Home > transport > new proton saga

new proton saga

it’s called blm

Dimana-mana ada model terbaru proton saga itu. Terutama di pusat beli belah.

Me sekarang tidak pakai kereta nasional itu lagi. Tapi bukan bermakna me anti-kereta nasional itu. [+ pengalaman lepas me ]

Kelmarin, me saja tengok-tengok. Ada model warna merah itu. Memang cantik mancongkam, tapi model baru itu nampak kontot pula.

Bila me tangkap-tangkap gambar, mamat jurujual itu bilang:

encik, x payah amik gambar. kami ada katalog dia. ini satu-satunya kete yg boleh bercakap!

Me pelik. Tapi mamat tu tunjuk-tunjuk stiker kat badan kereta merah itu.

Me ingatkan dia tak benarkan me ambil gambar. Macam kereta honda elysion yg dulu itu.

Alahai.

Categories: transport
  1. February 2, 2008 at 9:49 pm

    Proton BLM (codename) – Proton Saga/Iswara Replacement..

  2. February 3, 2008 at 12:15 pm

    Base Line Model (Ku ambil drawing yang lama dan ku kilangkan semula)๐Ÿ˜€

    Jurujual tu maybe pernah kerja dgn BMW, sebab antara ayat faymes BMW “The Ultimate Driving Machine” dgn “The Car Speaks For Itself”๐Ÿ™‚

    bukan ker BMW itteww – ‘Banyak Makan Wang’ maaa.. ahaha

  3. February 3, 2008 at 12:42 pm

    wah bila ler nak dapat keter nih..agaknya dalam mimpi ajelah kot..kui kui..salam hai minggu..selamat makan tengahari….

    rejeki semua Tuhan Maha Kaya tentukan.. maner tahu esok luser ko dapat durian runtuh itteww..

    salam hujung minggu juger wat akak nuriman itteww..

  4. February 3, 2008 at 1:31 pm

    BMW – best man win
    BLM – bile lagi maaaa… ahahahaha…

    alalala, whatever..

  5. February 3, 2008 at 1:34 pm

    Apa lah orang tu, kereta pun tak kasih amik gambar kan?!!

    bukan untuk jualan, untuk pameran jer.. dan honda elysion iteww masih belum dipasarkan lagi di malaysia inih.. uhuhu

    mamat jurujual honda elysion itteww hingat me nak curi tangkap gambar nak jual kat kompetitor dier kot.. uhuhu lagik

    thank u bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time maa..

  6. ixora
    February 3, 2008 at 5:24 pm

    oh,honda elysion tu blom ada kt sini ke.. patut la xpenah dgr. ehehe.

    me first time dengar gitteww..

  7. February 3, 2008 at 5:50 pm

    me bwk kereta pun tak pandai

    ahaha, ko kena gi sekolah memandu dulu lah bro!
    pastu ko beli jer kete maner2 ko raser mancongkam.. (masa tuh ko dah banyak kumpul duit kan 3x?)

  8. February 3, 2008 at 10:57 pm

    ya, pungkoknya agak kontot๐Ÿ™‚

    tapi peminat yg kontot itttewwlah yg ramai.. ehehe

  9. "eS@RLi"
    February 4, 2008 at 10:37 am

    oKaY PeR SaGa bR NeH.. NgIdAm eSaRlI.. KuIkUiKuIi..

    ngidam dah beraper bulan seyy? ekeke

  10. February 4, 2008 at 3:25 pm

    Lawa actually babe. Aku sendiri pon suke tgk.

    kalo lawa bagitahu kat bapa soh belikan..
    kalo x lawa bagitahu kat proton itteww sendirik bro! ehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s