Home > Ho Hum, technology > under warranty

under warranty

focus and follow that movement
ferris11.gif canon eos 40d 1/10 sec f/5.7 72mm iso 100

Bulan lepas me ada cerita pasal aDm dapat [ motor baru.] Dan [ handset baru.]

Tapi baru kelmarin, motor aDm tak boleh di’mula’kan bila aDm balik kerja di tempat yg baru itu. Sibuk me telefon kedai motor cina itu pagi-pagi buta. Macam tahu-tahu, tauke cina bilang, mungkin ada bebudak nakal tutup ‘injap pencekik’ minyak itu. Memang betul.

Pasal telefon mudah alih aDm yg baru. Tidak boleh hantar pesanan ringkas. Keluar ataupun masuk. Me dah hantar kembali ke kedai cina tempat beli telefon mudah alih itu. Nasib baik masih bawah waranti.

Alahai.

Categories: Ho Hum, technology
  1. January 25, 2008 at 2:33 pm

    ‘injap pencekik’ tuh dari perkataan ‘choke valve’.. ekeke

  2. January 26, 2008 at 2:37 am

    Cheis, sempat lagi mendefinisikan words technical😀

    Kite org technical ni memang buleh nak setelkan problem2 yg mcm tu, tapiii…Kalo lagi jimat masa, lagi economic, dan sebagainya, mmg patut kita hantar-nya pada Person In Charge (Orang di dalam tangungjawab).

    Hehehe, btw, cantik gambar encik me snap kat atas ni, makin mantap skilnye. Siap bg details lagi. Ni yang tak sabar-sabar nak beli 400D ni, tggu peruntukan aje haa encik me😀

    iye mr ah fa, let the the specialist do the job..
    nokia CANON eos 400d memang ok, tp nanti jgn pakai sebulan dua, ko x sabar2 lak nk upgrade ke 40d puler..
    gud luck mate!

  3. January 26, 2008 at 10:18 am

    nice blog to0..
    and happy weekend juaa =)

    p.s ske ngan gamba atas ni gak ^_^v ramai pakai kamera mcm tu skang ye..nk jadik pro ek?

    cik nana ezreena iteww, saperlah me yg inih nk jadik pro ek? me hobi2 sajer2..

    anyway, thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  4. January 26, 2008 at 10:55 am

    Encik Me, Canon EOS la, bukan Nokia EOS, ehehehe🙂

    har har har.. lol !!!
    me cite pasal nokia yg kaput iteww.. yg ko cite pasal camera afsal la pulak.. sampai wat me yg tua bongkok sabut nihh tersasul-sasul beb!
    that’s what happens when you are typing too fast and thinking too slow in saturday morning .. ekeke

  5. January 26, 2008 at 4:26 pm

    Huhuhu, Adm ada besi berani dalam badan dia kot… Habis semua benda mekianikal tak leh dekat… hahahah

    ahaha, ko nih cakap melalut la bro..
    kalo besi berani, mesti manyak besi dah melekat kat badan aDm itewww kan 3x?

    cumer nasib x baik, dapat beli barang baru tapi bermasalah.. uhuhu

  6. January 26, 2008 at 6:34 pm

    Is that another product of Proton Msia? Haven’t seen one yet here but you know the Proton Waja and Pesona is a famous Police car especially at northern England.

    Dear noushy,
    Nope, that’s product of Perodua Malaysia, another carmaker in the country. It’s called Kembara, and it’s like Honda CRV type of car.

  7. January 26, 2008 at 7:21 pm

    err…sy ade spesel request utk en.me..huhu

    http://missfauzani.wordpress.com/2008/01/26/berape-banyak-anda-taip-sms-sehari/

    thank u for d invitation.. tp me pakey O2, x tahu camane nk check sms counter iteww.. very sorry my dear..

  8. ixora
    January 26, 2008 at 11:44 pm

    Teringat dulu, motor kawan sy tak boleh nk start lps isi minyak kt petronas. Puas try tp tak boleh.

    Rupa2nya sbb ada bdk2 nakal kt skolah yg tutup ‘choke’ ke apebende namanya tu. haha.

    ahaha, budak2 iteww dengki kat motor kawan ko iteww juger..

    tapi dulu pernah masa me muler2 beli motor, ader budak dengki masukkan pasir dalam tempat minyak 4T motor suzuki rc me.. sib baik me x kena overhaul enjin motor iteww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s