Home > property > godaddy does suck

godaddy does suck

my name is not for sale

Proses membuat domain sendiri memang mencabar. Tidak semudah yg me sangka.

Me memang ada bertanya dengan blogger aBc. Disuruhnya me daftar di ‘godaddy.com‘. Me akur. Tapi banyak soalan yg me ajukan, blogger aBc tidak jawab. Jadi, me buat sendiri. Terkial-kial dengan DIGI me yg terhegeh-hegeh sengal.

Mendaftar nama domain memang mudah. Tapi untuk menjadikan blog wordpress kepada nama domain utama itu yg paling mencabar.

Kata orang, kalau tidak dipecahkan ruyung, mana dapat sagunya. Kan kan.

Masa me godeh-godeh wordpress, me terjumpa upgrade domain. Lagi mudah, lagi murah kalau dibandingkan guna godaddy.com itu. Dari pengalaman itu, me buat kesimpulan bahawa servis godaddy.com memang terkemot-kemot tahap siput sedut gitu. [+ please do not use GoDaddy ]

Alahai.

Categories: property
  1. June 11, 2008 at 7:45 pm

    Maksud peribahasa “Jika tidak dipecah ruyung, di mana boleh mendapat sagu. ” ialah “Tak akan tercapai maksudnya kalau tak mahu berusaha dan bersusah payah.” gittewww..

  2. diya
    June 12, 2008 at 12:34 am

    *angguk angguk* hehehe. baru nk tanya maksud peribahasa tu *maklum la dh lama tinggal subjek BM*๐Ÿ˜›

    selalu nak tanyer karam singh walia lepas dier berperibahasa gittewww.. chanteq sungguh.. ahaha

  3. June 12, 2008 at 1:46 am

    selamat hari bapak

    bukan ker hari bapa jatuh pada hari ahad nanti? hmmm, anyway, thank u bro..

  4. June 12, 2008 at 6:13 am

    […]

  5. fiza
    June 12, 2008 at 7:54 am

    erm… jengok2 di sini… baca2 di sini…

    silakan cek fieza yg jeliter tewww.. jgn malu malu one

  6. June 12, 2008 at 10:15 am

    kat atas tu,biskut ke???
    nyum..nyum..

    biskut jajan jak.. takdok khasiat langsung.. ekeke

  7. June 12, 2008 at 11:17 am

    Aduh. Perut makin lapar bila tengok gambar biskut tu. Me curi biskut Yassir ye? hahahaha!

    Bilalah nak ada domain sendiri ni. huhuhu.

    tengok biskut pun mengencess gittewww.. ammvoiii

  8. June 12, 2008 at 2:14 pm

    Aha…Mr Ah Fa pakai namecheap.com. Sure best punya๐Ÿ˜€
    Pastu hosting IPSERVERONE (please no s*****hosting.com teruk).
    Sabo ajelah en me itu๐Ÿ˜€

    sekurang-kurangnyer me dah cuber.. dan paling best sebab dah ader ghumah baghu gittewww..

  9. Princess Liyana
    June 12, 2008 at 3:02 pm

    huhu..good luck en_me yang hensem iteww!ahaks..sedapnye biskut itu..

    biskut tewww jajan jak.. uhuhu

  10. JP
    June 12, 2008 at 4:33 pm

    Godeh-godeh atau godek-godek?
    ๐Ÿ˜€

    me cakap salah ker .. semberono jer kannns

  11. June 12, 2008 at 7:52 pm

    en_me pakai wireless digi ke ek ? salute !

    digi gprs jak.. wireles sebab pakai gigi biru gittewww.. voleee kannns

  12. June 12, 2008 at 8:19 pm

    siput sedut masak lemak cili padi sedap tue..hehehe..

    nyam nyam.. jom makan!

  13. June 12, 2008 at 9:31 pm

    patutlah dah dua hari tak leh masuk laman web anda!
    dulu masa budak-budak suka sangat biskut 3 ekor teddy bear-danone.. makan kepala dulu, pastu kaki dan badan dia.. entahlah ada lagi tak biskut tu sekarang ini..lama dah tak makan sejak bapa dah sedar aku dah besar !ha!ha!

    betul ker takleh nak masuk.. laman web yg maner satewww? hmmm, me belum sempat nak delete lagik nih..

  14. buzzybug
    June 12, 2008 at 11:06 pm

    siput sedut sedap. dah lama saya x makan… hehehe…

    iyer, memang sodappp.. kannns.. tapi bukan favorite me gittewww

  15. buzzybug
    June 12, 2008 at 11:08 pm

    en_me nak tanya, jajan tu makanan ringan, kan?

    iyerlar tewww.. junk food wong jowo ngomong.. ekeke

  16. June 24, 2008 at 7:34 pm

    haha.. not that suks.. babyku.net use godaddy & ada 10% discount for renewal.. beli mahal dan lepas tu renew murah.. anyway tahniah & berapa harganya?


    me vukan marah mu.. relax bro..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s