Home > miscellaneous > more seafood

more seafood

yellow is royal color

Malam tadi me makan malam di [ kampong senibong. ] Makan makanan laut.

Tapi me tidak pesan [ siput gonggong ] itu lagi.

Sempat lagi me tangkap gambar limbungan kapal [ Sembawang Shipyard ] yang me pernah kerja di suatu ketika dahulu.

Alahai.

Categories: miscellaneous
  1. December 31, 2007 at 2:39 am

    seafood contains very high cholesterol..

  2. January 2, 2008 at 9:25 am

    oh, senibong itu bersebelahan dengan permas jaya.. btw, nice shot.

    aha, baru kamu tahu yek?

    nice shot? shot yg mana? shot belakang t-shirt itu ker (ehehe)? atau shot gambar limbungan kapal itu?

  3. azrn
    January 2, 2008 at 10:23 am

    wahh~ senibong tmpt yg sy nak pegi, tapi tak pegi2 pon lagi. ehkekekke…😛

    naper x pegi2 pon lagi? bukan susah pong.. ehehe

  4. January 2, 2008 at 11:02 am

    alamak rindu la nak balik semula ke jb. eehehh

    rindu tapi jauh yek bro.. ekeke

  5. January 2, 2008 at 11:28 am

    Ehhhh, kenapa tak bagitau nak mai? Boleh pau suh orang banjerrr….. Ahahahhaha….

    me akan pi and mai ikut sesuker ati n kaki melangkah.. mana tau esok lusa tulat me xleh nak pi mai maner2 lagik.. uhuhu

  6. January 2, 2008 at 12:10 pm

    selamat tahun baru..

    seafood mg best😀

    salam tahun baru juger..
    seafood is best for your cholesterol for sure one.. ehehe

  7. January 2, 2008 at 2:05 pm

    bro, ‘kampung’ saya di permas jaya itu.. hehe..😉

    shot limbungan itu.

    ok 3x, tp kampung yg mana satu? ehehe

  8. Zatil
    January 2, 2008 at 3:20 pm

    ahh… senibong… suke nasi lemak kukus lauk ayam sambal kat senibong… sedap~!…

    me xpernah try nasi lemak kukus itu, walopun memang me tengok punyelah ramai orangramai disitu.. ehehe

  9. January 2, 2008 at 4:11 pm

    seafood juge kadang2 mengandungi parasit2 yg tidak kelihatan – silent killer!.

    waah, Saudara agak lincah juga ya satu tika dulu.. masuk Who Wants To Be A Millionaire, Perdanaria & Sempurnakan Harimu.. Manthop!

    Slmt tahun baru buat saudara sefamili.

    ada lagiiii.. tp biarlah rahsia..
    salam tahun baru juger utk bro muzem iteww..

  10. January 2, 2008 at 4:40 pm

    yginsaf: permas jaya itu la..

    zatil: nasi lemak yang kukus yang pernah kontroversi suatu masa itu dulu? ada ‘benda asing’ dalam sambalnya.. hehe..

    permas jaya itu besar juga kawasannya..
    itu bukan ‘makhluk asing’, tapi pelaris.. ekeke

  11. January 2, 2008 at 4:52 pm

    salam tahun baru gak buat mu😉

    iye 3x,
    thank u

  12. January 2, 2008 at 5:15 pm

    bro yang insaf, salam tahun baru jugak!

    iye 3x,
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

  13. January 2, 2008 at 8:14 pm

    senibong?! aisehh port Q selalu lepak tu! hehee..:mrgreen:

    p/s – salam perkenalan dari saya, Q!😀

    tempat jatuh lagikan dikenang..
    salam kenal juger dr me.. moga kita bisa jd kawan siber yg baik

  14. January 2, 2008 at 10:52 pm

    aaaa…bestnya makan seafood!!! Abg Me hati-hati, banyak kolesterol tu.

    aha, me tahu..

  15. January 2, 2008 at 11:01 pm

    aku ni pantang ‘see’ food

    bro azwan,
    makan untuk idup..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

  16. January 3, 2008 at 12:37 am

    arggh…saye suke makan kerang kat senibong..=)

    tp air laut kat situ,mcm tcemar sket..huhu

    kerang bakar yer cikf iteww?
    tp air laut kat mana2 kat pantai bumi tanahair kita semuanyer dh tercemar..

  17. iDa
    January 3, 2008 at 12:37 am

    salam tahun baru🙂

    salam tahun baru 2008 juger utk cik idaz iteww..

  18. February 7, 2008 at 9:19 am

    Bestnya siput gonggong.. Hanie suka makan siput gonggong masak lemak cili api dekat Senibong.. Sedapp..

    memang sedapp.. harganye pun memang lumayan – mancongkam wallet me yg itteww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s