Home > Travel > melaka revisited, part trois

melaka revisited, part trois

pingin mangan iwak bakar yo mesti mrene
medan ikan bakar, perdu umbai

Cerita pasal negeri melaka lagi. Umbai juga me sudah singgahi. Untuk merasa pelbagai jenis ikan bakar. Kali kedua kelmarin.

Banyak pilihan makanan laut yg mewah kolesterol gitu. Teringat me dengan siput gonggong kampong senibong. Juga tempat letak kereta yg terhad.

Alahai.

Categories: Travel
  1. buzzybug
    July 12, 2008 at 1:21 am

    saya x pernah sampai ke umbai lagi. lawa la gambar langit tu.😉

    gambar langit merah di waktu senja.. kannns

  2. Princess Liyana
    July 12, 2008 at 1:44 am

    Sedapnya dapat makan ikan bakar cicah kuah kicap pedas itu.huhu:)
    Pernah juga ke senibong. Sedap maa!hehe,jauhla tp. parking memang susah nak dpt.

    iyee, senibong sebelah warong nasi lemak berlauk .. nyam nyam

  3. July 12, 2008 at 9:33 am

    aliff tak pernah lagi sampai ke medan ikan bakar di umbai ni. kata orang sedap sungguh. biasa makan ikan bakar di sekitar seagate, penang.

    mai larr selatan fulakkks noooo..

  4. July 12, 2008 at 11:18 am

    gerai no. 1 tu mmg tip top… aku tak pernah berubah ke gerai lain…

    restoran terapung dah cuba bang?… depan sikit dr pernu tu je….

    gerai no. 1 tewww selalu padat penoh .. tapi lenkali me nak terai jugakkk..
    restoran terapung katner? lenkali me gi riki lar jugak.. ehehe

  5. July 12, 2008 at 11:27 am

    salam bro,
    alamak bro..boleh bagi lokasi umbai belah mana yg ada ikan bakar tu…
    yg saya tahu Jeti ke Pulau Besar je..hehehe.

    jeti ke pulau besar? hmm, tak taooo lar fulakkks..

  6. July 12, 2008 at 11:36 am

    siput gonggong tu rupa camner eh

    ammvoiii, manjernyerrr cek abang sorang nih.. cuber ko klik kat ‘siput gonggong kampung senibong’ tewww.. fenat jer me vuat link taoo..
    atau klik kat sini >> SIPUT

  7. t.a.t.a
    July 12, 2008 at 4:15 pm

    t.a.t.a tak gi mana pun, ada je kat depan pc ni.. cuma kurang dan je nak masuk jengah rumah sesiapa pun…

    gittewww yerr..

  8. July 12, 2008 at 6:50 pm

    senibong itu do johorkah en.me???

    iye, permas jaya, johor bahru..

  9. July 12, 2008 at 7:40 pm

    ~ duk jer melaka dekat 5 tahun. tapi tak pernah plak sampai ker umbai.😦 ~

    abes, ko sampai gi maner jer.. melaka vukannyer besaooo.. koser uuu

  10. aTiQah
    July 12, 2008 at 7:43 pm

    Kapan arek hang out neng Senibong ki Me? he he he.

    kapan kapan yo iso.. ammvoiii

  11. Polar Bear
    July 12, 2008 at 8:02 pm

    en. me…
    walaupun kholestrol mu besar macam lubang hidungkue..
    tapi.. kau tetap nampak macho macam pengacara future weapon dalam discavorie tue..

    ahaha, lawak sungguh kamu..

    btw, me mungkin tak jadik gi londong .. jangang mare nooo..

  12. July 12, 2008 at 9:43 pm

    last gi umbai 15 tahun dahulu time budak-budak. masa tuh kedai makan macam buruk2 ajer tapi orang ramai. angin pantai best sangat. sekarang sure dah berubah berbanding 15 tahun dulu ya?..terutamanya harga.betul tak?

    mestilar harga berubah.. macam harga minyak jugakk kannns..

  13. July 12, 2008 at 10:45 pm

    ngahaha, mcm siput :@) rupa dia
    sy slalu makan siput sedut jek
    masak lemak cili padi campur batang keladi
    nyu nyum~

    sodappp kannns..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s