Home > photography > a fantastic name-painting art (阿娜娣)

a fantastic name-painting art (阿娜娣)

language of the successful traders

chinese calligraphy for a-na-ti (阿娜娣)

Semalam masa me hantar aDm balik kolej, me singgah di bandar melaka. Sudah lama tidak ke sana. Banyak perubahan juga. Ada menara taming sari. Tapi me tidaklah naik ke menara itu.

Ada pusat beli belah dataran pahlawan ditengah-tengah padang yg dulunya ada dua tiga kereta lembu untuk tarikan pelancung.

the process of the name painting is very fascinating

Alahai.

Categories: photography
  1. June 1, 2008 at 6:45 pm

    rumah saya siap bulan 8 tahun depan. kena buat lukisan sendiri neh nanti. hehe🙂

    banyak keperluan perlu diisi dalam rumah yg bakal siap nanti bro..

    fuyoooh bro knizam itteww, ko sekali komen sampai empat entri me.. caiyok caiyok

  2. June 1, 2008 at 8:30 pm

    me… i like painting.. and i know how to do it! cuma dah lama tak asah skill. karang tunjuk barang2 tu depan anak2 alamat anak2 pulak wat mural painting kat rumah.. huhu.. la ni pun segala macam ada – krayon, color pencil.. wahhh.. malu den kat totamu…

    but can u write chinese or arabic calligraphy gitteww? hmmm

  3. June 1, 2008 at 9:46 pm

    Tantiknye… *bling-bling*

    Tapi apa yang dia tulis tu? hu hu hu.

    ooops sori cek tiqah, itteww namer aTi sebenarnyer, dalam karakter cina gittewww..

  4. June 2, 2008 at 7:59 am

    dulu, saya selalu outstation di Melaka, kerap ke Mahkota Perade aje, masa tu kompleks tu hampir siap. Sekarang dah siap rupanya..ah teringinnak ke sana…selain Arti sebegitu …ada apa lagi yg menarik?

    ahaha, jalan jalan ke kota melaka..

  5. June 2, 2008 at 5:51 pm

    cantiknya kaligrafi itu!

    kena pakar yg vuat juger..

  6. June 3, 2008 at 12:33 am

    write takleh la me ooiii… kaligrafi cina walopun setakat nak tulis angka kena betul jugak macam arabic. salah sket dah makna lain. melukis pandai la.. ke dah tak pandai pun *sambil garu dagu*

    wah, akak nih memang fandai melukis yer.. dulu maser zaman soklah, lukisan lar me bungkus selalu.. ahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s