Home > Family > kolej matrikulasi melaka

kolej matrikulasi melaka

i dont know how often i will be driving here in the next one year

Hari ini hari isnin.

Me tidak kerja, bercuti ke melaka. Atas urusan pendaftaran seri paduka.

Semalam, dari lebuhraya PLUS itu, mulanya me ingat ada susur keluar terus ke bandar alor gajah. Tapi tiada, sebenarnya kena keluar ke pekan simpang ampat dan menuju ke bandar masjid tanah. Untuk ke kolej matrikulasi tidaklah sesukar mana disebabkan ada papantanda hijau kuning itu. Me jumpa juga pintu masuk tengahari semalam.

Tapi dari kolej ke tempat penginapan resort itulah yg paling mencabar. Bukannya jauh mana. Depan kolej ada simpang bulatan yg ada papantanda ke pantai padang kamuning. Tapi papantanda mengelirukan. Anak panah tunjuk arah jam 3, tapi sebenarnya arah jam 12. Me terbabas juga.

Dipendekkan cerita, bila sampai di ismah beach resort itu, suasana amatlah menyenangkan. Keadaan resort yg ada kelas gitu. Dan ada harga diskaun untuk urusan ke kolej matrikulasi itu. Nasib baik me dah tempah minggu lepas lagi.

Dan perkara yg paling me teruja ialah di sini ada wifi yg laju gila. Tidak payahlah me pasang handset/DIGI yg terhegeh-hegeh macam kura-kura itu.

Alahai.

Categories: Family
  1. May 12, 2008 at 10:47 am

    kawan suka ayat ni

    “terhegeh-hegeh macam kura-kura itu”

    huhuhuhuh

    tapi kura-kura inilah yg membolehkan me update blog tiap-tiap ari.. nak camno jang.. ehehe

  2. crayon kakak
    May 12, 2008 at 11:04 am

    hehe. kite penah amek gambar kat depan pintu pagar itu. huhu. tingin sgt nak pegi KMM lagik… entah bile bleh pegi sana… erm…

    p/s-en me, diya ni. dh uat account wordpress😀

    kakak crayon keje dimaner sekang?
    kak diya yg maner satu nih.. ammvoiii

  3. May 12, 2008 at 12:02 pm

    mengimbas memori….echah dulu kolej matrikulasi pulau pinang. first batch! yak a au!!

    mesti gempak gittewww..

  4. t.a.t.a
    May 12, 2008 at 2:46 pm

    berhati² ketika memandu en_me.

    alhamdulillah, me sudah sampai disana dan kembali..

  5. May 12, 2008 at 3:08 pm

    owhhh matrik melaka
    saya stadi di situ dulu
    matrik ini sgt buwok dan daif
    selalu takde air
    haha

    buwok dan daif tidak mengapa.. tapi kalo takder air, nanti me gi terajang pengarah ittewww.. chewahhh

  6. May 12, 2008 at 3:18 pm

    Princess dulu matric N9:). Rindula plak kat zaman tu:p

    tiada dulu tiada sekarang.. gittewwwlaaa..
    ker pernah ader cowok disana disana.. ekeke

  7. May 12, 2008 at 3:48 pm

    tak pi makan ikan bakar kat pengkalan balak ke??

    me pergi juger, tapi ikan bakar bukak sebelah malam dan tempatnyer tak mancongkam dan jalan sempit gittewww dan susah nak parking kete lembu me yg ittewww la fulakkk..

  8. May 12, 2008 at 10:39 pm

    aah..bulatan dkt ctu memang konfius kan org..haritu saya sampai 3 kali tawaf kat bulatan tu..hehehe..konfius..sebaek tak tujuh kali..lau tak kelua kete terus jd hajah..hehehe..g Pantai pengkalan balak tak?hehehe..

    me:
    aha siannye cek zara itteww.. Tp xpe jauh bjalan luas pandangan gitteww kan kan

  9. buzzybug
    May 12, 2008 at 11:12 pm

    saya suka masa matriks… walaupun sekejap, tapi, BEST!!😉

    mesti ader cowok yg mancongkam jantungmu ittewww.. chewahhh

  10. May 13, 2008 at 1:01 am

    buleh ler try gi resort tu lepas ni.. tak de la jauh sangat dari sini pun

    pergilah kalo tidak ko akan menyesal (ehehe, macam iklan shampooo ittewww)..

  11. Polar Bear
    May 13, 2008 at 7:19 am

    wah….
    kat melaka pun boleh bloggig lg…..
    hebat..

    ko tak tahu lagik ker bro.. kan itteww ari chief minister melaka dah bilang, melaka akan jadi negeri wifi pertama kat malaysia.. gittewwwlaa katernyer.. entah betul entah tak betul..

    kl pun nak jadi wilayah wifi tahun nih.. tp xtahu la lepas pembangkang menang.. uhuhu

  12. May 13, 2008 at 10:00 am

    me, aku yg dok melaka ni pun belum sampai situ… ha ha… lg hampeh.. selalu gi umbai n serkam jer…

    me:
    afsal sumer org ckp umbai tu macam best jak..

  13. May 13, 2008 at 10:05 am

    umbai la besh~
    skali makan berempat rm100
    tp besh~ owhhh rindu la plak😛

    me:
    umbai jeti merlimau ker.. me x penah sampai

  14. May 13, 2008 at 1:31 pm

    me, umbai kat restoran terapung tu pun ok gak.. tapi aku minat kat tempat lama.. gerai no 1 paling ok..

    me:
    tempat lama yg maner satu? nyam nyam

  15. August 14, 2008 at 11:02 am

    fafa dlu study kat sne….mmg bes giler….hehe.pakwe sye pun kat sne..

  1. June 12, 2008 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s