Home > photography > remembering our roots

remembering our roots

remembering our roots
kampung pasir putih

Pagi jumaat tadi, me berurusan di bank simpanan nasional itu. Macam biasa di cawangan brickfields yg ramai orang kurang upaya gitu.

Me perasan semasa menunggu, ada pasangan suami isteri yg buta yg sedang berurusan di kaunter. Bersama-sama anak lelaki bertopi besbol dalam lingkungan tujuh tahun. Me perhatikan wajah anak kecil yg comel itu. Cakap pun petah. Lama kelamaan me sedar yg anak kecil itu juga buta, walaupun matanya celik. Kecacatan mata itu juga bercorak keturunan rupanya. Me insaf beb!

Untuk kawan-kawan yg suka baca dan komen blog ‘memang lumayan’ me yg ini, selamat bercuti hujung minggu yg panjang. Hati-hati dijalanraya. Salam ingatan dari me yg ini. *hug*

Alahai.

Categories: photography
  1. May 17, 2008 at 12:13 am

    wahhhh theme baru la. hehe cool !

    theme wordpress yg free.. jgnlah korang tiru2 me lagik.. fenat tao me terhegeh2 vuat nih, korang tak kisah ker.. uhuhu

  2. May 17, 2008 at 12:23 am

    you too! selamat bercuti jugak…

    samer2laa kiter..

  3. May 17, 2008 at 12:25 am

    slmt bercuti (:

    samer2lah kiter.. u take care cek panda ittewww

  4. May 17, 2008 at 1:14 am

    Slmat bercuti:)
    Btolke nak bg hadiah?hadiah pe:?hik2

    betullah, pls check your email..

  5. zaiful
    May 17, 2008 at 9:40 am

    salam motivasi

    motivasi menjayakan diri sendiri ker cek zaiful ittewww.. salam dari me yg inih juger..

  6. May 17, 2008 at 9:56 am

    huhu..selamat bercuti juga en me !!😀

  7. t.a.t.a
    May 17, 2008 at 11:31 am

    Setiap nasib manusia dah ditetapkan. perlukan kekuatan dalam diri yg maha tinggi utk menerima setiap nasib dan takdir dariNya.

    en_me bagi hug..
    *blush*

    ammvoiii cek tata, malu2 gittewww..

  8. May 17, 2008 at 12:52 pm

    selamat bercuti dan HE pun insaf beb…tapi bab cuti HE tak insaf beb…

    ahaha cek hairie itteww, hati2 djlnraya maser cuti2 mesia..

  9. niza epun
    May 17, 2008 at 1:12 pm

    selamat bercuti en_me… saya pun cuti2 pusing penang lagi… hehehe…

  10. crayon kakak
    May 17, 2008 at 1:23 pm

    ya Allah… ingatkan si anak tu tak buta… *dlm hati terdetik, blh bantu mak ayah die*… tapi, dah takdir mereka kan en me… btw, selamat bercuti en me🙂

    samat bcuti2 mesia juger akak crayon yg vogue ittewww.. pandu hati2 yer..

  11. May 17, 2008 at 2:50 pm

    Selamat…

    selamat bercuti juger.. ammvoii

  12. arasis
    May 17, 2008 at 3:12 pm

    mungkin mereka lebih celik hati berbanding kita yang celik mata ni..

    iye, samer2laa kiter doakan .. aminn

  13. May 17, 2008 at 3:55 pm

    Alhamdulillah, never fail to be insaf & bersyukur bila singgah ke blog en_me yang best itu.
    Thanks bro, beautiful post as usual🙂

    samer2laa kiter insaf menginsafi.. tanper kawan2 yg fewwwit mcm mrahfa itteww, saperlah me yg inih..

  14. May 17, 2008 at 8:30 pm

    mmg insaf beb.. syukur atas apa yg ada kn.. slm ujung minggu..

    alhamdulillah cek shida itteww.. n salam ujung minggu gak.. esok cuti!

  15. May 17, 2008 at 11:59 pm

    encik me..entri encik me slalu ade benda tersirat..thank you for tat

    oh ya..adik inah pun balik ari ni..hehehe

    family cek inah dok katner?

  16. May 18, 2008 at 3:12 pm

    insaff..2-2 parents bdk tu sama ke?

    memang parents dier buter, dapat anak puler buter.. kan me dah tulis tuh.. uhuhu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s