Home > work > babi haram*jadah

babi haram*jadah

September 24, 2008 Leave a comment Go to comments

pinky pig launcher and receiver
project: F6K-A tie-in (sarawak shell berhad)

Me jarang cerita pasal kerja me. Tapi hari ini me nak buang tabiat sikit. Boleh gitu? [+ cerita kerja lama ]

Kelmarin me dan rakan seprojek ada persembahan untuk klien. Guna sistem tiga dimensi itu. Plant design management system, atau pdms ringkasannya.

Persembahan yg biasa. Walaupun pada awalnya terganggu dek kekeliruan teknikal.

Kemudian dimulai dengan perkataan ‘babi‘ haramjadah selama tiga poh minit pertama. Macamana nak tangkap babi. Macamana nak masukkan babi. Ada ruang ke untuk letakkan babi ditempat sepatutnya. Macamana nanti (pada masa akan datang) kalau hendak mencuci atau mengganti babi-babi yg comot dan mati pucuk.

Sebenarnya ‘babi‘ adalah istilah teknikal untuk ‘pig receiver’ dan ‘pig launcher’. [+ wikipedia ]

Alahai.

Categories: work
  1. September 24, 2008 at 12:12 am

    hehe hangat la perbincangan tadi eh en_me …. heheπŸ™‚

    taklarr hangat bangett.. kerja beb kerja.. uhuhu

  2. September 24, 2008 at 12:51 am

    tak payah transate la.. guna english je teruk bena bunyi nya hehe

    kalo english, tak teruk bona kerrr bunyinyerrr bro.. takutt korang yg tak pahammms.. ekeke

  3. September 24, 2008 at 2:50 am

    hahaha. walaupun dia sekadar binatang, nak sebut banyak2 kali rasa macam tak besh plak.

    memang tak besttt.. kannns

  4. kay
    September 24, 2008 at 2:54 am

    nak mintak kije kt company en_me bleh??

    bak ko funyerr cv larrr.. uhuhu

  5. September 24, 2008 at 4:28 am

    Chaitt, tertipu plak haku dipermulaan entry nie… chaitt sekali lagi…huhuhu

    sibbaik namer ko vukannns ‘tipah’ yerrr.. ehehe

    thanks for singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

  6. September 24, 2008 at 5:17 am

    pig launcher? macam nak pegi berperang pulak. hahaha…

    vukannns berperang bro.. tapi memproses rejeki yg halal lagi lumayannns gittewww..

  7. September 24, 2008 at 6:53 am

    lol syoknya nama benda tu, act org sensitif dgn perkataan babi tapi khinzir x pe. miahaha

    namer ‘khinzir’ lebeh sopannns.. kannns

  8. September 24, 2008 at 6:56 am

    Eh pig launcher..
    iskhh.. Polar Bear/Asia Bear Launcher tak der ker?
    Tok Guru Me.. tanya skit.. berapa kilo berat pig nak dilontar tue?

    jap, me nak check asia bear punyer berat dulu.. volleee gittewww, ammvoiii

  9. September 24, 2008 at 8:14 am

    saspen je…ingat ‘babi’ betul2 hehe

    me gurau gurau skit jakkks..

  10. September 24, 2008 at 8:19 am

    kikiki, rupanya en me la engineer yang terlibat membina tempat mr ah fa keje pada satu zaman dahulu ya?

    mungkin iye mungkin tidak, mungkin singapura dilanggar todak.. ahaha

  11. September 24, 2008 at 8:23 am

    hahaha… kesian babi kan.. hahahhaa

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    kannns..

  12. September 24, 2008 at 10:04 am

    selamat aku mmemahami..klu x aku pun nk kutuk gak babi tue…sekali dgn tuan2 yg memberi nama babi pada bnde tue..sian bnde tue kan..

    kannns.. ekeke

  13. September 24, 2008 at 11:21 am

    hampir tersalah tafsir dengan tajuk entri…dan saya terus membaca untk mengetahui kisah sebenarnya.πŸ™‚


    kalo tidak kerana tajuk, tidak puan sampaii kemari.. kannns

  14. September 24, 2008 at 12:02 pm

    bile en_me nak stat cuti raye???hehehe

    me kann musafir, malam raye baru start cuti.. uhuhu, sodeyyy kannns

  15. September 24, 2008 at 12:54 pm

    huhu..tak best sebutan dia;p..kan en_me kan?selamat hari raya ek..jumaat ni nak balik kg dah:)

    selamat ariraya gakkks.. ati2 dijln raya ya cek puteri yg jeliter tewww..

  16. September 24, 2008 at 1:08 pm

    ~ kenapa la nama tuh yg diletaknya? tak leh letak nama sedap skit ker? selamat hari raya en_me. ~

    selamat selamat ariraya gakkks wat cek mizzamy tewww.. ahaks

  17. September 24, 2008 at 1:20 pm

    heh, en_me nih!!!
    Ingat apa la tadi…
    siap ada babi mati pucuk..Kahkahkah.
    Buat gempak je!! =p

    gempakk katernyerr.. uhuhu

  18. September 24, 2008 at 3:32 pm

    haha..ingat ape td..smpi boleh dicuci babi yang comot dan mati pucuk..πŸ™‚

    Selamat Hari Raya En. Me..

    selamat selamat ariraya juger wat brader hafifi tewww..
    maaf zahir bathin nooo..

  19. September 24, 2008 at 5:46 pm

    selamat hari raya aidilfitiiiiiiiii hari mulia…

    uiksss citer fasal babi ke, pernah jugak dikejar babi hutan masa sekolah menengah dulu adeshhhhhhh

    selamat ariraya aidilfitri jugerr..

  20. September 24, 2008 at 11:02 pm

    dulu masa aku dalam navy, ada boya (pelampung) dipanggil fender, kami sebut kot melayu anak babi! berat nak tanggung beb atas bahu, kalau nak docking!


    gittewww yerr.. ingatkan buaya – ekeke

  21. September 24, 2008 at 11:15 pm

    bnyk la hilang pahla pose ye?
    hehehehe

    sib baik tak batal poser .. kannns

  22. September 24, 2008 at 11:38 pm

    hahahha..pig receiver iteww.. πŸ˜‰

    dek thirah mesti tau gakkks.. kanns

  23. buzzybug
    September 25, 2008 at 12:57 pm

    hoho tajuk entri… menyeramkan…

    serammm kerrr.. siannyerrr

  24. September 26, 2008 at 2:01 am

    hahah ingat apa tadi…
    cheh tipah tertipu


    me gurau gurau skit jakkks.. vollee kannns cek farah tewww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s