Home > photography, Travel > tropical village

tropical village

they are foreigners, and they can speak malay among themselves maa
giant statues of easter Island, machap

Hari minggu lepas, me pergi ke [ kampong tropika ] itu.

Cuaca panas terik. Air mineral penghilang dahaga.

Me lihat ada replika 7 keajaiban dunia disitu. Ada taj mahal, menara eiffel, piramid dan sphinx, tembok besar cina, menara condong pisa dan patung besar liberty. Replika bentuk lain pun ada juga.

Me juga jalan-jalan di taman buah-buahan tempatan. Disamping ambil gambar di pojok kasih sayang itu.

ferris11.gifMore pictures on Flickr.

Alahai.

Categories: photography, Travel
  1. January 3, 2008 at 7:23 pm

    vietnamese + bangladeshis = speak malay maa

  2. January 6, 2008 at 5:57 am

    cantek sgt ni bro!

    cantek itu adalah anugerah Yang Maha Kaya..

  3. January 6, 2008 at 10:45 am

    stylo giler dua² patung tu…

    iye 3x..
    patung buatan manusia..

  4. January 6, 2008 at 2:15 pm

    Syok la Abg Me, jalan-jalan tangkap gambo.
    Kite pun suka jalan-jalan tapi xde camera SLR lagi.

    Kite target Canon EOS Mark III.

    Terlopong kawan Mr Ah Fa yang buat bisnes fotografi kat majlis tunang kawan kite minggu lepas🙂

    Memang Lumayan! Tapi me x wat bisnes.. me hobi saje2.. mcm me wat blog yg ini..

    Me dah check, EOS Mark III harga lima belas hibu hinggit – fuyoh!
    kawan Mr Ah Fa yg buat bisnes fotografi tu terlopong naper? konpius me..

  5. January 6, 2008 at 3:32 pm

    yginsaf,

    gi thailand-kampoung tropika tp dapat tengok macam-macam? Termasuk mende ade kat Paris? Wow! Kalu ade brochure, pas ye!

    lienz,
    saper gi thailand? me gi machap, johor jer..
    maklumat/informasi ada kat link entri me yg itu.. jgn luper click noo..

  6. January 6, 2008 at 5:08 pm

    Kawan kite terlopong sbb dia pakai Canon 4D utk wat bisnes.

    Kite pulak mana buat bisnes, tokojut la dia.

    Bulan 3 kite pindah Aussie, nak gak beli 1 SLR sblm ke sana.

    Brg Elctronics kat sana mahal.

    bro, canon 4d tu kira model 5d yg lama kan? kalo 5d tuh harga pong RM8,999 – fuyoh! tp mmg mencongkam!

    tp me masih konpius laa (sori ah bro..) .. kalo kawan ko pakai 4d, ko pula pakai canon jenis aper sampai kawan ko itu tokojut?

    so, nanti ko migrate to australia laa? hmm, bukan aper, me tringat mamat penggunting rambut orang singapore yg bukak kedai rambut kat taman berdekatan tempat me tinggal.. dulu, kalo me gi gunting kat kedai mamat tuh, mesti dia puji2 negara dia yg best dr segala2nya.. tapi bila me tanya, naper x bukak bisnes kat saner? mamat tu bilang – sebab mahal tahap cipan woo! ekeke

    good luck, bro..

  7. January 6, 2008 at 6:16 pm

    Kite gi belajar kat sana, letak la macamana rezeki pun kat dunia ni, kalau dah takdir, mana-mana pun bole tinggal.

    Kikiki, kite blum beli lagi laaa, fotographer tu terlopong bila tau yg Mr Ah Fa target Mark III tu, mahai tahap cipan goreng!!!

    Xpe, target 4D dulu. kompol duit byk-byk.

    kikikiki

    sorilah bro, xbaik gado2 k..
    me ingat ko cakap pindah = migrate laa.. kalo ko ckp studi = belajar.. me paham..
    betul 3x, rezeki jodoh ajal maut sumer Tuhan Maha Kaya tentukan.. goodluck on ur study..

    oic, now me knows y kawan ko tu terlopong..
    tp setahu me yg daif ni pasal camera canon, xpernah dengar 4D itu (sbb me kolot banget kot)..
    setahu me canon dSLR start dgn 400D, kemudian 40D (mcm me punyer) dan yg top 5D dan Mark III (mcm idaman ko itu.. ekeke)

    tp kalo ko dh beli canon camera apa2 ntah nanti, jgn luper update kat blog ko yer? me nk tumpang bergambar – ekeke.. peace

  8. athirah
    January 6, 2008 at 9:19 pm

    Kat machap ade tempat ni ea..menarik.

    Machap = tempat persinggahan saya selama 5 thn kalau naik bas ke JB.
    🙂

    iye memang ader, antara machap dgn ayer hitam..
    iye me pun memang tahu, restoran seri jaya yg bertaraf C – tidak memuaskan, terutamanya bilik air yg tiada pintu .. uhuhu, tp dreber bas dpt makanan percuma, rokok percuma dan air mineral percuma..

  9. January 7, 2008 at 4:59 pm

    Hohhhh pokok kasih sayang? Ahahahah

    bukan pokok, tapi pojok atau sudut.. sebenarnya taman kecil ada replika macam2 bentuk kasih dan sayang..

  10. January 8, 2008 at 8:01 pm

    He…he..

    ye ke? Johor ade tempat hebat cam ni. Sori,@LiENZ tak biase kat bumi!

    ehehe, iye 3x..
    johor macam2 ada.. walopun sungainyer sempit.. walopun kota tingginye selalu ditenggelami banjir.. ekeke

  11. January 10, 2008 at 1:17 pm

    walaupun tropical village ni tak lah jauh sgt dari rumah aku, tapi aku tak pernah pegi pun..hehe

    macam peribahasa, “gajah diseberang lautan nampak, kutu depan mata x nampak”? gitu ker bro.. ehehe, gurau je bro azman iteww..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

  1. March 2, 2008 at 9:46 am
  2. March 2, 2008 at 9:46 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s