Home > transport > it shouldn't hurt your ear

it shouldn't hurt your ear

sunshine or raining, you have to ride it
kl central’s exit road to jalan kuching, meooww

Sejak kebelakangan ini, ditengah jalanraya. Mungkin kita sudah biasa mendengar bunyi membingitkan itu. Terutamanya kalau kita menunggang motorsikal.

Mula-mula me ingat ada masalah dengan skuter kesayangan me itu. Sampai pernah me berhenti tepi jalan kuching yg sibuk dengan kenderaan laju. Me periksa atas bawah depan belakang. Kelakar juga.

Tapi lama-kelamaan sudah menjadi kebiasaan. Brek motor boleh dilengkapi peralatan bunyi yg berdesing itu. Sebagai amaran kononnya.

Kebetulan baru pagi tadi masa hendak ke tempat kerja. Me hampir terlanggar anak kucing yg menyeberang jalan gombak itu. Semoga ia selamat melintas jalan.

Alahai.

Categories: transport
  1. Maryam
    June 17, 2008 at 12:24 am

    saya gayat le naik motosikal @ skuter… basikal takpe.😀

    gittewwww kannns..

  2. June 17, 2008 at 12:25 am

    kat utm dlu,ade 1 skuter yg die pasang alarm..
    err…bile dekat or tsentuh skuter tu,tbe2 die mjerit…”plz..don’t touch me..”huhu

    opocottt.. sib baik dier tak cakap melayu kannns.. koser uuu

  3. June 17, 2008 at 1:57 am

    Salam,
    Berhati-hati masa menunggang skuter kesayangan.
    Terima kasih mengunjungi blog saya tempoh hari. Menghargainya.
    Salam kenal🙂

    Salam kenal juger, smoga kiter bisa jadik rakan siber yg baik..

  4. MC
    June 17, 2008 at 8:18 am

    awat clear jek jalan kt dlm gambor tuh? time bila snap pic tu ek?

    akcelli, tewww jalan kuar dari kl sentral ker jalan kuching lar.. memang tak manyak trafik..

  5. diya
    June 17, 2008 at 9:28 am

    huhu. teringat skooter kwn diya. sangat bising bunyik die. satu taman perumahan bleh dgr😛

    tewww vukan bunyik bising weiiii, tewww bunyik ‘ghau ghau’ namernyer.. ehehe

  6. June 17, 2008 at 9:36 am

    teringin nak naik skuter tapi rasa mcm janggal plak huhuhu

    salam kenal dari jelapang padi

    memang skuter sesuai tok pompuan.. tapi oghang tua macam me lagi mancongkam ..

  7. June 17, 2008 at 9:46 am

    teringin nak pakai moto… tapi macam dah kaku nak bawak ler…

    teringat kawan kat SBM… dia pakai skuter… dulu sblm masuk situ, dia pakai skuter hampir satu malaysia… meeting kat Lumut, selambe je naik skuter dari KL. tu tak per lagi… dekat… kekadang meeting kat JB pun naik skuter jer dari KL ni… memang hebat dia tu…

    SBM, one of our client…

    saperkar kawan ko tewww? ko supply aper kat client tewww?

  8. Princess Liyana
    June 17, 2008 at 10:08 am

    alahai…windu kat Nebox la plak tgk skuter en_me tu..hm,semoga anak kucing itu selamat melintas ek:)aminnn

    wah, sudah ader nebox yer..

  9. June 17, 2008 at 11:20 am

    hah bunyi itu seperti peluit boatswain masa belajar belayar dahulu…cuma peluit boatswain untuk kapal…

    bingit juga bunyi itu, tapi bagus..

    wah, ko pelayar gitewww yer..

  10. buzzybug
    June 17, 2008 at 11:59 am

    saya benci bunyi motor RXZ!! bingit…

    tapi kalo ko dah naik RXZ tewww.. mesti teruja nak naik lagik.. kannns

  11. buzzybug
    June 17, 2008 at 12:56 pm

    errr… rasanya tanak kot naik motor RXZ… macam bahaya je… lagipun saya pendek, naik motor RXZ tu mesti x sampai kaki… hehe…

    gittewww..

  12. June 17, 2008 at 2:25 pm

    minyak naik… naik motor bagus… jamm pun kurang…

    itupun kalo sanggup bhujan bpanas.. risiko pon tinggi maa

  13. June 17, 2008 at 2:38 pm

    salam,
    lama x jengah blog jiran sebelah kampung nih…
    saya pun bermotoran atau lebih jelas berskuteran ke office.
    x de la pening pk pasal minyak, atau jam ( pasal kat sini x de jam langsung pun!)

    me naik basikal je masa kat jepun dulu2.. sampai eksiden dgn amoi jepun yg cun meletop2 tewww

  14. June 17, 2008 at 3:21 pm

    En. Me pasangla plak alarm “Ghau-Ghau” bunyi die. Lagi mancongkam tengah jalan raye.. Ekeke..

    ammvoii, bunyi aper kar tewww?

  15. June 18, 2008 at 1:15 am

    moto saya dah jual, 3 kali eksiden..uhuuuu..rindu sama moto biru ku..

    tak beli moto baru kar..

  1. July 3, 2008 at 12:07 am
  2. March 21, 2009 at 12:04 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s