Archive

Archive for January, 2007

PDMS Isometrics Tanpa Arah

January 29, 2007 Comments off

Kekadang kita tak nak bagi kat client berkenaan position dalam isometrics. Utk mematikan position tersebut, sila ubahsuai didalam option file:

Atext 201 ”
Atext 202 ”
Atext 203 ”
Atext 204 ”

Categories: work

Chile Men & Mineral Water

January 29, 2007 2 comments


Masa nak tunggu bas ke KL tadi malam, ada la dua orang mamat nih yang me ingat mula2 mcm orang Nepal. Dia tanya: “dari sinih, dari sanah, KL, berapa minit?”. Mula-mula me terperanjat jugak, tapi jawab “empat jam”, sambil tunjuk 4 jari tangan.

Tiba-tiba datang pakcik tengah menggendong bayi dan isterinya kat belakang dengan anaknya yang tiba-tiba muntah. Kesian jugak me tengok budak tuh, dan tiba-tiba pulak mamat sorang tadi datang kat makcik tuh bagi botol air mineral. Baik jugak mamat nih, me terpegun.

Lepas tuh, mamat tuh dok la balik kat kerusi besi kat sebelah, dan me tetiba nampak buku kamus ‘Espanol – English’ kat tangan dia. Dari muka dia orang berdua nih, me agak iras-iras orang Pakistan ke tapi lain je. Jadi, me tanya balik: “dari mana? which country?”.. Dia jawab “Chile”. Me pun ngangguk: “South America”. Jauh tuh..

Categories: Travel

PDMS Heat Tracing

January 26, 2007 Comments off

PDMS heat tracing

The heat tracing is difference from insulation. So, create one file with the following contents:

$S-
$( BORE UNITS MM $)
$( DISTANCE UNITS MM $)

NEW SPECIFICATION /EL
MATREF =0
FLUREF =0
RATING 0.000
LINETYPE NULL

TEXT ‘TRACE’

$S+

Categories: work

Public Bank Boleh?

January 21, 2007 Comments off

the bank’s ceo is the richest man in the country

Dah 2 hari turut-turut me cuba nak bayar hutang kad kredit kat Public Bank MS. Pagi Sabtu me tengok ada mesej kat mesin Cash Deposit kata: ‘Maaf sistem tergendala SEBENTAR’. Petang Sabtu me tengok pun sama. Pagi Ahad masa nak keluar sarapan pun sama. Petang pun sama. Pergi Public Bank JJ pun sama jugak. Lepas tuh, pergi EON Bank kat TM, takde pulak mesin Cash Deposit.

Bukan ke sepatutnya mesin ATM berfungsi 24 jam? Me agak dia orang yang jaga mesin ni kerja masa waktu pejabat je kot. Heee geramnya me !

Categories: Bank

Terserempak Selebriti

January 9, 2007 Comments off

Petang tadi, me pergi Ampang Park kejap, beli deodorant, shampoo rambut, spray lubricant dan plastic cover.

Masa dalam perjalanan balik ke pejabat, terserempak crew tengah shooting drama depan Bistro. Ternampaklah jugak pelakon A Galak (Gerak Khas) tuh tengah mengisap rokok, tension kot.

Categories: movies

Kad Mesra Car Craze

January 9, 2007 2 comments

(insert kad mesra car craze)
Tadi me informasi cari berkenaan peraduan Petronas: Kad Mesra Car Craze. Terjumpa gambar-gambar pemenang tahun lepas. Tapi, apasal takde nama-nama pemenang tuh?

Categories: games

aBo Sakit Perut

January 9, 2007 5 comments

my mother said, she got my talent

Pukul 10pagi tadi, cikgu tadika cina aBo telefon me cakap yang dia sakit perut, cirit birit. Cikgu tadika cina kata dia akan hantar aBo balik rumah.

Pukul 2.30 ptg, me dpt tahu komputer Dell yang me pesan dah sampai di rumah!

Categories: Family, technology