Home > games > nujum pa' blalang

nujum pa' blalang

bapak nak pergi mana bapak? [+ original image ]

Malam semalam me tertengok cerita klasik nujum pak belalang. Lupa saluran mana, tapi bukan astro yg kena bayar itu. Me gelak sendirian.

Bila pagi tadi jalan-jalan di tempat letak kereta itu, me teringat teka-teki dalam cerita itu. Antara kerajaan Beringin Rendang dan Sultan Masai.

Me hendak teka-teki terbalik pula. Tapi tiada hadiah ya kawan-kawan.

Terdapat sebuah masa’elah..

Kalau empat, banyak banyak;
Kalau tiga, sedikit sedikit;
Kalau dua, jarang jarang;
Kalau satu, ka dang ka dang.. apa ia?

Jawapannya, bukan ‘kahwin’ ya kawan-kawan.

Teringat me pada kereta lembu me yg itu. Alahai.

Categories: games
  1. June 17, 2008 at 8:56 pm

    sukangan filem neh. dah siap kopi tu belalang ? hehe

    ko tak sudi nak jawab teka teki me yg semberono teww bro?

  2. June 17, 2008 at 9:24 pm

    hurm..ape jawapan dia en me ? penin pikir..huuu..

    alahai, belalang..

  3. June 17, 2008 at 10:59 pm

    hahah..

    apa yg reverse riddle ni???
    apa benda yg 4yg banyak??


    itu teka teki me, bukan nujum pak belalang tau.. Jawab jgn tak jawab..

  4. mimi
    June 18, 2008 at 2:30 am

    Klu takde en Me?

    kan me dah ckp, byk kat car park gittew..

  5. Kie Kie
    June 18, 2008 at 8:36 am

    Kenderaan la kat parking park tu.

    Yang ada 4 tayar. Banyak kat parking park tu.(Keter)
    Yang ada 3 tayar je, sedikit-sedikit
    Yang ada 2 tayar, jarang-jarang (Motor)
    Yang ada 1 tayar, kadang-kadang kan???

    Betul kan ?? kan?? kan??

    wah, tapi bukan tayar gittewww.. cuber lagik.. voleee kannns

  6. Princess Liyana
    June 18, 2008 at 12:56 pm

    huhu.princess paling pening bila bg teka-teki..alahai:)

    jgn fening fening one lar my dear..

  7. June 18, 2008 at 9:29 pm

    ayo!ayo! teka teki en me susah sekali tu….

    empat: pintu kereta sedan
    tiga: keta hanchback (ish betul ke aku eja ni)
    dua: mcm proton neo
    satu: troli he!he!

    jawab pun semberono!ha!ha!

    wah, gittewww yer.. tapi bukan jawapan yg betul.. cuber lagik yer bro aliff tewww..

  8. June 19, 2008 at 12:13 pm

    rakyat teraniaya

    […]

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita xsuker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya x mjadi duri dlm daging..

  9. June 20, 2008 at 10:46 pm

    tengok gak cite tu.tapi teka teki bro tu mmg takleh nak fikirlah malam2 nih,hehehe..

    tengok dari awal sampai abis ker bro acai tewww?

  10. June 25, 2008 at 12:29 pm

    harga minyak dah naik..
    adakah banyak2 tu semakin banyak?

    hum soalan yg membencikan
    :S

    memang reger minyak dah naik..

  1. June 23, 2008 at 12:03 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s