Home > Travel > hitam manggustang

hitam manggustang

September 23, 2008 Leave a comment Go to comments

hitam hitam si tampok manggis
walau hitam dipandang manis
lokasi: taman rekreasi kolam air panas geresik, batu pahat

Me telah ditag dengan bangganya oleh cek eyna@canistal itu. Cek eyna nak tahu 7 perkara tentang diri me yg ini. Tapi me tiada idea lah pula.

The rules:

* Link to your tagger and post these rules on your blog. * Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird. * Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs. * Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog *

Tapi, kebetulan me baru balik dari jalan-jalan ke bandar muar. Lalu jalan lama dari batu pahat. Sambil dengar tazkirah ustaz dari radio ikim yg suci murni itu. Dalam bahasa orang putih yg me terjemahkan,

digalakkan berbuka puasa jika perjalanan melebihi 83 kilometer. tidak mengira kenderaan yg digunakan, samada keretapi, bas, unta, keldai, kuda, atau kereta lembu yg itu..

Tapi me tidaklah berbuka puasa kerana untuk mengganti balik puasa yg tertinggal itu adalah sesuatu yg mencabar.

Sila lihat entri dibawah untuk tujuan tagging. Dan sila abaikan gambar-gambar hiasan semata-mata itu.

Alahai.

Categories: Travel
  1. September 23, 2008 at 12:23 am

    waduh..pe2 punjgn la nk gnti pose ek..klu wat pose suant leh la

    kannns..

  2. September 23, 2008 at 2:00 am

    rindunya nak balik kampung!!!ya walaupun tak balik lagi tapi en_me dah tunjuk gambo muo macam nak balik sekarang je. en_me ke Muo buat ape?

    kan me dah bilang.. me jalan jalan di bulan ramadhan jakkks.. volleee gittewww

  3. September 23, 2008 at 2:15 am

    yeap betul tu.. berpuasa di bulan selain ramadan amatlah payah dan susah…

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    betul betul.. uhuhu

  4. September 23, 2008 at 7:19 am

    hehe.. [tesengeh je coz dh mnyusahkn en_me jwb tag]… ahaks…

    semoga ko berpuas ati.. walopun jawapan tag me itteww tak semporna.. uhuhu

  5. September 23, 2008 at 8:23 am

    aik? kenapa tag tu err hahah!!!
    tu bukan pasal diri bro ;p
    tu pasal tempat huhu..

    hehe..
    hitam itu menawan🙂

    gasaklarr kanns.. janji me jawap.. ekeke

  6. September 23, 2008 at 9:50 am

    apakah gambar di bawah itew cuba menunjukkan mercedes benz kaler putih yang cantik itewwww… huhuhuhu

    gambar hiasan jakkks.. uhuhu

  7. September 23, 2008 at 10:20 am

    salam bro…de layn x WaKenaBeb…

    salam juger.. rancangan aper tewww

  8. September 23, 2008 at 11:19 am

    haa…betul tu..
    nanti kalau di bulan lain dah susah nak ganti…
    banyak benor cabarannye kan..
    tembem betul kaki yang belah kiri gamba tu!

    tembem katernyerrr yerr..

  9. September 23, 2008 at 12:08 pm

    kaki kiri tu putih sungguh haih~

    kaki kananns? hitammm kanns..

  10. September 23, 2008 at 12:18 pm

    layan la kat blog aku b4 ianya basi

    ok 3x.. me dah tengok.. siannyerr kannns..

  11. September 23, 2008 at 1:06 pm

    Hahaha..
    en_me berpusing-pusing…
    sangat seronok je bunyi nye…

    memang sonok.. gittewww

  12. September 23, 2008 at 1:56 pm

    Aliff belum sempat pun nak balik berbuka puasa di kampung!

    hujung minggu boleh balik kampong perrgh..

  13. September 23, 2008 at 5:14 pm

    83 km sekarang sangat enteng, dgn kecanggihan kenderaan, jarak tu tak terasa.

    kannns..

  14. kenalan lama
    September 23, 2008 at 6:57 pm

    alamak en me…mesjid muar tulah tempat dapat lesen dulu…dah 4 orang hasilnya….nostalgia tuhhhh

    alhamdulillah bro..

  15. September 23, 2008 at 11:56 pm

    melihat pada gamabq di atas teringat pulak kat shopping2 malls tu ada disediakan mini kolam then kita bayaq RM5 (kot) and then kita letakkan kaki kita dlm kolam spt dlm gambaq, then akan ada yg menghurung kaki tuk makin saki baki daki huhuhu

    maksud kak farah, ikan-ikan putih kecil kat dalam mini kolam yerrr? tapi kat kolam air panas spt gambar diatas tewww, manerlarr ader ikannns – air panas gilerrr sehhh.. ehehe

  16. September 24, 2008 at 12:22 am

    black n white…….yang terawat dan tidak terawat…he he he…nice’s picture…

    nice picture for u to see.. and us to appreciate .. ehehe

    thanks for mampir2 ndelok2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  17. September 24, 2008 at 2:21 am

    wahhhh…DIGALAKKAN ek??? rugi plak x guna kelonggaran ms dlm perut garuda hrtuh…tp nanti x dpt plak posa penuhhhh…


    akak kan pompuan, pernah pose penuhh ker.. uhuhu

  18. dino
    September 24, 2008 at 2:27 am

    hitam itu kan bagian dari mahluk tuhan..
    aq pikir gak ada bedanya dengan orang yang berkulit putih.
    ….. aq pikir mau hitam atau putih aHHHHHHHHHHHH…. sama aja

    syukur mas dengan kurniaan Tuhan..

    thanks for singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  19. September 27, 2008 at 6:07 pm

    haha, pacific batu pahat macam kbmall kat kelantan.. ke kbmall same ngan pacific batu pahat?

    kat kota baghu, cekmek takdok pakey seksi seksi gittewww.. ammvoiii

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s