Home > photography, Travel > you step you die

you step you die

please do not step on me

Cerita di pekan kundasang lagi. Ada taman peringatan korban perang dunia kedua. Kundasang war memorial nama diberi.

Dibina pada 1962, taman memperingati tahanan perang australia dan british yg mati di sandakan. Dan perjalanan maut ke ranau pada perang dunia kedua. Taman juga memperingati rakyat tempatan yg sanggup berkorban untuk menyelamatkan tahanan perang tersebut.

Taman peringatan ada empat taman yg cantik – the australian garden, the english garden, the borneo garden dan the contemplation garden and pool. Pokok ru dan bunga ros yg menarik. Berjalan dalam taman merasa seperti berada di taman bunga orang putih gitu.

Anjung panorama berlatar belakangkan gunung kinabalu amat menarik sekali. Tapi sayang, masa me tiba, awan tebal sudah menutupi puncaknya.

panoramic view of the tallest mountain

Alahai.

Categories: photography, Travel
  1. August 14, 2008 at 12:08 am

    Lama sudah tidak ke Sabah. Dah 2 tahun. Aq sudah kembali menulis

    welcome back my bro.. ehehe

  2. August 14, 2008 at 1:09 am

    curi bunga ade TV! Hahaha.

    sedikit cerita sejarah campur travelling😉

    gittewwww..

  3. August 14, 2008 at 1:31 am

    mengapakah bahasa pasar pd signboard😐

    *you jump, i jump ;p haha

    jauh berjalan, luas femandangannnn.. kannns

  4. pandagumuk
    August 14, 2008 at 1:47 am

    rendu gile kinabalu!

    ingtkan ade tv tu ade tv apela.ahahah.

    lawak jerrr.. kannnns

  5. August 14, 2008 at 11:38 am

    aku syak ada hantu la situ bang…

    gittewww katernyerrr..

  6. August 14, 2008 at 12:25 pm

    Curi bunga ade TV! hiks

    gasaklarrrr kannns.. ihiks

  7. August 14, 2008 at 1:27 pm

    alaaa, baru ingat nak curi bunga (kena denda RM800 ya?)


    cuberlarrr..

  8. August 14, 2008 at 1:42 pm

    eh gmba last tu gmba en me ke?

    namfakkk sangat jelas dan sungguh terang lagi bersuluh kerrr.. uhuhu

  9. August 14, 2008 at 2:17 pm

    seronok d kundasang kan…?
    insyaallah nnt pjg umur bw student g fieldwork sna lagi..

    btw, xora link bro…dh sehat nnt Xora dtg lg jenguk sini…
    sdkit sbuk dgn my konvokesyen next week..

    cekgi ghupernyer bah..

  10. August 14, 2008 at 3:03 pm

    best kan kat kundasang … sejuk jerr… dok hotel area situ tak yah ada air-con pun dah nyaman bahhhh….

    me tak taularrr kalo2 ader hotel kat sittewww..

  11. August 14, 2008 at 3:30 pm

    berapa lama ko kat sana bro?


    dua ari satu malam jak.. but it’s worth it bro..

  12. buzzybug
    August 14, 2008 at 4:06 pm

    nampaknya saya kena ke kundasang lagi sekali la camni… dulu pi, tak masuk sini.

    sigboard dia kelakar. hehe…

    naper tak masuk sinun weiii..

  13. August 14, 2008 at 5:18 pm

    ada TV!
    so.. tv tu tengok kita la eh? bkn kita tengok tv. ekekekek..

    maksud dierrr CCTV gittewww..

  14. August 14, 2008 at 10:03 pm

    Kat sekolah saya kan, ada lagi askar Australia tua yang pernah buat service kat KK tu en me, bangga betul dia cerita pasal zaman perang kat Malaya, siap cakap BM lagi gitu🙂

    aper dierr vuatt kat sekolah ko tewww? dierr tewww lecturerr ker? BM kann baser nusantara maser tewww..

  15. August 14, 2008 at 10:44 pm

    salam ari jumaat en_me..
    buat la open mic..hehehe..

    ko sorang jakk yg sukakk.. gittewww

  16. August 15, 2008 at 2:09 am

    dendanya dalam dolar tu…tak mampu den.

    sib baik tak denda kena potong jari gittewww.. kannns

  17. August 16, 2008 at 10:38 pm

    ader arr en. me … nama dia bukan hotel rasanya.. tapi di beri nama Rumah Rehat Telekom, hehehehe… tepi jln atas bukit.. view ngadap kinabalu ..was there life there and works there long time ago…. try lerr nginap sinun….

    me:
    mesti bestt kannns..

  18. August 17, 2008 at 9:52 am

    singboard2 kat sana mmg lawak2 ke en me? pelik tapi benar..

    me:
    baser pasar teww.. gasakk larr kanns

  19. August 20, 2008 at 9:31 am

    been there done that!🙂

    ehehe, mesti ko pun dah naik gunung kinabalu yg menawan tewwww.. me jelez sehhh.. ammvoiii

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s