Home > photography > the crystal mosque

the crystal mosque

mystery of the crystal mosque [+ bigger image ]
pulau wan man, kuala terengganu

Me pergi ke pulau wan man negeri terengganu pagi hariraya keempat. Waktu subuh. Seperti yg dijangkakan, tiada jemaah yg bersolat subuh disitu.

Seperti yg ditakdirkan juga, me tertinggal bateri kamera EOS me di bilik hotel. Jadi me kempunan untuk ambil gambar masjid kristal diwaktu matahari terbit.

Dipendekkan cerita, me datang semula selepas sarapan di hotel. Kebetulan ada majlis akad nikah didalam masjid kristal itu. [+ inside picture ]

some close-ups

Alahai.

Categories: photography
  1. October 8, 2008 at 12:09 am

    1. Cantiknye masjid tu.
    2. Bestnye nikah kat masjid…ehee..πŸ™‚

    akak mahyuli teww,
    1. memang chantekkks kannns,
    2. ammvoiiii kannns..

  2. October 8, 2008 at 12:28 am

    aku lum lagi sampai ke sane

    oke bro.. no problem..

  3. October 8, 2008 at 3:04 am

    sy org trg pn xprnh smpi lg..tp prnh tgk dr jauh..ms kt msia dulu,masjid tu x siap sepenuhnya lg..so xdptlh nk tgk..

    wehh, tak windu kat oghang kat ganu kiter kerrr..

  4. October 8, 2008 at 7:35 am

    cantek masjid crystal ni. tapi.. aku agak terkilan. […]

    Ade masjid dalam 200 meter sebelah die kan?

    weiii bro, spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging..

  5. October 8, 2008 at 8:35 am

    masjid kristal.. ramai yg cakap cantik..
    tapi belum lagi sampai sana,πŸ™‚

    salam cek hadiena tewww.. ko dok katnerr?

    btw, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih ya..

  6. October 8, 2008 at 9:37 am

    jalan-jalan cari masjid ya en me raya-raya niπŸ˜€
    Salam Aidilfitri jugak dari mr ah fa sekeluarga di bumi kanggaroo ni.

    Hehehe, tak sangka dari bujang, baru nikah-kawin, keluar dari tanah air tercinta saya masih ada drop komen kat blog en me yang best nih.

    Terima kasih ya en meπŸ˜€

    salam juger wat mrahfa yg fewwwit jauh dimata tewww..
    tanpa kawan-kawan yg best-best spt kamu, saperlarr me yg semberono ini yerr.. uhuhu

    p/s: dari bujang, nikah-kawin, bila lagi nak berr ‘kaum kerabat’ nih bro? ekeke

  7. October 8, 2008 at 9:37 am

    sbb pe nama kristal ye?
    belum smp lg,insyaallah akan smp jgak sana..

    sebab diperbuat dari cermin kaca gittewww.. dan nampak bersinar bercahaya dari kejauhan
    masjid kat tempat sendiri dah pergi ke akak tewww? ehehe, me gurau2 one uooolss

  8. buzzybug
    October 8, 2008 at 10:54 am

    masjid kristal lawa. tapi panas kat situ. dah banyak pokok ke kat situ, en_me?
    masa raya mesti x ramai orang. masa saya pi dulu, ramai yang pi kat situ…
    bestnya nikah kat masjid lawa tu…πŸ™‚

    ammvoiii cek BB tewww, nikah kawen memang best.. kannnns

  9. October 8, 2008 at 11:22 am

    seperti dijangkakan? dalam betul maksud tu. […] hehe.

    masjid tewww memang jauh dari penempatan.. itu sajer me melaporkannns..

