Home > transport > javajoh

javajoh

September 17, 2008 Leave a comment Go to comments

toyota fortuners [+ jjj for jutawan jawa johor and the nostalgic news ]

Ini entri kedua me hari ini. Gasaklah kannns.

Minggu kelmarin kan me sudah habis bayar hutang van buruk toyota unser me yg itu.

Khamis lepas me sudah pun juga perbaharui cukai jalan dan insuran van buruk yg sama. Di kedai jual toyota di ampang point. Me dapat payung hujan percuma.

Tapi bila me hendak ambil duit rebat dari kerajaan yg memerintah (bukan kerajaan fatamorgana). Di pejabat pos ampang park tingkat tiga. Sudah ada notis bilang me kena tunggu 7 hari waktu bekerja lah pula. [+ cerita rebat motorsikal dulu ]

Sebenarnya me teruja nak cerita yg me sudah pandu uji kereta toyota fortuner yg tinggi, anggun dan hensem itu. Memang mancongkam. [+ asian auto review and paultan raves ]

test-driving the beast is imminent
umw toyota motor, jalan tun abdul razak (susur 5), johor bahru

Alahai.

Categories: transport
  1. September 17, 2008 at 12:39 pm

    ~ wah, en_me nak beli keta baru ekh?? ~

    vollleee kannns..

  2. September 17, 2008 at 1:01 pm

    A friend of mine just emailed me one of your articles from a while back. I read that one a few more. Really enjoy your blog. Thanks

    i see.. but can you understand it?
    anyway, thanks bro for your sincere comment..

  3. su
    September 17, 2008 at 1:07 pm

    toyota mmg besh! tinggi,anggun,ensem lagik mancong! hahaha

    tau takperrr..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  4. September 17, 2008 at 1:14 pm

    kerajaan fatamorgana?? ahahhahaaa… gelak besauuu… Toyota Fortuner tu best woooo… beli lah, alaaa baru berapa hingget.. kan?

    jangan gelak besau besauu nooo.. nanti langau masuk mulut..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. uhuhu

  5. September 17, 2008 at 1:49 pm

    ermm toyota frontier mmg hensem..bli jek..hihihi..slamat berpuasa gakzz..

    hensem kannns.. dek naimz tewww
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. uhuhu

  6. September 17, 2008 at 1:54 pm

    Tapi kan. Aku tak suka kereta besar. Kalau anak ramai nanti, aku nak ajak semua naik bas, atau keretapi. baru best.. hahaha

    tapi pengangkutan awam seperti bas atau keretapi tak limpas kampong me larrr fulakkks.. uhuhu

  7. September 17, 2008 at 2:09 pm

    wow! fortuna yg gagah perkasa. boleh redah banjir kilat kat kl wooooo. hehe


    tapi masih takleh nak masuk smart tunnel yg ittewww.. kannns

  8. September 17, 2008 at 3:24 pm

    uish..fortuner..best la..beli cepat2 k..hehe

    ammvoiii, macam beli sayor fulakks yer.. uhuhu

  9. September 17, 2008 at 5:15 pm

    wow!!!
    cantek le kete impian en_me tu…
    huhuhu.Bila la ayah iKHMAR nk sumbangkan kete utk iKHMAR ek?
    kalo dapat Volkswagen New Beetle kaler itam pon bole..=p

    ko bajar je sampai abis dulu.. nanti aderlarr ayah ko bagi kete aper aper ajer ker.. ehehe

  10. September 17, 2008 at 5:23 pm

    salam..mmg bes aa fortuner tu..mmg fortunate kalau mampu beli..ehehe

    ehehe, suker suker..

  11. September 17, 2008 at 6:44 pm

    i tak minat keta besau besau ni..toyota fortuner ni nampak anggun gak. Kalau mampu beli jer la en me..

    itteww vukannn kete, ittewww vannns larrr.. ekeke

  12. September 17, 2008 at 6:56 pm

    wah, kalau macam tu estima ayah Q yang iteww pun jutawan jawa johor yang ke 4959orang jugak la ye. hehehe…

    ayah kamu wong jowo kerrr? hmmm

  13. September 17, 2008 at 8:35 pm

    hahaha..
    en_me nih~

    iyerrr..

  14. September 17, 2008 at 9:15 pm

    Salam Ukhuwah,
    terimakasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog akak. hurm… mmg cantik Toyota Fortuna ni… akak dan hubby mmg peminat setia toyota… kereta toyota pertama yang kami beli pada 1991 ialah Toyota Corolla SE (Limited Edition) tu… sampai sekarang masih ada lagi… dah lama habis bayar…daripada anak akan kecik sampai sekarang dah besar masuk U dia pulak yang bawak… apataknya, ayahnya dah tukar upgrade engine dan ekzos bunyi ‘vrooooommmm’ mcm kereta sport, dgn sport rim baru lagi… hehehe… akak dah tak mahu bawak lagi… sbb nya segan bila tekan minyak bunyi semacam aje… semua orang pandang..(apa pulak makcik ni bwk keta bunyi bising!!!) hehehehe….

    Sekarang ni hubby belikan akak kereta toyota gak…RAV4 ….

    ………

    salam akak azzah ittewww jugerr.. ammvoiii, saperlarrr tak sayang mini kannns

  15. September 17, 2008 at 9:42 pm

    waah..kereta baru…nyumm..nyumm..😀

    angan angan jakkks.. volleee gitteww

  16. September 17, 2008 at 10:05 pm

    i like toyota…

    tapi lenguh kakitangan melihat harganya..

    i like 4WD… sgt bergaya tau hehhe
    tak leh masu smart??? ye ke??

    4WD pong mancongkam gakkks.. ehehe

  17. September 18, 2008 at 12:10 pm

    cantiknya toyota tuh
    meletop !!

    skang nih kamu keje kat johor yer ???

    johor katernyerrr.. uhuhu

  18. September 18, 2008 at 1:11 pm

    saya tunggu JUE 3..agaknya tahun bila no plat ni nak kluar erk?

    teringat plat JEW 3.. sodeyyyy kannns..

  19. September 18, 2008 at 4:00 pm

    tgklah pada harga fortuner..mengcongkam gak..

    RM178hibu gitteww.. memang mancongkam chot..

  20. September 19, 2008 at 12:06 am

    Bile agaknya nak tukar kete ntah…

    ko pakey kete aper zool ittewww?

  21. vivavogue
    September 19, 2008 at 8:32 am

    kaler bronze ngancammmmm…eh, bronze ke tuh…ke cekelat??? pape pon…mmg mengancammmm

    kanns..

  22. tempe
    September 20, 2008 at 10:25 am

    bro..pindah opis baru je terus nak beli keta baru, rumah baru…dasat8x..
    […]
    p/s:miss ur tempeyek…ade delivery service x? xnak buka cawangan runcit kat dps ke?


    ko nak peyek berapa kotak? nanti calling2 me okey abang..

  1. October 20, 2008 at 12:06 am
  2. February 13, 2009 at 12:31 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s