Home > Family > the first job

the first job

yaasir is nine months old now [+ last months]

aDm sibuk mencari kerja.

Pagi semalam me pergi ke [ tesco ] itu. Semua kedai kata tiada kerja kosong.

Me pergi ke supermarket ala kip mart itu. Akhirnya kedai kasut juga ada jawatan kosong sebagai budak stor.

aDm kena isi borang. Lepas isi, tokey bilang boleh mula hari ini. Terperanjat me, baru mohon sudah dapat kerja!

Alahai.

Categories: Family
  1. January 3, 2008 at 10:48 pm

    Your first job in no way predicts where you will ultimately end up.

  2. January 4, 2008 at 9:34 am

    comelnya dia🙂

    ko bila lagi nak berzuriat bro?

  3. azrn
    January 4, 2008 at 11:31 am

    hurmm… bapak kena carikan keje utk ank ke? ehehehe…manje~

    keje untuk belajar berdikari..

  4. January 4, 2008 at 12:07 pm

    Selamat bekerja. Comel la budal ni.erm, 9 bulan dah start ‘beroperasi’ tolong ‘kemas’ rumah mama ya

    me x keje arini.. masih bz uruskan persekolahan..

  5. Zatil
    January 4, 2008 at 1:29 pm

    halahai… anak sape tuh… tiyutnyeeee…

    anak kacukan..

  6. January 4, 2008 at 2:27 pm

    Encik me, boleh tak saya beri satu pandangan? Pastikan kerja yang anak encik me itu mempunyai kwsp… Sayang kalau tiada…

    sebenarnya me x kisah, me pun keje sekarang xde kwsp, xde medical benefit, xde socso juger..
    tp tempat keje baru aDm itu memang ada kwsp – itu yg memang terkezut gak.. ehehe

    me x kisah utk aDm cari pengalaman (mcm tokey tuh bilang).. dan sementara aDm isi masa menanti keputusan SPM nanti..

    en azhar, sebenarnya me nak cite pasal benefit kat tempat baru aDm itu, tapi me x pandai nk cite panjang2 lebar.. khuatir gak nanti korang bosan baca blog me yg semberono, yg merepek, yg meraban.. uhuhu

  7. January 4, 2008 at 7:57 pm

    Masa Mr Ah Fa memula keje, jadi kitchen guy kat A&W Klang.

    Hahaha, syok gak…X sangka degil-degil nak keje ni la buatkan kita matang.

    My father x bagi Mr Ah Fa keje, tapi kita nak gak.

    Tahniah utk aDm

    iye 3x..
    kasih ibu membawa ke syurga, kasih bapa tiada tolok bandingnya..

  8. January 4, 2008 at 11:11 pm

    Rajin-rajin lah bekerja asalkan halal dan berkat..

    insyaAllah bro..
    keje utk mencari rezeki yg halal..

  9. January 5, 2008 at 10:11 am

    cumil anak ini….

    bapak dia pong comel jugak taww.. koser, ehehe

  10. iDa
    January 6, 2008 at 8:10 pm

    aaaaaa cutenya dia!!
    geram geram nk cubit2.

    aha, sabau akak iteww..

  1. January 27, 2008 at 12:05 pm
  2. February 11, 2008 at 12:07 am
  3. February 23, 2008 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s