Archive

Archive for May, 2007

Contest Winner

May 25, 2007 1 comment

Sijil Simpanan Premium
Bank Simpanan Nasional

Ptg tadi, me trime surat dr BSN, mnyatakan me telah mmenangi cabutan bertuah sijil simpanan premium (SSP) BSN (www.bsn.com.my) hadiah ke-13 bulan lepas. Walopun hanya menang RM100 (Ringgit Malaysia Seratus sahaja), me amat berbesar hati menerimanye. Ini bukanla pertama kali me menang hadiah BSN itu..

Me tringat2 dulu, masa nk beli sijil SSP itu di kaunter BSN itu, kerani tu ckp: “untung korang boleh menang kete besar, kami ni langsung x bole beli n x bole menang!”

Me jwb: “rejeki Tuhan Maha Kaya tentukan..”
Wallahualam.

Advertisements
Categories: games

Ampang Park

May 23, 2007 1 comment


this is ampang park..

Tengahari tadi, masa me gi ampang park nak pos parcel (pos ekspres) itu, ttiba ade mat salleh tegur me, tanye mane ampang park?

Me ckp kat belakang nun..

Categories: miscellaneous

Selipar Jepun ..

May 21, 2007 Comments off


boss baru lepas panggil me tadi, pasal surat resign itu..

Me dh bagitau, sbb meninggalkan sykt ini bukan pasal staff yg celupar, bukan pasal boss yg kamceng, ataupun pasal gaji yg agak lumayan itu..

Me akan rindukan selipar jepun itu yg selalu dipakai gi solat zohor, asar n magrib n solat jumaat..

Categories: myself, work

Baju Mahal..

May 20, 2007 Comments off

Ptg Ahad sblm antar aDm balik asrama, kami singgah makan lunch kat KFC Tebrau City itu..

aDm beriye2 benar nk beli baju converse..

Me ckp: “abahh pakai baju free je nih ..”

mQ ckp kat me: “ha, itulah dh biasakan dari kecik..”

Categories: Family

police arrival

May 20, 2007 Comments off

baru jap tadi, ade kete peronda polis datang umah, parking kat luar..

rupa2nye si rZi, anak abang mAt itu dh jadi prebet polis beb! so, me suruh masuk umah, tapi rZi x nak, kate tengah tugas! ok xpe, so, me soh aTi amik gambar kami je ngan kete peronda itu..

rZi ckp abahh dia dh operate itu hari..

Categories: Family

breakfast

May 20, 2007 2 comments

Pagi tadi, bfast kat tempat biasa..
Ada orang tu parking kete kat depan toilet itu sbb parking dh penuh..
Me order mee hoon goreng, mQ n aBo pun, aDm order nasi lemak ayam goreng telor goreng.. Me order 2 telor separoh masak n kopi o..

ramai gak orang, walopun dh kul 8.30am..

Categories: Food

Ponteng Tuition

May 19, 2007 3 comments

Pagi tadi, ingatkan nak bfast dulu. Tp aTi x jadik tuition kat sekolah itu. So, kami gi bandar P, amik aDm kat asrama.

Sampai asrama kul 9am, pastu gi tepi laut, sarapan roti canai. Me x tahu kalo2 harga roti dh dinaikan, tp yg pasti roti canai tuh ciput sangat sampai mQ order lagi.. he he

Tghari, gi balik kampong, me tdo jap, atok xde, cume nenek je..

Takut x sempat, me x antar aQi tuition kul 11am itu.

Pastu gi pasar malam PG, gunting rambut utk me, aDm dan aQi. mQ tunggu kat dlm kereta je..

Kami x beli ape2 makanan kat pasar malam itu, pas gunting, kami gi tesco, makan malam disana..

Categories: Family