Home > nostalgia > small tower by the strait, no more

small tower by the strait, no more

she was born here, more than 16 years ago
hospital sultanah aminah, johor bahru

Me sudah lama tidak ke bandaraya johor bahru.

Teringat me dulu, masa kecil, ikut ayahnda dan bonda ke bandar johor bahru. Melawat orang sakit di hospital itu. Tapi dulu, pengalaman pergi ke bandar adalah sesuatu yg amat teruja. Naik bas ting ting itu.

Lepas melawat, kami akan singgah ke menara kecil di pantai lido. Boleh teropong flat rumah pangsa di seberang tambak. Tapi sekarang, menara kecil itu sudah tiada lagi. Mangsa arus pembangunan gitu.

Cerita lain, siang tadi me terima emel dari rakan lama, aMaT. Kami pernah sama-sama ambil hadiah cek peribadi di studio rakaman ntv7 itu. ‘Who Wants To Be A Millionaire‘ gitu. Tujuh tahun lampau. Sebenarnya, me yg hubungi beliau minggu lepas. Masa me buka buku-buku lama dan terjumpa emel hotmail beliau.

Alahai.

Categories: nostalgia
  1. March 29, 2008 at 12:45 am

    JB waterfront city yg terbengkalai itteww.. aduhhh, sakit mata den memandangnyer.. uhuhu

  2. redapples
    March 29, 2008 at 2:24 am

    dah lama plak rasanya tak p JB padahal kampung just kat BP. hehehe jejak kaki kat BP pun macam dah lama je tak buat??? adakah aku si Tanggang???

    baliklah kampong di BP itteww.. pastu singgahlah ke JB pulak.. si Tanggang jer yg kenal manikam gitteww.. koser

  3. March 29, 2008 at 3:01 am

    kamu teropong apa yeah?
    haha

    teropong tengok berapa banyak tingkat flat rumah pangsa itteww.. masa itteww, maner ader rumah pangsa tinggi-tinggi kat JB.. ahaha

  4. March 29, 2008 at 8:52 am

    KALAU PEGI KLINIK KUL 8PAGI..PASTINYE AKAN BALIK PETANG ITU…….LAAAAAAAAAAAAAAMA GILER MENUNGGUNYE…..DPT PLAK MISI TAK MESRA ALAM…..HADO….NASEB SUBSIDI…

    klinik kerajaan memang camtu.. afsal x gi klinik swasta?

  5. March 29, 2008 at 9:26 am

    Haha, dapat jugak contact kawan lama yang sama-sama amik hadiah di stesen tv tu ya enche me?

    Apa khabar dia sekarang? Misti seronok tu🙂

    me dah call aMaT itteww smlm.. dier keje KL juger.. memang best jumper kawan lamer..
    dulu, aMaT dapat duit ‘millionaire’ tuh terus je kawen, sekarang dah anak dua! produktif gitteww..
    pasni nak kene ngeteh samer2.. tungguuu

  6. March 29, 2008 at 2:57 pm

    Hospital tu, mlm2 sangatlah angkernya cik me tau!

    uhuhu, ko nih x abis2 dgn kisah misteri nusantara ko itteww ..
    x baik tao takut2kan orang tua mcm me inih..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s