Home > Travel > highway to freedom

highway to freedom

KM120, between pagoh and yong peng

Me selalu juga memandu kereta di lebuhraya plus dari jb ke kl. Perjalanan empat jam yg sangat membosankan.

Jarak dari tol skudai ke tol sungai besi sejauh tiga ratus dua puluh kilometer.

Kalau dari jb, me akan berhenti di kawasan rehat dan rawat ayer keroh dan seremban.

Kalau dari kl, me akan berehat di kawasan rehat dan rawat ayer keroh, pagoh dan machap.

Tetapi selalu juga me akan berhenti di kawasan rehat mana-mana untuk terlelap seketika sekiranya keletihan. Buang air yg berpatutan. Tetapi me tidak pernah berhenti di tepi lebuhraya yg merbahaya itu. Tetapi kadang-kadang terpaksa juga kalau mahu tangkap gambar papan tanda seperti diatas itu.

Cerita lain, esok sabtu adalah hari keputeraan yg dipertuan agong. Tapi me memang cuti lah pula. Daulat Tuanku.

Pascanota: Jarak tol dari sungai besi ke skudai ialah 297.5km (RM41.30). Skudai ke pagoh sejauh 129.5km (RM17.60). Sungai besi ke simpang ampat sejauh 93.9km (RM13.60). Rujukan: http://www.plus.com.my/

Alahai.

Categories: Travel
  1. June 6, 2008 at 12:50 pm

    ngee~~ first!!

    fuyoohhh.. me do no wat 2 say lar..

  2. t.a.t.a
    June 6, 2008 at 1:52 pm

    ellehh cam ada hadiah.. poyo aa lyd ni.. ahakss

    en_me kalo esok mmg best bagi sy sebab saya cuti. org gomen mmg cuti hari sabtu so korg tak de nikmat nak kata esok cuti sempena Agong. hahahaha.. besh!

    memang takdok hadiah.. not today.. but me will remember.. ihiks

  3. June 6, 2008 at 2:21 pm

    jb-kl 320km
    dungun-bandar tenggara 502km

    waduh waduh, jauhnyer tewwww.. kannns

  4. June 6, 2008 at 2:40 pm

    Eh!! Alamak en me, saya minta maaf awal-awal ya?

    Fui yooooo, tak perasan sey dah jadi yginsaf.com!!!

    Perrgh!!! Excited pulak saya kat sini, kasi tabik sikit.

    Tabik, tabik!
    πŸ˜€

    Ceria-ceria en me itu, tahniah2πŸ˜€

    aisehhh, spoil lar mrahfa nih.. sib baik ko memang best lagik fewwwittt.. ehehe
    tp xper, majlis pelancaran dan perasmian sebenarnyer ditunda tengah malam nanti sempena hari agong .. tungguuuuu..

  5. Kie Kie
    June 6, 2008 at 4:57 pm

    Dari semalam lagi dah perasan alamat tu dah berubah.
    Semalam mushrom.net tapi hari ini sekali lagi udah berubah, sudah jadi yginsaf.com

    betul tak?? en me…?.

    me:
    adakah akan bertukar lagik? tungguuu..

  6. nAna
    June 6, 2008 at 5:33 pm

    bertuka lagi ek add blog iniπŸ˜›

    nway en_me tak penat ke berulang alik dr kl ke jb? skang minyak da naek da skang..hehe~ sy nak drive dr melaka-seremban po0n da agak penat..

    me:
    mungkinkah akan bertukar lagik? kiter tunggu samer2.. ihiksz

  7. June 6, 2008 at 6:50 pm

    dlm paper minta bawak bah 100 je…nak jimat minyak…apa kata en me bawa kereta kuda…

    me:
    me kete kude takdok, kete lembu jak.. ehehe

  8. June 6, 2008 at 8:15 pm

    dulu saya dok pasir gudang keje kat jb dan selalu sebulan sekali ulang-alik kl-jb. memang memenatkan. from sungai besi ke pagoh ok lagi. lepas pagoh memang membosankan. takde view la kat situ. plus lepas pagoh kan bumpy sket. rindu la nak drive kat highway (highway ke ? haha) pasir gudang ……

    plus lepas pagoh kan kawasan gunung ganang.. me suker.. gambar KM120 kat atas pun me amik kat area sittewww tauuu..
    hiway ‘mayat’ pasir gudang gittewww..

  9. June 7, 2008 at 10:32 pm

    salam en me ! akhir tahun nie saya dan keluarga akan berpindah ke JB..huhu..saya akan sgt2 merindui KL, the polluted sin city…hahaha..

    ko hingat JB teww tak ‘polluted’ lagik takdok ‘sin’ gak ker? kat jb pun selalu banjir gitteww.. koser uuu

    salammm juger wat cek irdzra yg jeliter teww..

  10. June 9, 2008 at 12:27 am

    Sabtu ni nak ke JB..uhuuu..alangkah indahnya kalau dapat naik bas je, tapi terlalu banyak destinasi hendak di tuju..oppsss..tapi kat paper tadi tambang bas JB-KL naik mendadak!!….sabar je la.

    walopun tambang bas naik mendadak tewww masih jauh lebih murah dari bayaran duit minyak kete dan jangan luper bayaran tol fulakks.. kanns

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s