Home > Food > make it simple, my dear

make it simple, my dear

fast to cook, good to eat

Kalau malas nak makan diluar, kadang-kadang me akan masak mi segera.

Senang saja. Didihkan air masak. Masukkan mi segera dalam mangkuk yg berisi air yg mendidih. Biarkan selama 2-3 minit.

Campurkan perencah sup dan minyak perisa. Kacau perlahan-lahan. Teringat me bila naik kapalterbang air-asia yg itu.

Cerita lain, petang semalam lepas waktu bekerja. Me guna kepakaran dan kad kredit me menaiktaraf dan tukarbaru domain blog dhik thirah yg itu. Ini adalah kali kedua me berjaya memberi khidmat sebagai rakan siber buat rakan-rakan blogger yg best-best itu. Kali pertama, dengan cik diya yg itu juga. Tanpa kawan-kawan, siapalah me yg ini kan.

Alahai.

Categories: Food
  1. August 6, 2008 at 8:17 am

    kelihatan sedap megi itu….

    memang sodappp gittewww..

  2. August 6, 2008 at 8:34 am

    dulu masa belajar, time nak hujung semester, megi ni la merupakan makanan ruji… sekarang, sekali-sekala teringin juga nak makan megi kan…๐Ÿ™‚

    salam…

    makanan ruji tewww yg takleh tahannn beb.. ekeke
    salam juger..

  3. August 6, 2008 at 8:48 am

    kalau zino masak akan di tambah bawang, ikan bilis sayur2an dan telor hehe..

    ammvoiii, rajin sungguh kamu bubuh macam macam yerrr..

  4. August 6, 2008 at 9:05 am

    yum yum, sedapnye๐Ÿ˜€
    Wah, nampaknya makin ramai rakan siber yang mempunyai domain sendiri sekarang kan en me?
    Cekap en me mengendalikan domain sekarang, syabas๐Ÿ™‚

    taklarr secekap mrahfa yg fewwwittt ittewww.. kannns

  5. August 6, 2008 at 9:16 am

    maggy!!
    memang sedap di makan di kala manusia malas nk masak
    dan malas nk kuar beli makan :p

    maggy tomyam! heaven๐Ÿ™‚

    sodappp gittewww..

  6. August 6, 2008 at 9:17 am

    nak sedap lagi buh telur goreng kat atas tu en me..kalu saya kan masak megi.saya tumis bawang purih dengan cili api dalam 7@8 biji hehehe..pastu biar berapi kekeke..terliurlah pulak nampak sedap megi tu…..boh sau
    yur kangkung sekali enak bangat en me tuh………

    macam vuat mee goreng tewww.. sodappp kannns

  7. August 6, 2008 at 9:18 am

    bawang putih..sori pakai main hentak aje keybod nih.

    sabar akak tewww.. ammvoiii

  8. dakchomey
    August 6, 2008 at 9:54 am

    nape erk skang sume org tuka link..adush2…jelez nie..

    aper nak jelez.. blog vukanlarrr hakmilik.. kekal.. ekeke

  9. iziana
    August 6, 2008 at 10:21 am

    owhhh makanan di kala xde duit
    dan juge makanan di hari jumaat bila malas nak gi pasar malam tp kafe tutup T_T

    saper kater? oghang berduit pun ramai gak jadikan makanan ruji dan asasi gittewww.. ehehe

  10. August 6, 2008 at 10:25 am

    Tak jadi bfast nasi lemak.. maggie pon SODAP.

    En. Me masuk 17 belas ribu dlm account aku, nak beli motor. Hehehe

    ammvoiii..

  11. August 6, 2008 at 10:32 am

    ~ kalau amy plak, if nak masak maggi. akan ku tumis dulu, then baru la masukkan maggi and telur. tapi, makan maggi nie setahun sekali jer. sebabnya, saya bukan penggemar maggi.๐Ÿ˜‰ ~

    fuyoh, rajin sungguh kamu leh vuat mee goreng nih.. ihihi

  12. August 6, 2008 at 12:07 pm

    Aduh.. Megi.. rindunyaa… Tolong hantarkan megi 1 kotak, boleh? Hehe..

    ko cari jer local maggie kat sanerr.. tewwww

  13. August 6, 2008 at 12:37 pm

    megi adalah makanan rasmi Q di kolej. jimat, mudah, hanya tuang air panas dan hidang. hahaha…

    jangan vuat selalu nooo, nanti keguguran.. ihihi

  14. August 6, 2008 at 12:46 pm

    alamak.. masuk sini ngam ngam time lunch.. lapar la plak tgk maggie tuh.. nyum nyum..

    jom akak banjer me makan makan.. ehehe

  15. August 6, 2008 at 12:49 pm

    kelihatan lazat la plak megi itu,,

    nampak sodappp kannns..

  16. vivavogue
    August 6, 2008 at 4:49 pm

    makan sorang je? esok2 buat byk sket blh tompang mkn bjemaah…ngeee

    jemput larrr.. ehehe

  17. August 6, 2008 at 7:27 pm

    dalam laci meja kerja aliff ada dua tiga paket maggi mee in my mug!


    fuyoh, good idea tewww bro..

