Home > Family > symbol of prosperity

symbol of prosperity

another test drive this weekend? (unrelated story)

Kelmarin me tertengok movie ‘cellular‘ kat channel five singapura itu. Iye, saluran tv yg tiada sarikata melayu dibawah skrin.

Ada babak kim basinger cuba keluar dari bilik tempat beliau terperangkap. Tetapi tetiba ada mamat jahat yg macho itu datang dan cuba usha dia. Kim sempat capai serpihan kaca, gores kat lengan. Mamat macho (sifat gagah sebagai jantan) buat tak kisah. Tapi tak semena-mena mamat macho hoyong hayang, rasa sakit kat dada dan tumbang.

aTi (16) yg lambat tangkap, pelik dan tanya,

naper tetiba orang tu tergolek je terus mati?

aQi (10) yg baru darjah empat sekolah cina sampuk,

kan pompuan tuh bilang dia ‘biology teacher’..

me tambah,

iye, cikgu tuh kan bilang dia tahu urat mana yg menjadi nadi jantung itu..

ahaha, me gelak jer tengok raut wajah aTi yg masih mengong.

Walaupun selalu kelentong, aQi memang bijak. [+ previous smart story ]

Alahai.

Categories: Family
  1. January 31, 2008 at 12:17 pm

    Tidor malam berdengkur-dengkur,
    Hingga tak sedar dah sampai pudu,
    Rezeki tahun ni kenalah bersyukur,
    Semoga hati riang selalu..

  2. January 31, 2008 at 12:22 pm

    wah waahhh, dah jenguk-jenguk Symbol of Prosperity ittew?

    Ada plan mau tukar ka?

    Ehehehehe🙂

    weiii mr ah fa, cepatnyer ko komen!! Me lum sempat nak letak pantun.. ekeke

  3. January 31, 2008 at 1:08 pm

    semoga hati riang selalu….

    syukur~~~~syukur~~~~~

    insyaAllah, semoga dimurahkan rezeki selalu..

  4. January 31, 2008 at 1:42 pm

    err…saya dh perasan hp en_me O2 itu..adekah itu hp yg dimaksudkan???=)

    iye 3x..
    itteww laa dier henfon yg xleh nak check beraper sms masuk n kuar.. uhuhu

  5. January 31, 2008 at 2:22 pm

    Wahhh bijaknya aqi… Ehhhh… en me kat mana sebenarnya? Adehhh kompius betul….

    susah mau celita la brader.. ehehe

  6. luccadjiwa
    January 31, 2008 at 3:02 pm

    salam bro… mau tolak eos 40d ke? brape? berminat ni… lalala…

    salam juger..
    enam hibu hinggit .. ader berani ker? ekeke

  7. January 31, 2008 at 6:09 pm

    Yo brader…

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita xsuker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya x mjadi duri dlm daging..

    me, yginsaf

  8. January 31, 2008 at 10:50 pm

    enam hibuuuu?

    Ammaaaa! *goyang-goyang kepala*

    alahai, xlah sampai mencecah dua puluh hima hibu macam majlis ko yg gemilang n terbilang itteww mr ah fa.. koser..

  9. January 31, 2008 at 11:17 pm

    Alamak..arini PROPERITY burger dah abis…

    aduih,nasib yginsaf ingatkan.

    (tak mampu dapat kete,beger pun jadik!!)

    ahaha, kete bukanlah hakmilik..
    burger pun sedapp jugakkk

  10. ixora
    January 31, 2008 at 11:40 pm

    Hmm,mendalam maksud komen balas en Me itu.. err,abaikan.

    Saya pn pening ni.. en me dekat KL ke Johor?

    komen balas me yg maner satu? yg kiri ker? yg kanan ker? ehehe, ok 3x me abaikan..

    kl atau johor, masih dalam malaysia.. aper yg pening nih? ekeke

  11. February 1, 2008 at 12:03 am

    nak jual kamera bak kata lucadijiwa?
    huhu brape harga? nak tanya je😀

    kan me dah bagitahu itteww.. cuba ko check sekali lagi..

    thank u bro singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  1. September 10, 2008 at 12:41 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s