Home > humor, photography, Travel > tanjong laboh

tanjong laboh

secret codes and non-existent airport [+ bigger uncropped image ]

Tahun Baru 2008. Me pergi lagi ke batu pahat.

Me tertarik dengan papan tanda lapangan terbang tanjong laboh itu.

Me masuk ke jalan dalam. Me tidak jumpa apa-apa penanda berkenaan lapangan terbang itu. Me cuma nampak sebidang tanah lapang yg ada padang bolasepak di hujungnya.

Ditepi padang ada tasik seperti bekas lombong. Me ambil gambar [ bunga teratai ] yg cantik, tapi agak jauh. Me hendak ke tepi aur, tapi takut pula kalau-kalau ada [ bujang senang ]. Ehehe.

Ditepi lombong itu, tiba-tiba ada kereta kancil [ polis ] berhenti. Dua orang polis gendut tanya me macam-macam. Me ulangi, dua orang polis gendut dalam kereta kancil. Bayangkan.

Alahai.

Categories: humor, photography, Travel
  1. January 2, 2008 at 9:24 am

    ramai org ingat me ni ‘photographer’.. ehehe

  2. iDa
    January 3, 2008 at 9:08 am

    naik berlumut dah papan tanda tu.
    isk isk isk.
    hehee

    aha, memang berlumut dari zaman sebelum perang jepun lagi tuh..

  3. January 3, 2008 at 10:02 am

    salam tahun baru moga 2008 menjanjikan kebahagian dan kerahmatan Allah

    insyaAllah bro
    kita berAZAM, Tuhan Maha Kaya tentukan..

  4. January 3, 2008 at 10:06 am

    Me…Boleh saya tumpang ketawa?
    Keh keh keh!! Polis gendut dalam keter kancil?
    Keh keh keh…Alaaaahai…
    Kesiannyaaa… Comel betul laaaaa🙂

    tak baik tau ketawakan .. (ihihi)

  5. January 3, 2008 at 10:07 am

    salam tahun bro. sory a baru ucap… busy skit a 2 3 hari ni…

    cam kawasan terpencil je tmpt tu

    no prob bro harubiru iteww..
    xlah terpencil mana, off jalan batu pahat ke pontian jerr.. if u know what me means

  6. January 3, 2008 at 10:29 am

    haha..mesti polis tu lapar kot..sebab tu dieorang tanya macam²…hahaha🙂

    tak baik tau cakap polis kelaparan..
    diaorang cumer menjalankan tugasan.. manalah tau kalo me ni spy dr negara indera kayangan.. ehehe

  7. January 3, 2008 at 1:07 pm

    Ahahahhahahah, polis gendut…. Sian kancil tu….

    xbaik tau gelakkan orang gendut.. ekeke

  8. January 5, 2008 at 7:47 am

    Saya orang Batu Pahat pon tak pernah nak gie ‘Lapangan Terbang’ tu.

    lapangan terbang? mana ada lapangan terbang disitu noo.. wakaka

  9. January 27, 2008 at 9:17 pm

    ye.. apis pernah sesat kat sana.. cari airport tapi tak ada apa2..signboard aja yang ada.. ni mesti lapangan terbang berhantu..

    iteww lapangan terbang lamer lah.. masa perang jepun jer.. pastu x pakey lagik..

  10. Khairul Faizi A Rahman
    January 27, 2008 at 10:24 pm

    Kan best kalau Tanjung Laboh tu betul2 ada airport. Dari KLIA flight balik ke BP. Takyah naik bas, warghahahaha

    iyer 3x.. lagi best kalo ader air asia landing kat siteww kan 3x?
    dan mudah bagi bakal2 haji kalo nak gi haji.. x yah nak gi senai atau klia yg jauh iteww..

  1. February 1, 2008 at 7:50 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s