Home > Travel > telok sengat

telok sengat

September 28, 2008 Leave a comment Go to comments

the two bridge towers will be completed soon
teluk sengat, kota tinggi, johor, malaysia

Hari sabtu semalam, me pergi jalan-jalan wisata ke telok sengat, kota tinggi. Me pernah pergi dulu, tapi tidak ingat bila.

Tapi kali ini me hendak melawat peninggalan sejarah kota johor lama. Dan melihat perkembangan projek pembinaan jambatan yg merentasi sungai johor. Lebuhraya baru dari senai – pasir gudang – desaru itu.

Memang kelihatan jelas dari pekan telok sengat, dua menara jambatan yg besar lagi tinggi. Dari perkampungan nelayan kongkong (masai) melimpasi pulau duyung. [+ pandangan dari kongkong ]

Kalau sudah siap nanti, tidak perlulah me limpas bandar kota tinggi yg selalu ditenggelami air bila banjir. Sila baca lagi entri dibawah atau di SINI.

Alahai.

Categories: Travel
  1. September 28, 2008 at 2:08 pm

    wah…
    best nye mencuci mate…
    slamat ari raye en_me!!!
    maap zahir batin ye…
    smoga en_me success slalu!!!!!!!!!!

    selamat dan moga moga semuanya selamat dek ikhmar ittewww..

  2. September 28, 2008 at 4:03 pm

    tenang nye tgk laut..


    tenang air jangan disangka tiada buaya ya.. ehehe

  3. September 28, 2008 at 4:06 pm

    Seronok gak sesekali tengok2 tempat begitu, kawan pun selalu gak jalan2 kat perak ni…Jauh perjalanan, luas pemandangan…

    kang, kalo ko buat blog lagi best kanns.. boleh kawan-kawan sekkolah tengok gambar perjalanan ko kat perak tewww.. takkannn ko nak simpan dalam pc jakks.. uhuhu

  4. September 28, 2008 at 4:41 pm

    Bila lah nak siap projek highway baru nie.. tak sabo nak balik rumah MIL dgn pantas tanpa menghadapi jammed..hehe

    Selamat Hari Raye!!!

    maser najib jadi PM nanti kottts.. ehehe
    selamat ariraya jugerrr..

  5. September 28, 2008 at 8:11 pm

    wah macam tgk discovery channel jer..
    selamat hari raya.. Tuan Guru Me

    selamat ariraya juger bro..

  6. September 28, 2008 at 9:50 pm

    salam aidilfitri maaf zahir batin. Moga sentiasa berbahagia di hari raya…raya kat mana?

    salam aidilfitri juger bro.. me raya kampong me kat pontian dulu kini dn selamanya.. jemputla dtg umah..

  7. September 28, 2008 at 10:12 pm

    Wah. Mesti jadi jambatan yang sangat panjang nanti.

    Teringin nak gi Johor Lama tu…

    panjang lagikks penang bridge tewww..

  8. September 28, 2008 at 11:23 pm

    selamat hari raya. maaf dzohir batin. selamt bercutiiiiiiii! esok ku kerja lagi huhuhu.

    samerrlarr kiterrr.. esok dan luserr me kejerrr.. uhuhu

  9. September 28, 2008 at 11:28 pm

    selamat raye en me!maaf zahir batin…

    selamat ariraya aidilfitri jugerr wat cek aliza tewww..

  10. September 29, 2008 at 8:08 am

    wahh ade bridge akan dibina ke?
    hee..
    xleh lawan penang bridge la haha.

    btw,
    cantek la broooooo..
    serius sgt cantek

    memang xleh lawan, nanti ada dua penang bridge.. kannns.. ahaha

  11. September 30, 2008 at 8:16 am

    wuiiiii…..giganticnyer tower tuh…..

    kannns..

  12. October 27, 2008 at 5:06 pm

    Weh!! aku budak telok sengat ni!! heheh.. kalau ko datang teluk sengat lagi, try la makan rojak asma.. Sedap beb!! try la.. korang cari kedai yang ade brother yang badan die besar2.. sedap!!

    gitteww.. yerrr.. ok bro..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s