Home > Travel > punggor beach

punggor beach

image not as sharper nor clearer as the one me holding

Masih cerita di batu pahat. Me singgah di pantai punggor (punggur).

Ada batu bata pemecah ombak. Pantai pasir yg indah juga.

[ aQi ] pun sudah pandai menangkap gambar guna digital kamera IXUS lama.

ferris11.gifGambar yg diambil guna kamera dSLR

Alahai.

Categories: Travel
  1. January 2, 2008 at 9:07 am

    Punggor beach lies in a quaint little village called Punggor. Though not particularly suitable for swimming, it offers a serene environment for those who seek a place to relax.

  2. January 5, 2008 at 8:03 am

    aku penah dengar punggor tapi lupe lah mane lokasi die yang tepat.. maklumlah dah 10tahun merantau..

    baru 10 tahun itu..
    lokasi pantai punggor di koris, kalo dr batu pahat sebelum tiba pekan rengit

  3. January 5, 2008 at 6:00 pm

    Alahai..
    hehe. Saudara me mmg ade bakat jd photographer.. suke gak dgn gambaq2 yg mengiasi entry2 kat sini.. sangat fotogenik.

    thank u 3x bro muzem iteww..
    kalo suker, bilang kat kawan2 noo
    kalo x suker, bilang kat me..

  4. fara
    January 6, 2008 at 12:02 am

    saya pnh ke pnggor smasa pergi ke rumah teman..cuma pantai ni xde pokok utk boleh di jadikan tmpt berteduh..yg ada cme sebatang pkok jer..itu pnglamn masa sy ke sana setahun lalu lah..

    me ada amik bberapa gambar n nampak lebih dr sebatang pokok.. pokok2 itu pun besar juger yg me jangka sudah berada disitu lebih dr setahun lalu agaknya.. nanti me email gambar2 kat situ..

    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini

  5. January 6, 2008 at 8:11 am

    Tu la Aizat, merantau lama sangat.

    Btw, aku mmg tak penah denga psl punggur beach ni, tapi aku dh penah smpi tanjung balau & desaru

    bro zakifahmi,
    tanjung balau & desaru itu terletak di pantai timur johor, manakala pantai punggor pula terletak di pantai barat..

  6. January 7, 2008 at 5:36 pm

    Dah pernah sampai kat sinih….

    bro, ko gi dgn saper? kuang 3x

  7. January 10, 2008 at 1:13 pm

    pantai punggor? huii..dah lama tak pergi sana, ntah macamana dh rupe dia skang, last time pergi, mmg teruk gak hakisan die..aku lagi suka gi sungai lurus, walaupun takde pantai, cuma ada batu2 besar tepi laut, tapi kat situ ada kerang goreng yang best..hehe

    aper? sungai lurus? katne tuh weh?

  8. January 10, 2008 at 6:26 pm

    sungai lurus tu kat senggarang je. kalau dari batu pahat, sebelum sampai pekan senggarang, kat sebelah kanan. masuk terus nanti sampai la kat tepi laut. walaupun kat laut, org panggil sungai..hehe

    ooooo ic..
    ko x pernah wat blog atau entri pasal sungai lurus ker bro? ehehe, mesti best kan 3x

  1. May 4, 2008 at 1:15 pm
  2. April 17, 2011 at 8:18 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s