  10. suw
    October 8, 2008 at 11:56 am

    masjid kristal ni mmg cntik kan? tp tak fully utilised..tu yg jd isunyer..dgr citer pon, dienyer design tu jadikan masjid tu panas..so kalo siang2 tu mmg terasa bahangnyer

    macam pompuan chantekkks yg tak fandaiii memasak kerrr.. ammvoiii

  11. October 8, 2008 at 12:40 pm

    a’ah…cantik lah masjid kristal tu…erm.. nk g jugak tgk satu hari nnt..πŸ™‚

    gi larr tengok.. kalo tak ko akan menyosalll.. (ala macam iklan tv tewww) ehehe

  12. October 8, 2008 at 2:53 pm

    cantek!
    teringin sangat nak g saneπŸ™‚

    jommm.. ehehe

  13. October 8, 2008 at 2:55 pm

    Salam en_me.selamat hari raya,maaf zahir batin;)huhuhu

    cantiknya masjid itu.aalaahai..huhu

    chantekkks.. kanns

  14. October 8, 2008 at 2:57 pm

    masjid kristal memang lawa sangat
    tapi sayang bukan kita yang buat

    saperlarrr yg buat agaknyerrr.. gittewww

  15. October 8, 2008 at 4:42 pm

    santeknye la masjid tu…

    kannns..

  16. October 8, 2008 at 4:58 pm

    hajat nak ke Terengganu cuti raya ni tak kesempatan…..😦
    Selamat hari raya bro!

    selamat ariraya jugerr brader tewww..

  17. October 8, 2008 at 5:02 pm

    wah..saya pernah g,,agak kecil masjid ni..

    ko nak yg besar jerrr.. ehehe

  18. October 8, 2008 at 5:26 pm

    x sempat lagi sampai ke sana la. hehe

    tapi manyak tempat lain ko dah sampai kannns abang nizam tewww..

  19. October 8, 2008 at 5:35 pm

    sy dah penah smpai dh sbb study kt tganu je.mmg cantik. lg cantik kalo ramai jemaah mengimarahkn masjid ni.dh smpai ctu jgn lak lupe g lawat tmn tmadun ye..best sgt..

    taman tamadun islam memang me dah pergi.. esok me cerita larrr fulakkks.. volleee gittewww, ammvoiii akak zahra tewww

  20. October 8, 2008 at 5:51 pm

    x pernh pegi agy. tapi ada gambar yg cantek2 kat masjid nie ;3

    chantekkks kanns..

  21. October 8, 2008 at 6:17 pm

    […]

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging..

  22. October 8, 2008 at 7:07 pm

    samat ari raya yer
    maaf zahir batin

    tanteknye mesjid tuh..

    samat dan samat aidilfitri wat kamu jugerrr..

  23. October 8, 2008 at 7:56 pm

    cantik tol masjid ini..idah sekiranya digunakan sepenuhnya dengan program-program yang berfaedah..

    kannns..

  24. October 8, 2008 at 10:38 pm

    Seronok ye Me,dapat jenjalan.πŸ˜€

    memang sonok.. masa sehat nih larrr, biler lagi kannns..

  25. October 8, 2008 at 10:53 pm

    selamat hari raya

    selamat dan selamat aidilfitri jugerrr..

  26. October 8, 2008 at 11:00 pm

    wah..
    manyaknye kumens!
    mendapat sambutan betul Masjid Kristal ni erk…=)

    kumens tak best pong manyak jugerr.. uhuhu

  27. October 8, 2008 at 11:47 pm

    cantik betul gambar yang diambil itew…
    salam en me..πŸ™‚

    salam juger dek thirah tewww..

  28. October 9, 2008 at 8:44 pm

    shanteknye…
    chantek…
    nalla rekek…!

    aisehhh, me yg malu fulakkks..

  29. theCekgu
    October 10, 2008 at 9:10 pm

    saya kalo balik kg tetiap hari lalu jambatan sultan mahmud tu tapi tak penah nak singgah masjid tu, nampak dari jambatan jer.

    oh pastu selamat hari raya jugak dari cekgu kat cini


    selamat dan selamat ariraya cekgu..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s