Home > Family, Food > food to live

food to live

the art of survival: food and politics

aQi (10) memang kuat makan sekarang ini.

Kalau me ke pasar lambak malam, aQi akan beli sate 20 cucuk, kepak ayam madu, dan slurpy itu.

Kelentongan aka goreng-gorengan pun boleh tahan juga.

Baru semalam me tahu, aQi sudah ajar adik perempuan dia, aBo (7), pasal permainan di internet – nickjr.com playtime. Ini semua gara-gara iklan di astro itu.

Cerita lain, sudah 14 hari kita di tahun dua ribu lapan. Makin ramai pengunjung ‘mampir’ di blog me yg semberono ini. Terimakasih kawan-kawan. Tanpa kawan-kawan, siapalah me yg ini.

Alahai.

Categories: Family, Food
  1. January 13, 2008 at 7:02 am

    agi idup agi ngelaban..

  2. iDa
    January 14, 2008 at 1:01 am

    wo banyak dia makan.tgh nak membesar~πŸ˜‰

    mari2 semua ramai2 mampir sini.
    hihi

    silakan 3x..

  3. Zatil
    January 14, 2008 at 1:24 pm

    hoh… tibeΒ² teringat kat hiro nakamura bile tgk gambo tuh… hihihi…

    alahai, macam cite kartun jepun lah pulak yer.. ohoho

  4. January 14, 2008 at 1:33 pm

    Best kan..leh edit gambar mcm tu!!

    camera trick beb.. ehehe

  5. Zatil
    January 14, 2008 at 3:59 pm

    aaa… pacik… hiro nakamura ialah salah satu watak cerita heroes… cerita mereka yg punyai kuasa luar biasa itewww… bukan cite katun lah… hehehe…

    ehehe, mcm power rangers kot ?
    pakcik dh tua.. x tahu mende2 camtu..

  6. January 14, 2008 at 6:26 pm

    saya pun suka makan kepak ayam madu kalau gi pasar malam. dapat 2 ketul cukuplah. nyum nyum!πŸ™‚

    iye 3x, selagi ada selera, selagi itu kita makan..
    tp kesihatan kena jagalah juger..

  7. January 14, 2008 at 7:18 pm

    AShahahah, kolesterol tuhhh

    kolesterol memang berbahaya..

  8. January 14, 2008 at 7:22 pm

    ehehheheh bilangan pun dah bertambah dalam gambar tuh. hehehe

    iye 3x.. semoger sesamer kiter memeriahkan blog me yg ini..

  9. athirah
    January 15, 2008 at 12:02 am

    en me, cantik gambar..

    saya ada juga satu keping gambar macam tu.. (diambil oleh kawan saya si pengguna nikon).. tapi bukan gambar saya yang diambil, kawan sy yg lain. tapi sebab suka gambar itu, jadi saya simpan juga.
    πŸ™‚

    dhik thirah iteww,
    camera trick laa.. lain dr yg lain kan 3x?

  10. January 16, 2008 at 12:05 pm

    Eh, aqi nie kembar 4 rupanya, sumer sama besar, hehe.

    Btw, nice trick, kecuali gambar yg tngh bertinggung tu, background tak same warna

    iye 3x.. model x kena bayar.. ehehe
    x same warna sbb aperture lain-lain la pula.. lagipun me cut n paster jer

  11. January 17, 2008 at 10:12 am

    Argh.. Banyaknya orang~~! (Refer pada gambar)

    iye 3x..
    gambar orang yg sama ..

    thank u bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini for d 1st time..

  12. January 17, 2008 at 10:32 am

    agik idup agik ngelaban…bedau ku tauk

    ndak nemu me jakuk iban.. me bulih jakuk jowo.. ehehe

  13. January 21, 2008 at 9:58 am

    good effect bro..

    camera trick bro.. n cut n paste juger.. har har har

  14. January 26, 2008 at 11:34 pm

    comey kerete iteww.. hik hik.. saje melawat nih.. saye kawan fadhlan polar bear tumpang lalu ye..

    ihihi, kawan fadhlan polar bear iteww rakan me yg inih juger..

    comey kerete? yg mana satu sehh.. me hingatkan yg ini >> artist’s impression

    thank u saudara apis n isteri yg tersayang iteww, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  15. January 27, 2008 at 9:05 pm

    wargh.. keta tu ke? bestnye mesti mahai.. sonok la baca blog ni banyak gambar.. pictures tell everything..
    tumpang lalu..

    ahaha, kete masih hakmilik bank lagik..

    thank u 3x singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..
    semoga kita bisa jadik rakan siber yg baik..

  1. March 10, 2008 at 9:44 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s