Home > Travel > pulau batu tikus

pulau batu tikus

beautifully crafted [+ different perspective view ]
toy museum, jalan tanjung bungah, 11200 penang

Masih cerita pulau mutiara. Me terpanggil nak ke muzium barang permainan kanak-kanak. Tanjung bunga berdekatan pulau tikus (gambar bawah).

Harga tiket mahal gila. Tapi memang banyak barang-barang mainan dan patung-patung komik yg ada.

Star Wars ada. Transformers ada.
Lord of The Rings ada. Gundam ada.
Lara Croft ada. Batman dan Superman pun ada.

ferris11.gif More pictures on aminus3 (part 1 and part 2)

Cerita lain, hari ini cuti umum sempena hari maulidur rasul. Tapi me kerja lebih masa. Esok pun me kerja juga. Me tiada kerja tiada gaji beb.

Alahai.

best 104 radio announcement: sultan johor requested all johorean to do solat hajat for the world court in the hague to grant the right of the pedra branca to the once empire

Categories: Travel
  1. March 18, 2008 at 4:05 am

    Pulau Tikus Terendak Cina,
    Nampak dari Pulau Pinang;
    Kanda pergi bukanlah lama,
    Dinda juga yg terkenang-kenang..

  2. March 20, 2008 at 4:09 am

    owhhhh saya suke pulau
    jgn kasik pulau itu pd org len~

    pulau pandan jauh ketengah, gunung daik bercabang tiga.. uhuhu

  3. March 20, 2008 at 5:15 am

    salam maulidur rasul … en me…😉

    selamat bercuti juger wat dhik aria ayumi itteww.. esok keje seh..

  4. March 20, 2008 at 12:04 pm

    Pulau itu, milik kita… Hummm… Apa cerita sekarang ya, perkembangan dekat the Hague pasal pulau ni?

    kita telah menghujahkan segala bukti2 berkenaan pulau itteww kiter yg punyer.. begitu juger dengan negara pulau itteww..
    samer2lah kita tunggu saper yg kener.. uhuhu

  5. March 20, 2008 at 4:24 pm

    wahhhhhh tak pernah sampai ke sana lagi.

    pi lah saner wehh.. nanti kalo kena pakey paspot lagi susah.. ekeke

  6. March 20, 2008 at 8:18 pm

    toy museum ni memang agak mahal nak masuk…
    Mula2 masuk dulu ingatkan patung tu besar-besar macam patung ninja turtle yang dia letak kat kaunter bayaran tu….rupa2nya bila masuk 5 kali ganda kecik daripada patung ninja turtle tu…hehe

    Tapi ok la… tak terfikir kreativiti manusia sungguh unik. Just like we watch movie on tv..
    Masa pergi tengok tu…nampak some kids mengamuk nak beli patung tu…mak bapak jadi kelam kabut bila anak nak robohkan dinding plastik.

    Untuk peminat kartoon maybe this is one good advantage to see the characters but as for me…just i get out from the museum… I just hungry for pasembor…hehe

    wah, panjang komen.. thank u 3x..

  7. March 20, 2008 at 9:30 pm

    wahh berjalan sakan en_me yea. hihi

    jalan jalan ke negeri bertuah itteww.. sebelum kena pakai paspot.. ekeke

  8. March 20, 2008 at 9:39 pm

    tetibe rase nak makan mee udang.

    haish~

    penang adalah syurga makanan.

    huhu!

    xtahulah me syurga ke aper ke.. tapi xkan kebulur di bumi yg bertuah ini.. alhamdulillah!

  9. Polar Bear
    March 20, 2008 at 10:05 pm

    Dulu kat Penang..
    ada satu Port kedai/warung makan..
    tauke2 mereka semua mamak..
    Diarang kata murah
    tapi bila kira2 cecah puluh ringgit..

    So.. kawan seorang cina nie dia kata..
    “tak mangapa lah bang… saya share rojak dengan kawan saya kat belakang tue.”

    Tauke mamak tue blur2.. dalam ati.. rugi aku..

    Tapi diarang memang penipu.. murah = rm 30 hinggit utk sepinggan rojak

    xpe my bro, harap2 lepas jatuh ke tangan pembangkang, sumer harga barang2 akan jatuh merundum gak.. uhuhu

  10. March 20, 2008 at 10:54 pm

    ui..seksi tu…huhu..bes nye jalan2..nape tak ajak..hehehe..

    patung mainan yg seksi gitteww.. koser laa uoolls

  11. March 22, 2008 at 12:54 am

    patung ni dalam cartoon ape ye? Tak pernah tengok pulak. Agaknya kena banned sebab seksi kot..hehe.

    ada dalam astro.. ‘the fairies’ kot..

  12. March 23, 2008 at 8:22 pm

    menarik, a girl and a banana….hehe… katun apakah itu??

    anyway, kita pon tak penah sampai lagi tau… name je org penang…

    siri kartun ‘the fairies’ dlm HBO..

  13. anakkawi
    March 24, 2008 at 2:27 am

    itu gambar bidadari pisang ya?

    Wah, pandainyer..

  14. March 25, 2008 at 12:18 pm

    oo pulau batu tikus kat penang yek..baru aku tahu..hehe

    my bro, vukan 3x..
    pulau batu tikus hanyalah rekaan me semata2, xde kaitan dgn ‘pulau tikus’ atau ‘pulau batu putih’.. gitteww

  1. April 28, 2008 at 1:01 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s