Home > Travel > rest area, machap

rest area, machap

seneng banget mangan nang jero
rehat kambek rawat, machap

Me baru tahu sebenarnya. Tempat rehat dan rawat machap arah ke utara sudah siap direnovasikan.

Kelmarin me singgah juga. Memang betul. Tempat makan yg tertutup. Tangga elevator yg bergerak secara otomatik. Macam dalam lapangan terbang gitu.

Tapi me perhatikan juga dimeja makan. Masih banyak lalat yg berkerumun. Sama seperti sebelum renovasi.

Cerita terkini: ayahnda mQ meninggal dunia semalam. Jadi, me akan bercuti beberapa hari. Tapi me akan cuba gagahi diri untuk kemaskini blog yg ‘Memang Lumayan’ ini. Disamping akan tetap singgah-singgah jenguk-jenguk komen-komen blog kawan-kawan lain yg best-best gitu. Perhatian juga, walaupun ayahnda mQ sekeluarga berlainan bangsa dan agama, me tetap pergi ziarah juga. Atas niat silaturrahim. Jadi, me harap kawan-kawan boleh ucap takziah, tidak perlu baca al-fatihah ya.

Alahai.

Categories: Travel
  1. July 15, 2008 at 11:13 am

    lalat tu yag buat spoilt the suasana.. aduhai..

    al-fatihah utk ayahnda mQ.. takziah..

    tidak perlu baca al-fatihah, sekadar ucap takziah ya.. thanks kak tiny tewww

  2. Polar Bear
    July 15, 2008 at 11:58 am

    Ader ker digi di dalam Borneo?
    Takziah diucapkan ke atas pemergian bapa mertua mu.. & ayah isteri mu..
    En. Me..

    thanks bro for making it so obvious..

  3. July 15, 2008 at 12:26 pm

    takziah en_me..p/s: saya dah habis sengall

  4. buzzybug
    July 15, 2008 at 12:52 pm

    ada ek kawasan rehat Machap? huhu… x penah dengar…😉

    takziah buat keluarga mQ…

  5. July 15, 2008 at 2:47 pm

    takziah~~~

  6. Julietchun
    July 15, 2008 at 3:27 pm

    Takziah.Ctknya tmpt rht tu,tp kalau ada lalat mmg spoilkan.

  7. July 15, 2008 at 3:28 pm

    takziah bro

  8. aTiQah
    July 15, 2008 at 4:17 pm

    Takziah untuk keluarga Me.
    Cantik dah eh Machap tu rupanya. Balik kang boleh la singgah. He he.

  9. July 15, 2008 at 6:48 pm

    macap kat man? mcm kat cyberjaya jew dalan dia.ala lalat memang semua tempt pon ada.itu namanya lalat sesat di highway~ hehe
    aowh bila nak pegi melaka ini

  10. July 15, 2008 at 6:54 pm

    en_me takziah, balik borneo ye.

    semoga mQ tabah.

  11. July 15, 2008 at 7:41 pm

    dah cantek eh rnr tuh. dulu selalu singgah bila drive jb-kl-jb. hehe🙂

    banyak speed trap kan kat sana. hehe

  12. July 15, 2008 at 9:52 pm

    Takziah buat keluarga mQ en me itu. Semoga semuanya ok-ok kat sana ya?

  13. July 15, 2008 at 10:03 pm

    takziah buat mQ sekeluarga

    *machap mmg byk lalat kan?

  14. July 15, 2008 at 10:30 pm

    takziah diucapkan untuk ayahanda mQ.

    setiap yang hidup, pasti akan mati. cuma masa yang menentukan..

  15. July 15, 2008 at 10:55 pm

    takziah…

    err…bile la sy nak gi johor lagi..huhu

    nak tunggu oghang johor merisek ker cek fauzani yg jeliter tewww.. uhuhu

  16. July 17, 2008 at 1:00 am

    last week pun 1st time singgah kat hentian machap tu walaupun dah banyak kali lalu..yupp..terpegun jugak..tangga bergerak plus pintu bukak sendiri..tempat makan luas..tapi betul la masalah lalat tu..katanya ada tempat penternakan ayam berhampiran tempat tu..tak tahu la..

  17. July 22, 2008 at 2:26 pm

    renovation yg hiasan2 dan facilities sahaja. content dan pengisian masih sama… mcm synonym la dgn “pembangunan” yg lain ya.

    alahai..

    ammvoiii, perli perli gomen gittewww..

  1. September 15, 2008 at 6:44 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s