Home > transport > copycat me hates

copycat me hates

earth moving machine
kampong sungai latoh, kongkong, masai, johor

Dulu di syarikat lama me ada rakan, me panggil yHy. Tapi taklah rapat sangat. Dulu me pakai kereta proton saga saja. Masa itu yHy pun guna saga juga. Bila me tukar wira, yHy pun tukar wira.

Lepas bertahun-tahun, me dah tukar kereta nasional banyak kali pun, yHy tetap setia pakai wira itu juga.

Bila me tukar wira terakhir me, me beli cikcity itu. yHy pun beli honda civic. Tentunya yg lebih besar kuasa kuda dan bodi. Aiman tak kisah.

Bila me beli van buruk toyota unser itu sebagai kereta kedua, yHy pun beli mpv toyota estima yg lagi besar. Sampai dua biji! Bayangkan, tapi aiman masih tak kisah.

Baru minggu lepas me dapat tahu, yHy sudah beli mercedes benz warna hitam. Sama kelas dengan kereta lembu me yg itu. Boleh ke me buat tak kisah lagi? Kalau korang mesti bengang tahap angkasa kan kan? (pinjam lagi ayat azhar ahmad jap)

Mungkin me tukar saja pakai traktor seperti diatas itu. Boleh sondol-sondol gitu.

Alahai.

Categories: transport
  1. April 19, 2008 at 12:51 am

    haha
    tahap angkasa…
    blh guna

    anyway, cuba beli soyuz, gerenti takdak sapa nak challange, takpun airbus 380

    huhu

    keta lembu ke

    cek farah itteww, me vukanlah hencem nak naik ke bulan gitteww.. koser u

  2. April 19, 2008 at 10:17 am

    hahaha
    mungkin anda idola dia😉

    ammvoiii, me idola katernyer.. koser

  3. April 19, 2008 at 10:23 am

    Owh..boleh pulak lawan lawan yeh.
    Kamu beli trekta tu aja lah. Sekali lalu, habis ranap merce beliau. ha ha ha

    cek atiqah itteww, dier bukan nak lawan lawan, tapi nak tiru tiru copycat gittewww gitewww.. macamlah xleh beli benda jenama lain yg lobeh mancongkam!

  4. April 19, 2008 at 10:29 am

    he may be not that smart,
    but he knows wat luv is..
    and he loves u smpi semua nk tiru u

    *quote balek komen kamu kt blog saya😛
    muahahahhaa jgn mara😛

    ewahhh cek iziana ittewww.. ko pun nak copycat me juger yer..

  5. April 19, 2008 at 11:09 am

    Kikiki, benz itu en me samakan dengan kereta lembu aje.

    Kui kui kui, nanti ada duit kita beli bas pulak ye, misti syok dapat jalan ramai-ramai😀

    adduiii, korang gelak kat me yer.. bas dua tingkat okey ker mrahfa itteww? uhuhu

  6. April 19, 2008 at 11:11 am

    encik me beli la bas ke feri ke..benda yg leh naik ramai2..hiks😛

    betui kata en ahfa..nak naik ramai2..baru besh🙂

    alaa..persetankan ape yang dia nak buat..at one point dia akan berenti gak🙂

    eh..inah pakai kelisa..en me x mo tiru ke??alalalallaa

    keteapi lagi mancongkam kan kan cek inah itteww?

    sebenornyer rakan me itu dengki n jelez2 gittewww.. adduiii geram sehhh

  7. April 19, 2008 at 1:34 pm

    first time tgk kamu buat entry mcm ni.haha.lawak gile.die adore gile kat en me la.that’s y la.kite pun slalu kene.kalau leh nak brg sebijik sebijot.pastu pure2 x tau kite ade brg mcm tu.lagi saket jiwe.

    saket jiwe xper, jgn saket giler khinzir la puler.. uhuhu

  8. Polar Bear
    April 19, 2008 at 2:02 pm

    Belum en. Me gi Kerja LONDON giteww..
    nanti mesti gie sauth africa…

    hmmm, ker ko yg nak gi LONDON banget.. alala

  9. April 19, 2008 at 3:20 pm

    cuba ko pkai spende di luar
    msti pasni dia terus pkai spende di kepala
    muahahaha :opss:

    spender diluar itteww superman..
    spender dikepala itteww batman..
    kalo x pakai spender gitteww ko panggil apper yerk? wakaka

  10. mimi
    April 19, 2008 at 4:49 pm

    ehehe en.me, bagus sungguh kawan itu. Sahabat sejati gitewww. Semua benda nak sama.

    sahabat jelesi gittewww.. macamlah takdok mender lain dier nak beli.. wehhhh!!

