Home > Food > hukum makan ulat sagu

hukum makan ulat sagu

the ugly duckling
rumah panjang sedi, negeri sarawak

Kawan-kawan pernah makan ulat sagu? Atau pernah melihatnya di kaca televisyen saja? Eeeee, geli kan. Apa lagi kalau ulat sagu yg masih hidup yg gemuk warna putih dan masih bergerak-gerak gitu.

Tapi aTi (16) pernah memakannya di rumah panjang sedi kelmarin. Ulat sagu yg sudah digoreng. Kata aTi,

rasa macam ayam dengan udang. nyam nyam..

Cerita lain, gambar diatas dan dibawah semasa kaum kerabat ke ladang pisang peninggalan ayahnda mertua.

Dan cerita lain juga, hari ini me akan mula bekerja di tempat syarikat ‘main main company’ yg baru ya kawan-kawan. Bukan di syarikat ‘mitsubishi motoring corporation’ yg itu. Ammvoiii.

eating milky ice cream is better (jPg, aQi, mAo, LoL, and aTi)
rumah panjang sedi, sarawak

Alahai.

Categories: Food
  1. Polar Bear
    September 2, 2008 at 6:00 am

    Apasal pakai topie semua nie..
    payung takde ker?
    hehehehe…
    main2 company… macam main2 currency jer..

    ko tau tak nape apek nyonya masyuk kebun pakey topie, tp tetap kaye raye.. tak tau takpe.. ehehe

  2. abanglong
    September 2, 2008 at 7:16 am

    datuk me…. salam puasa !πŸ™‚

    me datukj katernyerr..
    selamat bpuasa juger abanglong tewww

  3. September 2, 2008 at 8:40 am

    ramai jugak yang berkata ulat tue sedap dimakan…teringin jugak nak makan huhuhu

    iye bro, kalo ada permintaan tinggi, ko leh jadi ejen jual beli ulat sagu gitteww..

  4. September 2, 2008 at 10:12 am

    selamat berpuasa tuan me…lor cite mkn ulat lak time2 pose nih…sje nk bg leleh liur…huhu..mne tahan…=D~

    selamat berpuasa juger ..
    me cumer nak tanyerr.. aderkar kamu juger ixora sejenis kupu kupu ittewww.. koserrr uu

  5. September 2, 2008 at 10:13 am

    Salam,
    Alamak..betul kah.you dah cuba ulat sago tu..I sampai tua pun tak berani cuba..ada kawan(bukan Muslim)kata […]

    salam juger, me tak cuber..

  6. 13may
    September 2, 2008 at 10:42 am

    selamat berpuasa. Moga Ramadhan kali ni yang lebih baik dari tahun2 yang sudah meninggalkan kita.

    insyaAllah encek may tewww..

  7. September 2, 2008 at 10:48 am

    samat bpose ye.. heheh

    samat bpose juger kak mas tewww..

  8. September 2, 2008 at 11:47 am

    slmt puasa en meπŸ˜€

    selamat berpuasa juger cek panda tewww.. naper tak bagi me masuk your blog.. hmmm, mesti ader rahsia nih.. ihihi

  9. JP
    September 2, 2008 at 2:08 pm

    Ulat sagu tu yang macam ulat gendon itu ya.. ?

    Selamat berpuasa.

    ulat gedi worno putih seng lemu ginuk ginuk kae kang.. ekeke

    selamat berposo jugak kang..

  10. September 2, 2008 at 2:27 pm

    wamboi wamboiiiiii, MMC gituuuuuu, yang main main itu kah?

    Ehehehehe, dulu ada jugak cita-cita nak ke sana tau en meπŸ˜€ Tengok-tengok en me dah sampai dulu:mrgreen:

    mrahfa yg fewwit ittewww, takdok aper yg nak digahkannns.. ala, macam ‘sirih pulang ke ganggang’ gittewwww.. koser uuu

  11. September 2, 2008 at 5:36 pm

    ko nk aku jd agent ek….klu export ke semenanjung..leh jamin ke idup lg bnde tue…besa2 la…orang kan suka yg fresh2

    ko nak jual, ko promosi larrr sendirik.. me tak dapat nak tolong weiii.. geliii

  12. September 2, 2008 at 6:07 pm

    slamat berpose..

    selamat berpuasa wat dek chomeyy yg ittewww jugerr..

  13. September 2, 2008 at 6:11 pm

    ulat sagu dgn ulat mulung tu sama ke? apepun selamat memulakan tugas di syarikat baru. tak kisahlah mana-mana pun asal rezeki halal dan berkat kan en_me

    entahlarrr cek cmo tewwww.. tengok ulat pong me geli gemilann gittewww.. auuwww

  14. September 2, 2008 at 6:17 pm

    ulat lemu ka ulat kerempeng ka.. enak ke wak eh? Kalau dah rasa macam ayam, baik makan ayam jer kan hahahahaha

    ramadhan mubarak wak!

    ammvoiii, ngomong jowo kambek me yo..
    silakan, monggo monggo mampir .. podo podo salam ramadhan gakkks

  15. September 2, 2008 at 6:27 pm

    Hye en_me!!!
    da lama x meninggalkan kumen di sini…
    Hahaha…sihat kew? =p

    alhamdulillah .. ko gi manerr dek ikhmar itteww?

  16. September 2, 2008 at 7:18 pm

    selamat berpuasa en me…selamat kerja ditempat baru..eh..en me org jawa ker?

    selamat berpuasa jugerr cek mimi yg jauh dimaterrr ittewww.. pengat pisang memang sodaappp kannns wat berbuka.. nyam nyam

  17. September 3, 2008 at 8:43 am

    he…23x geli rupenye…ingtkan xgeli tgk bnde tue…pancing toman pakai ulat nie leh x…besa pakai buah kelapa sawit je

    giteww yerr

  18. buzzybug
    September 3, 2008 at 12:09 pm

    huhu. ulat sagu. emmm… nak tgk pun geli. sungguh berani aTi itu.

    aTi memang berani.. kanns

  19. September 4, 2008 at 1:25 am

    pernah tgk dalam tv..
    ngaa..
    sangat mengembangkan tekak ini! waa geli!!
    mkn la nasik kosong lagi sedap

    nasik kosong dengan kicap.. kannns

  20. November 21, 2008 at 3:10 pm

    Ulat sagu tu, sesetengah tempat panggil ulat mulong. dalam bahasa sy, di panggil “see earth” hehehe… sebutan lebih kurang camtu ler… memang sedap dimakan…

    gittewww yerrr.. bahasa aper karrr itteww

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s