Home > Family > kasih bapa tiada tolok bandingnya

kasih bapa tiada tolok bandingnya

you are not alone, my dear
kong kong, masai

Hari ini hari ibu.

Sebenarnya, ada banyak persamaan antara bonda dan me.

Kami berdua tidak petah bercakap. Tidak seperti ayahnda. Bila kami bercakap macam biasa, orang lain salah tafsirkan kami marah-marah gitu.

Ibu jari kaki kanan bonda dan me memang bermasalah. Gatal-gatal, terkopek dan berdarah kadang-kadang.

Dan aBo me perhatikan dengan jelas mewarisi ciri-ciri yg me sebutkan diatas. Walaupun bonda me buta huruf sebab tidak pernah bersekolah. Dan aBo dan bonda memang kuat merajuk!

Cerita yg berkaitan juga, sempena hari ibu buat mQ. Semalam petang, kami makan malam di ‘the manhattan fish market’ itu. Pilihan menu ikan dan potongan kentang gitu. aBo saja tertinggal dirumah sebab kena demam campak.

Cerita lain, hari ini me akan ke londang atas urusan pendaftaran aDm esok. Semoga dipermudahkan segala urusan kami. InsyaAllah. [+ peta lokasi ke kolej matrikulasi melaka ]

Alahai.

Categories: Family
  1. Polar Bear
    May 11, 2008 at 7:23 am

    En. Me..
    Hari bapa akan menyusul….
    Betul tak?

    Kesian anak en. me demam campak..
    Nak jumpa doktor kulit tak? agar anak en. me, hilang parut demam tue and bole jadi model kembali..🙂

    bro, tak abis2 ko punyer promosi pasal doktor kulit ittewww.. ammvoiii

  2. May 11, 2008 at 9:20 am

    bapa..20/5 ni ayah punya ari jadi..tak tau lagi nak bli ape..

    belikan umah banglo.. har har har..

  3. May 11, 2008 at 4:37 pm

    kalo ada mak tak de bapak tak jadi plak kita ni ye tak… wish ur mom happy mother’s day ok…

    ammvoiii ke sittewww fulak dier.. meh bajar biologi gittewww.. ehehe

  4. May 11, 2008 at 4:43 pm

    Bonda sakit apa yer sebenarnya…. berpantang makan tak?? moga ada rawatan dan ada ubat dan moga sembuh

    bonda tak sakit.. itteww cumer sakit luaran jak.. mungkin sebab keturunan gittewww

  5. May 11, 2008 at 5:03 pm

    persamaan dengan bonda, cuma jantina kot. Yang lain memang kontra! alahai…

    ammvoiii.. bermadah madah dengan me fulak cek ainin ittewww..

  6. May 11, 2008 at 5:18 pm

    selamat hari ibu buat sume yg bergelar ibu🙂
    syurga di bawah telapak kaki ibu…

    haih…saya dok gerabak blkg je lah en.me..
    tiket plg murah..hihihi

    ipoh ipoh .. ehehe

  7. May 11, 2008 at 10:08 pm

    Siapa Polar Bear ni?? suku sakat Beruang madu ker??

    ammvoiii.. ramainyer kaum kerabat beruang beruang di blog me yg inih yer.. ehehe.. beruang panda pun ader juger

  8. May 12, 2008 at 12:36 am

    erm.. normal lah tu. Dato’ Fadzilah Kamsah cakap, klw kita banyak persamaan dgn ibu kita.. ada kemungkinan kita mewarisi penyakit keturun sebelah ibu. klw byk persamaan ngan ayah, possibility lebih pada keturunan sblh ayah.🙂

    wah fandainyer cek aria ittewww..

  9. t.a.t.a
    May 12, 2008 at 2:44 pm

    bapa.. i miss my abah.. huhuh~

    *sad*

    give him a call.. sure he will appreciate it..

  1. May 19, 2008 at 12:06 pm
  2. October 30, 2008 at 12:05 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s