Home > Food > high five

high five

fun·gus noun plural fun·gi ; also fun·gus·es
1 : any of the kingdom Fungi of saprophytic and parasitic spore-producing eukaryotic typically filamentous organisms formerly classified as plants that lack chlorophyll and include molds, rusts, mildews, smuts, mushrooms, and yeasts
2 : infection with a fungus

Selalu jiran me [ zHr ] sepejabat ejek kutuk-kutuk me sebab suka makan roti high-5 itu.

Me pernah kena sekali. Tengok haribulan masih sah, tapi bila buka sarung plastik itu, nampaklah cendawan putih dan cendawan hitam berkepul-kepul atas roti itu. Lihat gambarajah diatas.

Tapi semalam jiran me itu sendiri beli roti high-5 ikan bilis.

Alahai.

Categories: Food
  1. January 9, 2008 at 12:26 pm

    nyam nyam nyam..

  2. January 9, 2008 at 1:48 pm

    Ahahahhah, saya suka roti mayat! Ahahahah

    bro, roti mayat tuh macamaner bentuknyer? me konpius..

  3. Zatil
    January 9, 2008 at 2:03 pm

    aaa… kawan saya penah beli roti ini, jumpe selotep kat dlm ooo… masih ber’gam’ lagi… hukhukhuk… camne la depa buat ini roti ae…

    depa buat pakai selotep laaa.. ekeke

  4. ixora
    January 9, 2008 at 2:03 pm

    saya suka gardenia(eja mcm ni kn?)
    saya kurang suka high 5..

    roti mayat? biskut empat segi yg mcm iklan Jacobs itukah? err..

    roti bai juger sedapp..

  5. azrn
    January 9, 2008 at 4:50 pm

    hurmm… tu la..dulu depa dok ckp gardenia ni tak halal la apela… tgk2 high5 sendirik masalah. hehehe..
    so far no problem occur sepanjang makan gardenia. hehehe

    nk cari roti gardenia susah kat sini..

  6. January 9, 2008 at 5:21 pm

    saye suke makan roti telur..err..
    roti sweetie la best..ade kaya, choc n potato=)

    roti roti roti..

  7. January 9, 2008 at 10:02 pm

    mak ckp “mkn la roti byk2 nnti semue kembang dlm perut”

    mak ko sayang kamu..

  8. athirah
    January 9, 2008 at 10:22 pm

    kdg2 singgah juga di kiosk itu beli roti high 5..hehehe🙂

    ehehe, itulah kiosk paling dekat dgn pejabat .. kan kan dhik thirah iteww..

  9. January 9, 2008 at 11:50 pm

    Sabo aje la abg me,
    Tapi roti bai memang best. Tapi sejak saya dah besar-besar ni bai tu dah xde, balik India agaknya…
    Alahai…

    tapi tempat tinggal me memang masih ada bai yg jual roti, jajan datang malam2.. datang naik mtoro.. pon pon!

  10. January 9, 2008 at 11:53 pm

    salam maal hijrah bro…semoga diberkati oleh nya…errr berhijrah dr beli roti buat roti sendiri ahakss

    bro arsaili,
    السلام عليكم
    Selamat menyambut MAAL HIJRAH 1429,
    semoga kita sentiasa dlm keimanan,
    rahmat, keampunan Allah setiap masa.
    جزاك اللهُ خيراً

  11. January 10, 2008 at 9:09 am

    elamat menyambut maal Hijrah juga buat yg insaf…semoga setahun yg bakal mendatang akan di tempuhi dengan ketabahan dan keimanan buat kita semua, di panjangkan usia dan di murahkan rezeki… amennnn…………

    akak dah tak makan dan beli high 5 semenjak di dedahkan tentang kilangnya yg teruk jijik dan kotor….

    akak nuriman iteww,
    selamat menyambut tahun baru hijrah juger..

  12. January 10, 2008 at 9:10 am

    eh selamat tertinggal huruf s plak kekeke………

    xper..
    jgn sampai tertinggal kain sarong sudahlah akak iteww.. koser

  13. January 10, 2008 at 1:22 pm

    owh, roti high five ikan bilis tu memang lagi sedap dari roti ikan bilis gardenia..pada lidah aku la..hehe

    layann jer la bro azman iteww. selera lidah masing2 kan

  1. January 17, 2008 at 6:30 pm
  2. January 27, 2008 at 4:37 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s