Home > transport, Travel > one way ticket

one way ticket

a journey of 1000 miles begins with a single, unexplained stop

Pengalaman me naik bas ekspres. Lapan tahun.

Paling me tak suka bila dalam bas – penghawa dingin keterlaluan sejuk. Tahap cipan. Kecut telo sehh.

Satu lagi, bila tengok ada ibu bapa yg bawa bayi anak kecil. Sanggup dipangku. Mengharap agar kerusi sebelah tiada penghuni. Abaikan keselesaan anak kecil itu agar dapat jimat dua puluh hinggit itu.

Alahai.

Categories: transport, Travel
  1. January 29, 2008 at 8:34 pm

    Bocah cilik mangan sego,
    Sego dipangan karo gulo,
    Wes suwi me orak ngomong jowo,
    Nang kene me nenjalok ngapuro..

  2. ixora
    January 31, 2008 at 12:30 am

    Aduh, tak paham jawo la en me! haha

    Hmm,naik bas ekspress waktu malam lagi tak tahan. Penah saya sampai menggigil2 walaupun da pakai sweater. Sejuk giler.

    Hmm,sebut pasal bas.. tiket pn blom beli lg ni. huu.. nak balik kg!!

    ko nak balik maner cik kupu-kupu malam iteww..

  3. January 31, 2008 at 12:38 am

    rezeki masing2..

    adusssz, hayat perli itteww beb..

  4. January 31, 2008 at 12:41 am

    aik awat tak kuar gambar haku ni.. isk.. test skali..

    ahaha, gambar ko yg memang hensem.. koser
    anyway, tahniah bro sebab kuarkan gambar ittteww.. camaner baby ko?

  5. January 31, 2008 at 2:46 am

    ermm..alah~ kalo bus tu panas cam cacing kepanasan, kita bising juga. dah sejuk tahap cipan pon nak bising jgk…
    ermm… sweater kan ada😀

    iye 3x, sifat manusia x pernah puas..
    me insaf dgn kekurangan diri me yg inih.. uhuhu

  6. January 31, 2008 at 7:22 am

    yeah…sy akan stat mid term break nextweek…xsabor rasenye nk balik umah…huhu

    uhuhu, ko nak balik kampong maner cik fauzani itteww.. xnak naik air asia ker..

  7. January 31, 2008 at 7:46 am

    yg paling hampeh adalah biler air air con siap jatuh titik atas kepala….
    yg paling sadis adalah bila bas rosak dan melangok tepi high way 2 , 3 jam
    yang paling bongek……..duduk sebelah lelaki kacak yg membuatkan aku sengal2 leher tahan nak tertido….(takut terlentok siap leleh air liur) wakakakkakakakka

    wakaka juger,
    ko tetap jeliter walopun air liur meleleh-leleh.. ekeke

    *bak lima poh hinggit* sbb puji2an itteww..

  8. January 31, 2008 at 10:10 am

    Hehehe, sabo ajelah cik lyd oi, sempat lagi control jelita ittew🙂

    Brader ensem tu pun sengal leher control macho, ahahaha🙂

    ehehe, brader ensem gitewww..

  9. ixora
    January 31, 2008 at 11:08 am

    en me : owh,saya mau balik kedah. hehe

    cik lydia : adui,lawak tahap cipan la cik lydia ni! hakhakhak. sy suka pilih single seat. selesa skit duk sorang2. nk terlentok pn xyah nk kontrol2. keh3.

    iye 3x.. sekarang sumer bas ekspres dah ader single seat itteww..

  10. January 31, 2008 at 12:53 pm

    en me: waaaa…aiswarya pun lum tentu cun kalau leleh2 air liur..inikan pula aku…
    takde..takde 50 hengget…

    ahfa: aku pun raser dia kontrol macho….at least aku gerak2 la jugak…mamat tu tegaaaaakk je….huhu..

    ixora: cipan?! saper cipan?!….hehe..naik bas single sit aku bukan setakat leleh2…siap bentang gebor lagi….(nasib tak pasang kelambu bagai)

    p/s: gebor adalah selimut..(bagi sesaper yg tak tawu…)

    ahaha, lima poh hinggit pun xder.. ehehe, mu gurau2 jer.. peace..

  11. January 31, 2008 at 1:39 pm

    kak lydia :errr…mmg xbest btul kalo air aircond tu menitis2…nak tido pun xbest…huhu

    en_me,saya balik s’ngor..kuala selangor…=)
    jemputla datang umah=)

    air air-cond menitis macam hujan lah pulak.. ekeke

    kuala selangor dekat dgn bukit melawati ker cik fauzani itteww..

  12. January 31, 2008 at 6:14 pm

    hye
    mcm mana telo leh kecut?lain bole
    ahaha

    ehehe, ittewwlah mender paling sensitif terutamanya suhu temperature kat tubuh badan kiterr.. koser

  13. February 1, 2008 at 5:14 pm

    Saya yang gumuk ni lagi lah… nak pula bas Cepat… Adoiiii, sempitnya seat!

    bukan me yg cakap ko memang gumuk ittewww.. koser..

  14. February 1, 2008 at 10:37 pm

    15 minit dr kula s’ngot..kat ijok yg kontroversi election aritu..huhu

    uhuhu, 15 minit jak.. kalo me bawak e-class itteww, mesti jadik macam YB kan 3x? alahai, pilihanraya dah mai lagik.. ekeke

  15. February 2, 2008 at 3:52 am

    aiyarkk. memang tak suka naik bas yg sejuk gile babas. ase mcm nak berbungkus ngan selimut satu bdan. huhu

    uhuhu, bas sepatutnye memberi keselesaan bukan penderaan..

  16. February 7, 2008 at 8:30 am

    Penah naik bas yg sejuk gila then ada seorang lelaki tolong tutupkan air cond di atas kepala Hanie dengan kain.. Hehe thanks.. Dah x sejuk sangat dah pastu..

    me teringat dulu, pernah dok sebelah amoi.. cun giler pakai mini skirt, air cond bas pun sejuk giler.. terkucil2 me tengok.. me pun serba salah walopun me ada jeket busuk x berbasuh berbulan2 dalam beg.. hendak kasik malulah pulak.. uhuhu..

  1. March 2, 2008 at 7:50 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s