Home > miscellaneous > business you can maintain

business you can maintain

up and down in business

Kelmarin masa dalam perjalanan pulang dari air terjun kota tinggi, me singgah lagi di bandar. Pekena nasi beriani di restoran baser.

Di dalam restoran itu, me lihat banyak gambar-gambar banjir yg berlaku tahun lepas. Kasihan me tengok.

Tapi pelanggan restoran pun masih ramai yg datang. Sampai tak cukup tempat duduk gitu.

Cerita lain, semalam tengahari me terkejar-kejar ke jabatan www.HASIL.org.my jalan duta itu. Sebab me tidak boleh kemas kini e-filing guna komputer di rumah dan warung kafe. Ada masalah nombor pin dan kata kekunci gitu. Dipendekkan cerita, urusan cukai pendapatan me selesai dalam masa setengah jam.

Alahai.

Categories: miscellaneous
  1. April 24, 2008 at 1:13 am

    Dah tak larat nak tanggung cukai ,
    Sini cukai sana cukai;
    Dari tanah sampai ke pintu punya ada cukai,
    Me pun dah sampai ke Chukai.. ahaha

  2. April 24, 2008 at 3:49 am

    owhhh saya pon da kempunan makanan yg lazat
    maklum la masakan kelantan ni tak match sgt ngn selera org johor~
    balek ni nak pekena sate, laksa, nasik beriani, nasik ambeng *drool*
    esok saya balek~ yeay~!
    take care and have a great day encik me~
    tata~

    ko dok kat kelate sekarang ni ker? siannyer..

    btw, aper nak tata2 kat me, ko kan balek johor esok, jumper anda disini sini sini.. ihihi

  3. Polar Bear
    April 24, 2008 at 5:55 am

    Nasi Beryani = Low cholestrol Gitew..
    Huhuhuhu..
    Teruskan usaha En. Me…

    Tapi..
    Restoran Siput Sedut kat bandar tenggara sana ada tak?
    Siput Sedut = High Cholestrol..

    Tapi Mencongkam bak kata En. Me…

    bro polarbear, nasi beriyani me bantai sebulan sekali.. voleee kan kan
    siput sedut? me nehi nehi! vukan sebab kolesterol, tapi bukan makanan me.. ahaha

  4. April 24, 2008 at 8:44 am

    Slm singgah😉

    me:
    thank u juger singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

  5. mamawafiy
    April 24, 2008 at 9:18 am

    uihh nampak menarik kedai makan ini…mesti sedap nasi beriani nya….adakah dapat menyamai Nasi Beriani ANje Bandar Baru Bangi….

    Me:
    memang sodap sehh, kalo tidak maserkan ramai pelanggan.. Penoh kedai itteww..

  6. April 24, 2008 at 9:33 am

    bila encik me nak belanja shaya?????

    Me:
    ammvoiii, me fulak nk kener banjer.. Jap, me nk amik cermin mata me letak maner tadi.. (tergaru garu)

  7. April 24, 2008 at 10:42 am

    nasik beriani Baser ni best ke en me?
    erm..pegi johor pun baru sekali. kesian sungguh diri ku ini. huhuhu..

    Me:
    soklan yg same spt sebelum ini.. Xpe, me ulangi, iye memang sodap mancongkam gittewww.. Kalo tidak maserkan pelanggan sentiasa penoh gittewww..

  8. April 24, 2008 at 10:57 am

    tringat ari tu makan kat nasik bariani gam putrajaya gitew.. nyam3x.. lapo lak rasanya..

    Me:
    ha ha ha.. Makan untuk idup gitteww

  9. April 24, 2008 at 12:00 pm

    uuuu…sedaaapnyeeeeee

    me:
    memang sodappp.. Nyam 3x

  10. April 24, 2008 at 12:43 pm

    ha’ah aku kt kelantan
    study kt usm sini
    one more year to go~! wiwiwiwi
    bas aku malam ni
    yer, jmpe nnt blanje oke?😉 muahahaha

    me:
    oic student gitteww..

  11. April 24, 2008 at 6:09 pm

    LAPAQLA PULAK..

    pi lah masak akak farah ittewww.. ammvoiii

  12. April 24, 2008 at 6:48 pm

    Lama dah dengar nasi beriyani kat kota tu sedap. Bila la mau pegi sana. Haih.

    iye 3x, kalo xde angin, maserkan pohon bergoyang kan kan

  13. buzzybug
    April 24, 2008 at 7:52 pm

    saya punya efiling tak settle2 lagi… hahahaha… tak sempat mahu isi… T_T

    kalo ko gi jabatan hasil, x sampai setengah jam dah settle.. ihihi

  14. April 24, 2008 at 10:49 pm

    lahai…jauh la pulak nak pi pekena nasi briyani nih, cantik pintu restoran tu ek?

    jauh berjalan luas pandangan..

    chanteq pintu diluar, chanteq lagi makanan didalam..

  15. buzzybug
    April 25, 2008 at 10:18 am

    en_me : yeah… nak pi carik lhdn tu dah berjam2… hehe… dah settle dah pun…😉

    me:
    wah, fandainyer dier..

  16. April 25, 2008 at 10:29 am

    en_me, makan2 jugak…jangan lupa jaga kesihatan. amalkan 5M! ahah😉

    me:
    thank u cik echah yg ramping gitteww..

  17. melayu
    May 4, 2008 at 3:26 pm

    GUA DAH PEKENA NASI BERYANI KEDAI NI,OHH INDAK KABA DARI RUPE […]

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s