Home > books > pesta buku antarabangsa di pwtc

pesta buku antarabangsa di pwtc

thirtieth anniversary of my favorite childhood’s comic book

Semalam tengahari me bergegas ke pwtc itu. Hajat nak tengok pesta buku antarabangsa.

Memang ramai orang. Budak sekolah pun ramai juga.

Me sibuk ke sana ke mari. Ambil gambar tentunya.

Dan me berhenti sebentar di warung creative enterprise itu. Penerbit majalah gila-gila. Me tanya kalau ada salinan tahun 1980an. Mamat itu bilang,

xde encek_me, memang ramai yg tanyer.. yg ader tahun-tahun lepas jer..

Me sempat juga bertandang ke warung karisma publishing itu. Me tanya buku koleksi siri kenali negeri kita, oleh maruwiah ahmat. Me tanya kalau-kalau dijual asing-asing. Sebab me nak beli negeri johor. Tapi budak perempuan yg jaga disitu bilang,

xleh lah encek_me, kami jual satu set.. cuma empat hatus sembilan puluh hinggit jer..

Amboi! Sebelum berangkat pulang, me menjamu selera di warung itu. Stail hotel gitu. Nasi goreng kicap dan air mineral. Harga mahal tahap angkasa (ikut kata azhar ahmad). Adoi!

Alahai.

Categories: books
  1. April 10, 2008 at 12:12 pm

    Hehheh! Sampai juga kamu ke sana ya.🙂

    iye, me sampai juger dgn jayanyer.. ehehe

  2. April 10, 2008 at 12:14 pm

    Katt PWTC tu mmg mhl. Lagi mahal dari KLCC.

    uhuhu, mahal tahap angkasawan gittewww..

  3. April 10, 2008 at 12:26 pm

    Gila-Gila merupakan fav saya, sebelum ujang belah buat majalah ujang… dan kendiannya lubuk.

    saya ada disana, hari pelancaran buku-buku terjemahan islam itnm.

    iye, gila-gila zaman soklah menengah me dulu2.. nostalgia beb..

  4. April 10, 2008 at 1:14 pm

    ahahaha old skol gile majalah
    zaman kekanak slalu baca
    da besa ni baca shinchan jer😛
    haha

    sinchan budak nakal ittew..

  5. April 10, 2008 at 1:39 pm

    citer ACA jugak yg paling best…ujang lukis

    ammvoiii, feminat ujang gitteww..

  6. April 10, 2008 at 2:20 pm

    Gila-gila dulu lagi best dari skang punye. Tapi simpan kat loteng abis hancur dek semuat buat rumah kat dalam majalah tu…

    Ahaha, me simpan juger tp pastu buang ntah kemaner..

  7. mamawafiy
    April 10, 2008 at 3:21 pm

    aloo..tumpang jenguk..lama dah tak mengomen kat sini..kekangan masa..
    btw..post ni meningatkan saya pasal pesta buku ni yg saya tak pernah sempat pergi pun dari dulu…ingt nak pegi la wiken ni..tu pun kalo tak outstation….

    orglain pun bz juger, tp leh update blog tiap2 ari..
    Orglain pun outstation juger, tp sempat gi jenguk2 pesta buku itteww..
    Kekangan masa hanyalah alasan.. Cynical me.. Ahaha!

  8. April 10, 2008 at 8:19 pm

    ada lg mjlh gila-gila ni kat pasaran ek..
    teringat ms saya kecik2 dlu suka gila bc gila-gila..haha..smpai guling2,nak pecah perut bc lawak tahap gaban komik ni..hehe
    adik bongsu saya dok gaduh nak gi pesta buku..tp takde sape nak bwk dia..sian..

    guling2 pecah perut gitteww.. Ahaha

    btw adik bongsu darjah braper? soh gi naik rapidkl laa.. ammvoiii manjernyer

  9. April 10, 2008 at 9:27 pm

    kena pegi ni la. adusssss x sabar2 la

    pegilah cek knizam, kalo tidak ko akan menyosal.. ekeke

  10. April 10, 2008 at 10:17 pm

    mahal tahap angkasa..wakakka..

    first time dengar kat sini

    dhik thirah, memang mahal harga makanan di pwtc itteww.. koser

  11. April 12, 2008 at 11:53 am

    En Meee, beli buku apa sahaja??
    Cerita lah kat sini, buku apa yang di borong balik ke Johor….

    kan me sudah bilang.. me datang pesta buku jalan2 saja sambil tangkap2 gambar.. ekeke
    btw, me x minat baca buku lain selain buku fotografi sekarang nih.. ihihi

  12. April 13, 2008 at 11:08 am

    ::: bukan tak sempat, tapi keberatan badan yg malas nih nak bergerak ke PWTC.. [huhu] bukan apa, serik dgn trafficjam dialami di KL convention ctr utk PCFair, lagilaa memadamkan semangat utk bergerak kemari ronda2 di KL.. [walopon kemudahan LRT dekat dgn rumah ahaks!]

    ::: my little bro ada bertugas utk gerai di sana.. seawal sblm 11am dia dah bertolak ke sana.. ‘adiknyer ke pesta buku, abangnyer ke pesta komputer’ [hehehe]

    ::: warung tuh yg dlm PWTC tuh ker? [huhu] biasaklaa tuh.. sbb kos sewa di PWTC, tau2 ajer laa.. penah makan, biasanyer kompeni yg bayarkan [hikhik].. tapi ada lagi yg best, kat luar tepi sungai, sebelah dgn parking area.. namanyer ‘sama’ gak dgn yg di dlm, kitorg panggil laa.. byk pilihan makanan.. dan murah.. [huhu]

    ~ reactivate🙂

    aha, warung dalam pwtc tingkat 1 kot.. tp sbb malas nak makan luar, kena berkorbanlah nampaknyer.. uhuhu

  13. mamawafiy
    April 14, 2008 at 4:10 pm

    memang dah nak jadi alasannya en_me…..
    to update u, memang i tak pegi pun book fair ni…

    ahaha.. Me agak dah..

  14. bella
    May 4, 2008 at 1:22 am

    memanglah mahal harga, jualan semkin meningkat..tp untung sape yang dapat pegi pesta buku tu..bnyak ilmu bleh kte dapat..taklah buang mase

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s