Home > Food, Johor > rumah beriani

rumah beriani

johorean beriani cooking specialty
jalan kebun teh

Hari minggu lepas, me teringin hendak makan nasi beriani.

Me teringat restoran beriani house di JB itu. Sudah lama juga me tidak ke sana.

Hiasan dalaman kedai yg sudah berubah. Tapi masih sempit.

Alahai.

Categories: Food, Johor
  1. January 22, 2008 at 8:13 am

    “APA punca gemuk dan gendut? Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Kawalan Penyakit, Jabatan Kesihatan Awam Kementerian Kesihatan, Dr Noor Azah Daud, berkata puncanya adalah ketidakseimbangan dalam pengambilan tenaga dengan penggunaan tenaga.” Berita Harian, hari ini.

  2. January 23, 2008 at 6:08 am

    Beriani gham dekat tepi jalan batu Pahat tu jugak yang stedap… uhuhuhu

    uhuhu, ko memang terer!
    iye, tepi jalan aka tepi sungai batu pahat yg iteww..

  3. chentahati
    January 23, 2008 at 8:34 am

    haha

    kat situ memang sedap. Tapi tak suka makan nasi beriani, nasi minyak, nasi tomato, nasi jagung .. sumer tak suka

    tapi suka teman orang makan..

    ahaha, ko memang seorang pen’diet’ yg tegar..

  4. January 23, 2008 at 9:12 am

    huihh… tulesan die pon dah nampak sedap!

    uhuhu, ko belum raser nasi beriyani dier lagi bro!

  5. January 23, 2008 at 12:07 pm

    huhu dekat jer ngan umah aku beriani gam kat batu pahat tu

    uhuhu, umah ko kat tepi sungai ker kat tengah sungai ker?

  6. January 26, 2008 at 11:43 am

    Wah, kedai tu dah bukak sejak 1983. Boleh tahan otai kedai ni

    15 tahun tuh wehhh! masih bertahan..

  7. February 7, 2008 at 8:54 am

    Boleh tahu tak kat mana Beriani House ni? Hanie duk JB tp mencarik2 kat mana Nasi Beriani yg best2..

    alahai..
    kan me dah tulis tuh, jalan kebun teh, berdekatan dgn SJKC Foon Yew (1)..

  8. Diyana rahmad
    February 12, 2008 at 11:29 am

    Boleh bg tau x alamat beriani house 2? Really need it urgently…x pun ada cadangan lain x restaurant beriani sekitar JB…yang boleh cater 200 pax sekali makan. Please bro.

    me x tahu alamat sebenarnyer.. tapi me tahu, berdekatan sekolah cina foon yew (1) jalan kebun teh..

    pascanota:
    roslin beriani house (3313310, 019-7100708, 019-7511908)
    14 jalan rebana, 80250 kebun teh, johor bahru

  1. December 4, 2008 at 12:06 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s