Home > Travel > the secret to building a popular blog

the secret to building a popular blog

mona fendi’s building
rompin, pahang

Blog me memang santai. Memang sempoi. Tiada iklan nuffnangs. Tiada adsense atau chitika. Tiada lagu-lagu muzik yg otomatik. Tiada versi mudah alih. Tiada hadiah untuk komentator tertinggi.

Memang semberono juga. Ada sikit cerita bayi. Sikit politik. Sikit bangsawan. Sikit pasal kete lembu. Sikit pasal komputer. Sikit pasal kerja. Sikit pasal rumah. Sikit pasal kaum kerabat. Sikit pasal lori sampah. Sikit-sikit jalan-jalan. Sikit pasal makanan. Sikit kutuk-kutuk. Pasal dahi licin pun sikit juga.

Tapi masih ramai ke sini. Belasan rakan-rakan pengomen yg setia seperti kamu (terima kasih). Siang dan malam. Siapalah me yg ini tanpa kamu semua. Tapi tidaklah sampai puluh-puluh hibu gitu.

How do you do it?

tanya rakan siber jurutera itu. Nanti me cerita.

Me nak cerita lain, dalam perjalanan di pantai timur tempohari, me perasan banyaknya bangunan empat segi yg dibina tanpa tingkap. Me pelik juga.

Mungkin ada pakar bahasa ingin menjelaskan pada me?

Alahai.

just painted, with two small windows
kuala pontian, pahang

Categories: Travel
  1. March 12, 2008 at 2:13 am

    Mungkin ada pakar bahasa ingin menjelaskan pada me?

    Hhahahahah, cis….. Nak kenakan kita ka? Hhahahah

    Sekolah tu kot… rasanya tingkap tandas tuhhhh……

    alahai pakar bahasa itteww..
    kiter tunggu aper kater bukan pakar bahasa puler ..

  2. March 12, 2008 at 8:12 am

    saya suka blog ini dan paling suka kesemua foto. tanpa ulasan, foto itu sudah cukup banyak ceritanya🙂

    alhamdulillah.. smoga kiter bisa jadik rakan siber yg baik..

  3. March 12, 2008 at 9:16 am

    “Tiada iklan nuffnangs. Tiada adsense atau chitika. Tiada lagu-lagu muzik yg otomatik. Tiada versi mudah alih. Tiada hadiah untuk pengomen tertinggi. ”

    p/s: takyah ade bende2 ni lg aman blog. blog bukan kedai video. ops!*. hehe. teruskan memblog en_me. sy pun terus jadi tergembira bile dok ralit entry2 kat sini. pendek kata, macam-macam ada!.

    Al-fatihah buat pakcik “macam-macam ada” Astro.

    uhuhu, dikaternyer macam free ‘Astro’ gitteww..

  4. March 12, 2008 at 9:34 am

    salam en_me, echah rasa bangunan segiempat tanpa tingkap tu rasanya tempat pemeliharaan burung layang-layang lah…
    🙂

    saya suka blog ni sebab ringkas dan padat (macam buku rujukan SPM ke PMR ke, mesti nak cari yang ringkas dan padat, dan juga banyak gambar….) kan?

    me baru tahu juger, rumah burung layang2 gitteww.. uhuhu

  5. March 12, 2008 at 10:39 am

    ape ke pesen tu??
    huhu..nmpak gayenye bykla kotak2 aircond bertempek tepi dinding luar tu..

    me baru tahu, rumah burung layang-layang orang kater..
    x perlu air-cond, cumer guner fresh air ventilation jer

  6. luccadjiwa
    March 12, 2008 at 11:42 am

    laaa… bangunan tu kan tempat sarang burung layang-layang… masyuk beb kalu bleh jual sarang burung layang2 ni… sarang gred A cecah RM6000++…. gred B RM3000++… biasanya kaum cina yg suka minum sup burung layang2…

    alahai, ingatkan rumah mona fendi gitteww..

  7. March 12, 2008 at 6:06 pm

    Saya suka singgah blog en_me sebab en_me best, respek kat kawan-kawan, post yang insaf gitu, serta mesra pelawat🙂

    Bak kata sorang kawan blog tu, tulisan kita biasanya lagi jujur dari kata-kata🙂

    Berusaha-lah en_me itu!😀

    thank u my bro..
    ko sudah sampai sydney yer? wah, mesti heppi jumper puan dy gitteww..

  8. March 12, 2008 at 7:28 pm

    kt area kakjie, kedai2 yg tak der penyewa tu derang buat mcm tu gak

    rumah burung…zaman moden

    kakjie dok maner erk?

  9. March 12, 2008 at 10:09 pm

    itu tempat tingal burung walit. orang makan sarang dia.

    burung walit la pulak.. mcm burung layang-layang ker bro? uhuhu

  10. March 12, 2008 at 11:53 pm

    kamu kan selebrity blogger en_me. mestilah glamer. dah masuk tv dah pun kan. hehe

    ahaha, dikaternyer selebrity blogger gittewww..

  11. anakkawi
    March 13, 2008 at 12:52 am

    ahha… en_me suka mengomen2 gitu, kita pon rajin la nk membalas komen… hihi

    ihihi, that’s what me calls it – ‘the rule of thumb’..

  12. sweetdreamerj
    March 13, 2008 at 10:29 am

    That stretch on the east coast has been populated by businessman for birdnest harvesting.
    Those buildings are not for human but for ‘burung layang layang’ . Their nest are harvested in bulk every 6 months of between RM3000 per 40kg depending on the grades.

    oic, it must be a lucrative business..

  13. March 13, 2008 at 12:01 pm

    tengah jalan tuk bali -> kuala besut, pun banyak kotak tak bermanusia nih.. tak sempat snap sbb tengah laju racing keta..

    tapi sumer tuh manusia yg buat kan 3x? buat untuk burung layang2 juger.. hasil yg lumayan orang kater..

  14. Tubsvabbise
    March 25, 2008 at 8:34 pm

    Hello
    nice site

  15. April 1, 2008 at 7:48 pm

    Good site at you. Much all interesting ..
    pizza

  16. April 8, 2008 at 7:08 am

    Hello! Excellent site! Searched a long ago

  1. May 12, 2008 at 3:51 am
  2. March 10, 2009 at 6:11 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s