  11. April 20, 2008 at 7:05 am

    apa le yg nak kisah sangat biar le dia nak beli apa pun.. dia beli pun duit dia kan.. me beli pulak duit me kan hehe so ok lah tu.. sesekali ajak le dia minum

    cuba tengok kalau me oder teh tarik dia nak oder apa dia ikut tak? kalau dia ikut oder lagi makanan yg pelik2 dia ikut tak hehe

    memanglah fakai duit dier.. tp macamlah xder idea lain nak beli jenama lain..

    sorri ahh, dier team A me team B.. tengok2 dr jauh jak.. no ngeteh2 one uoolsss.. koser.. alala

  12. April 20, 2008 at 7:30 pm

    kita lagi la best, naik LRT, ramai pulak orang ikut-ikut naik LRT. Jiran sebelah, jiran 2-3 belah pun ikut gak. Jiran atas bawah pun sibuk naik LRT gak. Teruk kan dorg sume nih… esh. kakaka… sabor je ler.

    chewah, lagik ramai yg jaki jipang kat ko yer.. Ehehe, sibaik xleh nk bawak balik lrt ittew.. Koser u

  13. April 20, 2008 at 8:50 pm

    hahahah…
    assalamualaium tuan rumah…
    apakah yg dimaksudkan kereta lembutu en me?

    waalaikumsalam encek bad yg mulia ittew.. Kete lembu yg bekaki empat laa.. Alalala

  14. April 20, 2008 at 9:05 pm

    salam kunjung…
    ooo…menarik tractor tuh la…
    berapa harga satu?..
    nak hadiah kat mak n abah la..:)

    ek eleh.. Aper kelass adiah mak bapak tractor? Baik bagi stemroll gitteww.. Ehehe, gurau2 cek hanny itteww

  15. April 20, 2008 at 9:07 pm

    salam balas kunjungan. mantap traktor tu, boleh langgar org smp penyek tu heheh

    puas sudah menanam budi, tractor juge dipandang orang.. Ngeh 3x

  16. April 21, 2008 at 10:43 am

    yang pasti tayar traktor tu lagi besor dari tayar merc.. heheh..

    something is so obvious.. Fandainyer

  17. April 21, 2008 at 1:55 pm

    tapi tak tiru eos en me kan?

    dier x tahu eos itteww mender.. Ammvoiii cikgi apis itteww

  18. April 21, 2008 at 4:33 pm

    nasib baik tak rebut kumpul bini…..wakakaka…

    ammvoiii cek lydia itteww.. Jelatang ke jelapang? Ehehe

  19. mamawafiy
    April 21, 2008 at 5:13 pm

    alahai bestnya cerita org berduit ni..senang2 je nak copycat mende yg mahal2 gitu…cuba mcm org spt saya ini…takdela nak berlawan bagai….

    mama salina,
    mcm rakanme bilang, duit is not everything.. But everything mau pakai duit meh! Sekian timekase..

  20. April 21, 2008 at 6:02 pm

    huhu…sabar en_me…biarlah dia nak copycatz tew…mungkin memang citarasa nya sama ngn en_me, takpun dia memang menjadikan en_me sebagai idola dia dalam bab2 kenderaan ni. relax.😉

    iye 3x, me tgh bsabor ni.. Grrr

  21. April 22, 2008 at 7:48 am

    chet….!

    Me:
    ammah..!

  22. April 23, 2008 at 3:27 pm

    oho…salina yea…

    Me:
    betul kan kan

  23. insan
    April 23, 2008 at 6:30 pm

    kue kejo neng di..kok akeh duit te…iso tuku kereto seng larang2….

    eneng kerjo kosong neng tempat kue….oil & gas/petrochemical…..

    weh mas insan, haku orak iso ngomong akeh2..

    bak sini ko punyer cv ..

  1. September 6, 2008 at 5:59 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s