Home > arts, photography > bangsawan ekor nyonya

bangsawan ekor nyonya

zaifri husin (tuan) and juhara ayob (nyonya)

Me gagahkan diri nonton panggung teater Nyonya di istana budaya. Malam kelmarin.

Arahan rosminah mohd tahir. Skrip oleh wisran hadi, patutpun guna bahasa melayu yg di indon kan.

Keseluruhan menghiburkan juga. Banyak jeritan ‘ekor-nya’ dan ‘pokok-nya’ dari pelakon utama, juhara ayob. Tiada klimaks. Akhiran yg hiruk pikuk. Aha!

Tetamu hormat yg hadir, datuk bandar kuala lumpur dan isteri (datin seri nooriah ana ab razak) sebagai penaung. Seniwati veteran, latifah omar dan mariani.

di akhirat nanti, malaikat akan tanya 2 soalan: sudahkah ko joy? dan joy apakah yg ko berikan pada mereka?

kata seniwati gering, azean irdawaty yg hadir, duduk bangku betul-betul depan me. Azean terima anugerah dan derma dari tabung PPMW itu. [+ bernama ]

Banyak gambar yg me ambil malam itu. Lima hatus dua puluh keping beb. Kematu jemari me.

Alahai.

top from left: melissa saila, khatijah tan, zaifri husin, rosminah mohd tahir, juhara ayob, tania zainal, yani mae;
bottom: azean is giving her touching speech and me at her back

Categories: arts, photography
  1. February 24, 2008 at 1:26 am

    assalamualaikum

    seronok juga baca ttg theater ni sebab saya tak pernah tengok pun. Panggung wayang pernah sekali masa form 3 dengan siblings dan parents..hehe. Ramai ke orang pegi tengok theater bro.me? Betul ke kalau tengok theater tu penghayatan pelakon lebih mendalam dari pelakon tv.

    me gi first night of the show.. ramai jemputan, vip, pressmen, fotografer.. seating xlah full banget..

    penghayatan teater tu me xtahulah, tp me respek diaorang punye memori nak hingat sumer skrip2 itteww.. adduii

  2. February 24, 2008 at 2:32 am

    sungguh teringin nak menonton teater..ntah bile la boleh dapat tengok

    nk tunggu orang banjer ker? ehehe

  3. February 24, 2008 at 2:50 am

    salam pg ahad en.me
    en.me mmg peminat teater ke??
    tirah […] suka tgk teater
    saya?? prnh tgk teater lakonan kwn2 sekolah..best gk..
    okestra pon best..layan🙂

    me xleh peminat tegar.. cumer suker2 jer..
    orchestra is my next project.. ehehe, saper nk ikutt?

  4. February 24, 2008 at 1:06 pm

    Eh, boleh amik ke dalam panggung sari tu….

    kalo ikut syarat memang xleh amik gambar, especially dslr itteww.. tapi maser ittew ramai fotographer datang juger (dijemput), jadi me tumpang sekaki.. ehehe
    lagipun announcement ckp ‘kalo nak amik gambar, jangan gunakan flash gitewww’.. apa lagih merdeka beb!

  5. February 24, 2008 at 9:53 pm

    Wuit??
    Tak menahan.Dok dekat ngan Azean.

    Dapat upah tak amik gambo?

    me kan jurukamera x bertauliah.. saperlah me yg inih.. uhuhu

  6. February 25, 2008 at 12:39 am

    Alahaaaiii, jeles sungguh hamba mendengarnye😀 Tersengih-sengih ingat DSRL best itu😀

    DSLR memang best, tp kalo dpt menggunakannya lagi best beb!

  7. February 26, 2008 at 1:04 pm

    owh…best ke teater nyonya tu?
    I miss that teater sbb dah plan bercuti dgn kwn2 ofis.
    theater is fun!!!

    xlah best banget (pd pandangan mata me yg inih).. uhuhu
    tp tetap menghiburkan..

    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih ..

  1. January 6, 2009 at 3:19 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s