Home > Family > flawless business intelligent

flawless business intelligent

ten percent of new intakes are non-bumiputeras now

Cerita pendaftaran aDm di kolej matrikulasi melaka, kampong londang itu.

Pagi-pagi hari isnin di ismah beach resort lagi sudah ada komen. Kalau dihotel biasanya sarapan dihidangkan jam 7 pagi. Tapi di resort itu, sarapan jam 8 pagi. Ramai penginap yg tidak puas hati.

Di KMM me jumpa rakan sekerja me. mHz hantar adik lelaki beliau mendaftar juga. Tapi masalah luarbiasa. mHz kata pihak kolej tidak memberikan senarai barang-barang yg harus di uruskan seperti buku akaun bank simpanan nasional.

Pendaftaran aDm pada jam 10pagi. Semuanya berjalan lancar. Kecuali terlupa beli sabun mandi.

Sepatutnya sesi soal jawab antara pihak pengurusan dan penjaga dalam dewan utama mengambil masa sejam. Tapi ramai penjaga yg bertanyakan soalan. Majlis habis jam satu setengah petang pula.

Cerita lain, semalam me makan malam kangkung belacan telur dadar dengan polar bear dan cikgu apis17 itu. Me tidak bawa kamera dSLR EOS dan kereta lembu me yg itu. Dan kebetulan esok jumaat adalah hari cikgu sedunia.

gloomy image for you not to recognize

Alahai.

Categories: Family
  1. t.a.t.a
    May 15, 2008 at 8:44 am

    selalu mcm tu kan.. padahal bukan pihak tu tak pernah handle pendaftaran sebegitu sebelum ni? tapi apsal boleh ulang kesilapan yg sama? tak pernah belajar dari kesilapan ke?

    me:
    sabo akak sabo..

  2. t.a.t.a
    May 15, 2008 at 8:45 am

    ehehehe.. 1st gituk!! hahahaha….

    me:
    tahniah, bak ko punye nama, no ic n alamat.. Me nk anto adiah

  3. crayon kakak
    May 15, 2008 at 11:50 am

    uihhh makan malam kangkung belacan telur dadar. mcm best jer. hehehe.

    btw, penah gak amek gambar kat taman dekat dewan.. ape nama tah dewan besar tu…

    me:
    dewan utama namer diberi..

  4. t.a.t.a
    May 15, 2008 at 12:10 pm

    seriyes gitu en_me nak anto hadiah..

    me:
    pls check your email..

  5. May 15, 2008 at 12:32 pm

    keta lembu dalam gambo tu en me punya yer…. pinjam bole..???

    me:
    pinjam nk wat bgmbr ke? Volee giteww

  6. May 15, 2008 at 5:01 pm

    i just remembered, back in my days (cehh macam la tua pon)
    study hall kmm penah runtuh due to strong wind
    i hope their buildings are sturdier by now..

    hehe

    me:
    maser runtuh cek laydee katner?

  7. crayon kakak
    May 15, 2008 at 11:02 pm

    ye dewan utama. eheh. thanks en me😀

    me:
    ur welcome my dear

  8. Polar Bear
    May 16, 2008 at 6:35 am

    Hehehe..
    hari lahir cikguee apis and en. me
    sama laaaaaa…
    Dua2 berbakaT guna komputer…

    ahaha, smoga kiter samer2 jadik rakan siber yg baik-baik.. kan kan bro

  9. May 16, 2008 at 8:04 pm

    mekacih blanja.. hehe

    no prob bro apis.. thank u also sembang2 dgn me yg inih.. tak sangker ko sorang yg pemalu gittewww.. ahaha

  10. May 23, 2008 at 5:56 pm

    study hall kmm runtuh!!!yaa..yaaa..saya ada di sana waktu tu..oppssss…maksud saya saya ada di KMM..takde kemalangan jiwa..kejadian di awal pagi.

    malang memang tak berbau.. sib baik semuanya selamat yer..

  1. July 7, 2008 at 12:13 am
  2. September 26, 2008 at 3:23 am
  3. November 12, 2008 at 9:49 am
  4. April 19, 2009 at 12:21 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s