  18. August 6, 2008 at 8:10 pm

    nak makan maggi dengan cendawan malam ni gak. hehe๐Ÿ™‚

    nyam nyam..

  19. August 6, 2008 at 9:30 pm

    Tak buleh makan megi laaaa…..perut meragam…

    gittewww larrr fulakkks.. siannyerr

  20. Princess Liyana
    August 6, 2008 at 9:59 pm

    alahai,tiba2 teringin makan maggie plak.lama dah tak makan:)huhu

    mamak! maggie sattewww.. ehehe

  21. Princess Liyana
    August 6, 2008 at 10:01 pm

    alahai,teringin nak makan maggie plak:)lama dah tak mkn

    ammvoiii, double shot tewww..

  22. August 6, 2008 at 10:10 pm

    weee…..siap tayang lagi tu guna meggie cap aper…nampak sedap…walaupun ianyer meggie ajo…hehhehe

    memang maggie sahaja, takdok tumis dengan sayuran daging lainnyerrr.. ehehe

  23. August 6, 2008 at 11:12 pm

    sodap nye maggi tu!! terliur dibuatnye beb!

    btw, en me .. million thanks!!! updatekan domain..๐Ÿ™‚

    no problem dhik thirah..
    tanper rakan rakan siber macam dhik thirah, saperlarrr me yg inih.. kannns

  24. August 6, 2008 at 11:38 pm

    Eh dah lama tak singgah sini.. Berdomain sendiri rupanya..
    Makan mee segera kadang2 oklah selalu alamat ..
    botak le kepala..
    Huhuhuh

    kadang kadang jer bro.. volllee kannns

  25. August 7, 2008 at 9:29 am

    Alahai megi, sedap dimakan cepat dimasak. Tapi pastu buat i migraine..huhu


    migraine makan panadol.. uhuhu

  26. buzzybug
    August 7, 2008 at 9:51 am

    yummy~ senang dan cepat dan sedap. hehehe…

    Kannns..

  27. August 7, 2008 at 10:56 am

    Of topic. Selamba PR8…๐Ÿ˜ˆ

    permatang pauh kerrr..

  28. Princess Liyana
    August 7, 2008 at 10:56 am

    huhu, en_me masakkanla:)huhu mesti sedap!

    Sodapp sungguh..

  29. August 7, 2008 at 11:20 am

    me…sedih pula nengok
    sbb kakjie tak makan mee segera
    tak tertelan…tp nmpk mcm sedap

    p/s..boleh add YM, ada hal nk tanya

    Me takdok ym.. Pls write me..

    yginsaf@lycos.com

  30. August 7, 2008 at 11:24 am

    hai en me…thanx sbb singgah my blog…juz out of curiosity,what are the differences when we change the domain?(refers to what you’ve done to thiong’s blog)kite buta siber laa en me…basic2 ok laa…

    Tak byk beza, cuma lagi ringkas nama domain. Kecuali kalo amik hosting server. Itu cerita lain.

  31. Tie
    August 7, 2008 at 12:36 pm

    Salam kenal..alaa..tgk maggie pun rasa lapar..


    salam kenal juger akak tie ittewww.. ammvoiii

  32. August 7, 2008 at 1:02 pm

    kat opis, hari ni semua orang belasah mee segera… berhantu gaks ya.

    malas nak kuar opis kot..

  33. August 7, 2008 at 1:30 pm

    waaa..sedapnyer mee segera!
    smlm pun br mkn mee segera + telur gegar..
    slurppp! hihihii

    telur gegar tewww macam telur dadar ke akak? ihihi

  34. August 7, 2008 at 3:30 pm

    time hujan mcm ni la ko bole letak gambar maggi…kecur beb..aaarggghhh

    maner larrr me tau musim ujan nih.. ekeke

  35. dakchomey
    August 7, 2008 at 5:49 pm

    wakakaka…so,time ujan kene censored kan gamba megi kan…

    ujan selepas me tampal gambar tewww.. k

  36. August 7, 2008 at 7:05 pm

    salam, ni perisa favorite kak rose, sodap, betul betul haw liau

    sodappp kannns..

  37. August 7, 2008 at 10:02 pm

    nak sket megi tu..lapar ni…๐Ÿ˜€

    ala, ko gi jer kedai mamak, order megi goreng sattewwww.. ammvoiii

  38. August 8, 2008 at 1:48 pm

    telur gegar tu telur separuh masak dik.. :p

    *ape panggil akak ni. ai muda lagi tau!

    gitewwww yerrr.. baghu me tauuu.. ehehe

  39. ciklynda
    August 9, 2008 at 9:05 am

    hehehe.. wahhh cik megi yg sedap dan lazat…. sungguh menggiurkan.. hehehhehe..๐Ÿ˜€

    jom, banjer me nasi beriyani.. ehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s