Home > Travel > sabah tea garden

sabah tea garden

a green t-shirt [+ bigger image ]
having a tea break, saratok town

Me belum cerita pergi ke ladang ‘sabah tea’ itu. Jalan sejauh 18 kilometer dari ranau menuju ke sandakan.

Jalan yg berliku juga, tapi tidak seteruk liku-liku maut jalan ke cameron highlands.

Ladang teh yg luas juga, tapi masa me tiba, musim menuai baru saja dilakukan. Jadi me nampak pokok-pokok teh yg kontot-kontot belaka.

Me cuma beli cenderahati. Datuk siti nurhaliza pun pernah sampai ke sana.

with its sprawling tea plantation surrounded by pristine rainforests in the cool mountain air
sabah tea plantation, ranau, sabah

Alahai.

Categories: Travel
  1. Polar Bear
    August 19, 2008 at 12:47 am

    Wah..
    tauke plantation nie lipton ker boh?
    Wah… jauh perjalanan luas pemandangan…

    cuti cuti malaysia gittewww.. vollleeee kannns

  2. August 19, 2008 at 2:04 am

    huhu. teringat ms siti jd duta tea. ada teh nama sndiri gitu.


    iye kerrrr.. aiseh, me tak tau larrr fulakkks.. ehehe

  3. August 19, 2008 at 2:33 am

    teh sabah sedap ke?
    tak penah try la~
    slalu minum lipton @ boh cmpo sket dgn teh ros biar kasik wangi
    ahahahhaha

    teh sabah ada dijual di supermarket giant gittewww.. cuberlarrrr..

  4. August 19, 2008 at 10:31 am

    teh tarik satu…he he

    taknak separoh kerr bro? macam dlm iklan tewww.. koser uu

  5. August 19, 2008 at 12:10 pm

    tak cuba ker petik daun teh?

    sebenarnyer ader lawatan belajar ke ladang n kilang teh itteww.. tp hanya pelawat bkumpulan.. gitteww

  6. August 19, 2008 at 7:32 pm

    en_me..besnye g sabah..

    cuti cuti mesia memang bestt gittewww..

  7. August 19, 2008 at 7:36 pm

    en me,
    saya suka minum teh sabah… best


    teh sabah bestt jugerr.. macam oghangnyerrr gittewww..

  8. August 19, 2008 at 8:48 pm

    en me sangat banyak berjalan2…bestnye ye..

    xpe, en me kongsikan kat blog gambar2 yang menarik tu pun dah rasa cam g jalan2 ke sana..ehe🙂


    memang hajat me nak cuti cuti mesia gittewww.. volleee kannns

  9. ciklynda
    August 19, 2008 at 9:26 pm

    wahh seronoknyer…:D mesti best p jalan2.. nk ikotttt..

    volleeee kerrr? nanti ader hero menghentammm me dari velakangggs.. addduuui

  10. August 19, 2008 at 11:20 pm

    lagi seronok kalau pegi masa dia belum cantas lagi pokok tu. lagiii menghijau…

    gittewww kannnns..

  11. August 19, 2008 at 11:53 pm

    en me..ape kabo?? lm tak dengor cerite!!

    waaa, ko dah findah jauh jauh dari me yg inih yerrr..

  12. buzzybug
    August 20, 2008 at 9:34 am

    bestkan pegi ladang teh… lagi la kalu pi pagi2… damai je…

    kannnns..

  13. August 20, 2008 at 8:02 pm

    same cam kat cameron ke??
    ke lagi best kat sabah??

    jalan still berliku cam cameron, pokok2 pun renek2 same, cuace sejuk ke?
    Kem slam kat datuk…:p

    latokk? hmmm..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s