Home > Ho Hum > teaching is not my profession lah

teaching is not my profession lah

inflation, with or without the new alternative government

Me akui me tidak boleh menjadi guru.

Tempohari ada blogger yg tanya jenis kamera yg patut dibeli. Mereka bagi pilihan, me bagi saranan. Tapi mereka tidak ikut pandangan me.

Contoh pertama, cikgu apis17 itu. Me sudah bilang suruh apis beli kamera digital sekurang-kurangnya 8 juta piksel. Tapi cikgu apis beli kodak c513 yg 5 juta piksel saja.

Contoh kedua, akak nurul husna itu. Antara pilihan megapixel dan zoom. Me suruh beli yg 8 juta piksel juga. Tapi akak nurul itu pilih olympus 7.1 juta piksel yg ada 5x zoom pula.

Contoh ketiga, jurutera dhik thirah itu. Sampai me serahkan katalog risalah canon. Ada kesemua jenis model dari yg paling murah hingga paling mahal gitu. Tapi dhik thirah pilih Sony Cybershot T2 gitu.

Tapi tidak mengapa, me pun nak ucapkan terimakasih juga kerana kamu bertanya pendapat me dahulu. Tanpa kamu semua, siapalah me yg ini.

Mungkin me patut jual tempe atau rempeyek saja. Harga kuih loyang atau kuih goyang atau kuih ros juga sudah naik. Seperti gambar diatas.

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. April 1, 2008 at 10:05 pm

    semoga korang sumer happy2 gitteww dgn kamera baru yg mancongkam! alala..

  2. April 4, 2008 at 12:55 am

    cekgu tunjukkn jln.pilihan di tgn pljr kan😉

    duit dlm poket yg mengarahkan.. kan kan

  3. April 4, 2008 at 1:16 am

    bile hati dah berkenan…cakap la ape2 pun..mesti kebal jgak..hihi
    cikgu me~hihi

    ammvoiii, ati berkenan ker atau poket yg diperkenankan.. ekeke

  4. April 4, 2008 at 7:58 am

    erm..
    mcm terasa laa jugak.. lain yg nak beli pastu lain yg dibeli.
    yg paling penting minat dan niat..
    betul x en me?

    x betul.. Pd me yg penting apa dlm poket itteww.. Alalala

  5. April 4, 2008 at 8:06 am

    salam ziarah en me lama tak jumpa hehehe..apa nama kuih tu ek…x ingat plak namanya..rupanya comel….

    kan me sudah tulis itteww.. Ammvoiii, tp mungkin ada pakar bahasa yg lebih tahu?

  6. April 4, 2008 at 8:59 am

    tugas me beri pandangan tugas yg bertanya buat pilihan.. biar le mereka timbang sendiri baik buruk nya..

    tak kan merajuk kot hehe

    oops lupa salam kenal..

    me no majuk2 one uoolls.. Koser

  7. April 4, 2008 at 9:02 am

    saye kalau ajar adik saya….5 minit je dah naik darah…..so…tak yah jd cikgu…..

    sayang adek tangan2kan kan kan.. Ammvoiii, panas baran kakak cun itteww

  8. ijaulalang
    April 4, 2008 at 10:19 am

    ii..asal plastik kuey tu cam koyak jerk..kuey tu ade inti kn..hehe

    klu xle jdik ckigu agak2 leh jadik consultant x..hehe

    lalang bru nk balaja~~

    d pic is deceivg.. Iye, plastik kuih itteww pernah dbukak n dklip balik supaya x masuk angin nanti lemau.. Kuih itteww xde inti..

    Nk jd consultant kena caj ikut jam la puler.. Ehehe

  9. April 4, 2008 at 2:24 pm

    Ehehehehe, takpe, en me tak mau jadi cikgu takde problem punya.

    Yang penting hati ni ikhlas & insaf selalu sey😀

    Alhamdulillah, semoga weekend ni ada cerita menarik ya en me itu🙂

    ammvooiii, cerita me minggu ini x menarik katenyer.. Uhuhu

  10. April 4, 2008 at 11:47 pm

    oooo komen je x bace sori hihihi..kalu kat kg sy kuih tu dipanggilsarang tebuan…baik lariiiii aje…….

    sarang tebuan’ pun volleee jugak.. ak ak ak

  11. April 5, 2008 at 5:53 pm

    Ehhhh, bukan mcm tuu laaa😀 kekekekeke, saje aje en me ituuu.

    Maksud Mr Ah Fa, manaaa la tau en me jenjalan adventure lagi, syok la nak tau gituuu, cerita sume menarik sey :_D

    ammvoiii mrahfa itteww.. tungguuu

  12. April 6, 2008 at 11:47 pm

    en me itew.. internet connection ini baru pulih dr penyakit nyer.. so, dah a week tak online.. uuuhuhuhu..

    lame tak jenguk sini..

    kalo internet connection dah pulih, leh lah update blog dhik thirah ari2 gitteww?

  13. April 7, 2008 at 12:10 pm

    en me appreciate your comment about this camera. http://site-my.canon-asia.com/index.cfm?fuseaction=digitalcamera&prod_type=ixus80is
    email me pls

    me dah reply emel cikerdots yg jeliter itteww.. Tp me vukan pakar kamera.. Me sokong ko nk beli ixus80is itteww.. Gudluck

  14. April 7, 2008 at 5:02 pm

    memula kan tak suka juga nak jadi cikgu.. tapi bila dah ter’kecimpung’ dalam bidang ni rasa seronok dan kadang2 mencabar..pstt: cuti pun banyak en me iteww..

    kamera tu kan ikut budget semasa (& termasuk tertipu dengan ISO issue).. ada kesempatan nak memiliki sony pun dah ok atau eos cam en. me.. tp tak muat poket la besar sgt kan? kan? hihi..

    cikgu apis budiman, pssst – gaji lumayan ker? ehehe, gurau2 je cikgu ittewww..

    semoga cikgu hepi2 sokmo dgn kamera kodak yg baru yg lima juta piksel ittewww.. fuyoh! pssst – jgn luper update blog babymu yg mancongkam ittewww! ihihi juger.. dah makin bersarang me tengok blog itteww

  15. April 9, 2008 at 6:00 pm

    tadak pon email en me

    ajaib sehh! me antar lagik n lagik n update thru your blog jugak.. kalo masih x puas ati, pls ping me..

  16. Hanie Adleen
    April 10, 2008 at 10:29 am

    En. Me, nak suh En Me surveykan camera. I nak beli camera baru. Tgh fikirkan either nak beli Handycam or camera digital aja. Tolong surveykan Sony Handycam 608E, Canon DC210 or Canon Digital Video Cam Tx1. Yang mana satu bagus? Budget dlm 2k.

    sorry cek hanie, me dah lamer x bacer pasal videocam..
    leceh nak save movie jadikkan vcd..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s