasa belas kasihan, rasa keadilan, rasa simpati
公理, 正义, 同情心 fairness; realize, be or become aware of.

Source: Kamus Perdana (Bahasa Melayu . Bahasa Cina . Bahasa Inggeris)

Categories: myself

Anak Gadis N Barang Kemas

October 26, 2006 4 comments

(insert kakak ati)

japanese caricature is what she likes to do

Smlm, hari raya kedua, masa kami on d way to balik kampong, kami singgah kat stesen pam petronas.. Masa aDm dan aQi sibuk pegi masuk kedai beli air minuman sejuk, sibukla jugak mami mengeluarkan simpanan emasnya untuk dia pakai dan aTi pakai.. tapi aTi tak suka barang kemas..

me — pakaila sikit kak, gelang ke rantai ke
aTi++ iyelah tengah pilihla nih..
me — tengok anak2 dara makcik pakcik kau sumenya pakai barang2 kemas, besar-besar lagi!
aTi++ tapi nampak macam susah je.. (dengan nada suara slow je..)

me dan mQ tercengang kejap.. lepas tuh me n mQ pun bambu la si kakak nih.. prop pet prop pet prop pet..

me — kalau tak nak nampak susah, jangan malas baca buku, belajar rajin2! prop pet prop pet prop pet..
aTi++ iye iye (entah kan paham, entah kan tidak?)

Categories: Family

Alumni ex-SDPB

October 25, 2006 3 comments

(insert exsdpb)

good friends are hard to find

Majis Perjumpaan Hari Raya Aidil Fitri 1427H:
KGR, Hari Raya ke 2, 25hb Oktober 2006

Next: > Click

Categories: Friends, nostalgia

Motorcycle Experience I

October 25, 2006 Comments off

(insert suzuki rc cup)

slimmer mQ and smaller aDm
pontian kecil beach, circa 1990

1. Suzuki RC80 (Plate JBB)
2. The first motorcycle experience after getting my first job
3. Too many happenings
4. Still live
and kicking, in kampong
5. Manufactured 1982, bought in 1989

Categories: nostalgia, transport