Home > Travel > air asia dot com

air asia dot com

the tekong island is geting bigger [+ wikipedia ]

Sejak sebulan yg lepas, me memang sibuk berulang-alik dari semenanjung ke negeri sabah dan negeri sarawak. Tidaklah penat mana. Seronok juga.

Ramai yg tanya tentang tambang kapalterbang air asia itu. Juga harga penginapan tune hotel (hakmilik air asia) di kay kay (kota kinabalu).

Harga tambang air asia, dari senai ke sibu ialah tiga hatus dua pohenam hinggit seorang. Pergi dan balik.

Harga tambang air asia, dari senai ke kay kay pula. Tiga hatus lima pohtujuh hinggit seorang. Pergi dan balik.

Harga penginapan di tune hotel, 1borneo, pula ialah lapan pohinggit. Tidak termasuk tuala (lima belas hinggit), penyaman udara (lima hinggit), televisyen, wifi dan tiada telefon bilik. Memang bilik yg padat, kemas, dan bersih. Air mandi pancuran panas memang kuat gila.

Tanpa penyaman udara me kira tidaklah penting sangat sebab ada kipas pusing disiling. Tapi, walaupun tuala sendiri boleh dibawa, kan menyusahkan kalau selepas mandi di hari pendaftaran keluar, hendak simpan tuala basah didalam beg pula.

Dari pengalaman itu, me rasa lagi elok kalau sewa hotel di tengah bandaraya kay kay. Walaupun mahal sedikit, tapi semua kemudahan asas siap sedia. Dan yg paling penting, me boleh layari internet dan kemaskini blog ‘memang lumayan‘ me yg ini dan balas komen kawan-kawan yg best-best gitu. Setiap masa kan.

Alahai.

Categories: Travel
  1. August 21, 2008 at 12:51 am

    komen sy memang best
    k bye~ haha

    *mahal gile tiket. kesian student T_T naseb i duduk semenanjung

    dok semenanjung pun kener bayarr duit tambang bas.. kannnns

  2. August 21, 2008 at 9:01 am

    betul tuh..hotel dia mmg murah..tp sume nak byr..mcm nak tole kena byr kan..sabo je lah

    gitteww kannns..

  3. buzzybug
    August 21, 2008 at 9:10 am

    kalo produk keluaran air asia memang camtu kot. dia bg yang asas je. cam kapalterbang, dia bagi just for tambang je. cam hotel, dia bagi bilik je. alahai…

    kater nak murahhh.. gitteww

  4. dakchomey
    August 21, 2008 at 12:11 pm

    x bawa kitew pown..

    jommm dak chomey sungguh kamu.. ammvoiii

  5. August 21, 2008 at 1:42 pm

    cantek gambar tu en me! ahaks. so far, tak penah lg naik air asia. biasa naik mas. huhu

    mas pun untung juta juta hinggit gakkks.. uhuhu

  6. August 21, 2008 at 1:51 pm

    belum pernah naik kapal terbang.belum pernah pergi borneo.teringinlah.

    macam kater air asia tewww – everyone can fly one .. kannns

  7. August 21, 2008 at 2:27 pm

    en_me dah di’tag’ oleh saye🙂

    bertuah sungguh kamu yerrr.. tungguuu

  8. August 25, 2008 at 11:14 pm

    tune hotel tu..
    grr..
    naseb la ari tu yonna x terbooking tgh2 kl tu.
    lgsg diorg x provide pape.
    kalo nk sabun semua kene beli. gile ape

    kater nak mughah gitteww..

  9. aishah
    September 10, 2008 at 7:28 pm

    nak cari hotel @ rumah tumpangan yang murah dekat dengan lapangan terbang sibu

    maaf, me bukan orang sibu.. gittewww

  1. September 9, 2008 at 3:19 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s