Home > Travel > the real celcom territory

the real celcom territory

iwak goreng enak kok mas
sugar bun, sarikei

Di rumah panjang sedi, memang wilayah celcom. Itupun dihujung beranda. Digi dan maxis main jauh-jauh.

Oleh kerana ketiadaan tanda isyarat mamat gendut kuning itu, me ada alasan untuk ke bandar sarikei. Sambil makan tengahari juadah nasi ikan goreng. Di sugar bun yg ada wifi pula.

Tapi macam yg me sudah cerita, kuasa bateri laptop mat_eSa me itu sudah uzur. Cuma bertahan tidak sampai 18 minit sahaja. Potong stim betullah.

Jadi me tiada masa untuk balas komen kawan-kawan semua. Dapat kemaskini satu entri satu hari pun memang bertuah.

Alahai.

Categories: Travel
  1. July 21, 2008 at 12:19 am

    sugar bun..x de di semenanjung kan🙂

    setahu me memang takdok.. kannnns

  2. July 21, 2008 at 8:41 am

    ini wilayah celekom! ekeke..


    jempolll kannns..

  3. July 21, 2008 at 8:54 am

    Di bumi Kenyalang rupanya.
    Beberapa tahun dulu rasanya ada SugarBun kat semenanjung, tapi laa ni memang tak nampak dah …

    Moga baik-baik saja. Salam🙂


    ader kat semenanjung kerr? hmmm, me tak tahularr fulakkks..

  4. July 21, 2008 at 10:01 am

    ~ sugar bun? tak pernah tau pun, nie 1st time tengok ~

    sugar bun hanya terdapat di sabah, sarawak dan brunei sajer.. volleee gittewww?

  5. July 21, 2008 at 10:08 am

    blom balik semenanjung lg ye….

    aiseh, me sudah balik larrr.. namfak sangat makcik tak bacer entri me yg baru lepas .. ammvoiii, manjernyer..

  6. July 21, 2008 at 7:13 pm

    digi and maxis main jauh2 hahahahahahahha.. ni baru adventure kan enme.. haha! lawak la entry enme tapi kita tabik sgt2 sbb enme dapat adapt dgn hidup kat rumah panjang.. dulu penah jugak gi area pedalaman kat mukah (matu) and tobat taknak pegi lagi dah… tak pandai hidup adventure ni. susah sgt..

    memang adventure, tapi rumah panjang itteww sudah dimodenkan.. sudah ada jalanraya, api guna generator waktu malam, air dipam dari kolam gittewww.. sudah tidak perlu mandi disungai..

    sebenarnyer banyak benda me nak cerita.. tapi takut korang yg jemu dengan celoteh me kannns.. biar ketot asal selamat.. gittewww ammvoiii

  7. Princess Liyana
    July 21, 2008 at 11:42 pm

    alahai..nasi itu nampak sedap:)

    memang sodappp.. nyam nyam

  8. July 22, 2008 at 2:24 pm

    hahah ketot.😛 tak la jemu.. cerita je la.. seronok je baca. sbb entry pendek2 and senang nak baca ;P.

    senang cepat dan volee gi blog oghang lain larr fulakkks.. kannns, ammvoiii

  9. July 22, 2008 at 3:36 pm

    si gendut kuning dipijak celcom power.. aduh.

    sampai masa utk menukar bateri mat_esa.


    mungkin tukar sajer mat_esa tewww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s