Home > Travel > splashing the service

splashing the service

aQi enjoys splashing into the manmade lagoon (not related story)
tiara beach resort, port dickson

Petang semalam, me pergi ke pejabat pos laju jalan tun sambanthan itu. Bukan pejabat pos biasa. Pejabat pos biasa ada nun diseberang jalan. Me ada urusan penghantaran buku pesanan me yg itu.

Tapi me tertarik bila ada dua pelanggan yg menghantar motorsikal. Me kesian tengok pak guard yg terhegeh-hegeh tolak motorsikal itu. Pegawai lain jalan lenggang kangkung saja.

Terkejut juga me bila pak guard orang kita yg sudah berumur bilang disuruhnya pemilik motorsikal itu membuang minyak lebih dari separuh tangki. Ditepi longkang. Me tanya kenapa? Pak guard itu bilang,

nanti kalo minyak tumpah dlm kontena kan susah! abis sumer barang2 lain ..

Baru me faham.

Dulu me pernah juga hantar motorsikal, tapi guna khidmat keretapi tanah melayu. Tiada pun masalah sebegitu. Lagipun lagi murah!

Alahai.

Current music: Akon “Sorry, Blame It On Me”

Categories: Travel
  1. February 14, 2008 at 11:26 am

    sorong papan tarik papan,
    buah keranji atas perahu..

  2. February 16, 2008 at 1:19 am

    shaz pun pnh anta motosikal tp gune pahang mail kot..sumthing like dat la..hehe..ok je xde pun suruh bwang2 minyak nie..keke

    entahlah.. undang2 manusia yg buat kan 3x cik shaz yg jeliter iteww.. jgn luper gi mengundi nanti yer..

  3. February 16, 2008 at 1:45 am

    hahahah.. Muke penakut je nak masuk air!

    pakai post msia lagi murah kot.

    ahaha, bukan penakut, tp excited tahap maksima gitteww..

    setahu me pos malaysia xder penghantaran motor.. tp me x pernah tanyer la pulak..

  4. February 16, 2008 at 3:21 am

    sorong papan tarik papan,
    buah keranji atas peruhu,
    suruh makan dia makan,
    suruh ……… dia tak mahu.

    p/s: sila isi tempat kosong😀

    Salam pagi Sabtu en me!🙂

    salam sabtu malam ahad mr ah fa yg fewwitt iteww..

  5. February 16, 2008 at 12:29 pm

    assalamualaikum… tu la… nak tanya gak tadi knapa tak guna ktm. tapi ktm tak lalu tempat dia kot. tu yang guna pos. sebab saya kat trg pun tak ada ktm. yang kargo punya adalah tu pun baru 2thun beroperasi. huhuhuhu…. semoga me ceria ceria selalu..

    Ps: tak tahu apa masalah harie nie yahoo tak dapat nakmasuk. huhuhuhu

    waalaikumsalam bro ..
    me tengok plat nombor motor iteww mcm orang penang jak.. uhuhu, iye3x, ktm x masuk pulau beb!

    ps: aper kener mengener yahoo dgn blog ‘Memang Lumayan’ me yg inih..

  6. February 16, 2008 at 12:46 pm

    sy pon pernah gak hntr motor pki poslaju dari batu pahat ke kuantan.

    tp ade satu kes sy guna khdmt poslaju ni.ade org hntr sy brg, tp cuma dpt kotak kosong je.
    gi fight kt office diorg, suruh wat surat itu ini, last2 hampeh..x dpt ape2 pon. ke mana perginya brg dlm bungkusan tu? hnya Allah & org yg amik tu je la yg tau..

    p/s : sedih..😦

    alahai, giteww citernyer..

  7. February 16, 2008 at 9:23 pm

    wah sonoknya.. mcm nak nangis lak tengok aQi nak melanggar air tu mesti pedih tangan kaki.. ngeh ngeh..

    sesekali main air memang sonok.. uhuhu

  8. February 16, 2008 at 9:25 pm

    i mean mcm dia takut2 aja.. bestnya kamera eos ni kan? cantik je nampak air terpercik tu..

    enam bingkai per saat beb.. memang chantek .. ehehe

  9. February 16, 2008 at 10:29 pm

    wahhhhh bestyner

    best tengok main ayer ker bro? ewawa

  10. February 17, 2008 at 2:54 am

    Teheheh, me pun nak hantar barang… nak pindah pahang…

    abis motor ko tunggang sendirik balik pahang ker bro gitteww?

  11. February 17, 2008 at 10:10 am

    saya pernah hantar surat jek kat pos.. hehe.. pegawai ade yang macamtu n ada yang hati mulia..
    hehe

    ehehe, masalahnyer lebih RAMAI pegawai yg macamtu dari yg berhati mulia.. uhuhu

  12. February 18, 2008 at 11:52 am

    huhu. pelik plak bile gamba takde kaitan ngan entry… tapi, suka tgk percikan air tu… terror gak en me snap gambar ye😀

    ehehe, me ni kan cumer manusia biasa.. x sempurna gitteww.. tp me dh bilang dlm entri sebelum ini – tak sumer gambar berkaitan dgn cerita entri tersebut..

    me guner camera eos ittew yg mudah lagi memudahkan utk snap percikan air itteww.. ekeke

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s