Home > Travel > palembang 101

palembang 101

is a city in the south of the Indonesian island of sumatra
the reader digest children’s atlas of the world

Hari Sabtu lepas, me dah serahkan paspot bBk me yg itu kat ejen pembantu rumah. Untuk pembaharuan permit kerja.

Di kantor ejen itu, me tengok-tengok peta negara indonesia yg terpampang besar di dinding. Baru me tahu dimana letaknya palembang, kampung bBk itu. Di pulau sumatera yg lebih besar dari tanah semenanjung. Bukan di pulau jawa yg me ingat sebelum ini.

Untuk foto harian kota palembang yg lumayan, klik DISINI. (Makaseh pak nayel beri ijin me link ke photoblog bapak.)

Alahai.

Categories: Travel
  1. October 14, 2008 at 12:18 am

    Salam bro…..Camat Ari Raya….PALEMBANG????, dalam buku sejarah tingkatan 1,2,3 ade cerita pasal kerajaan Palembang….heheheheh

    dah lamer tewwww.. maner hingat.. uhuhu

  2. October 14, 2008 at 6:29 am

    besar jugak sumatera nie kan..rasanya la kan kalau ade along kat sane, leh ke dorg cari org yg de hutang dgn dorg

    abang long pak long mak long kak long pong ramai gakkks..

  3. October 14, 2008 at 8:45 am

    ape tu palembang 101?

    ahaha, can somebody explain it to her..

    gini akak sabiah, ‘101’ teww kalo kat university mesti subject pengenalan gittewww.. jadi maksud ‘palembang 101’ teww samerlarr dengan ‘marilah mengenal kota palembang’.. volleee gittewww

  4. isnsuhada
    October 14, 2008 at 8:47 am

    salam jenguk2..
    cantik keta tu..hehehe

    kete jer chantekks.. derr

  5. October 14, 2008 at 8:55 am

    (Makaseh pak nayel beri ijin me link ke photoblog bapak.)

    wah, tere en_me berbahasa indonesia
    huhuhuhu

    kita kan serumpun.. gittewww, ekeke

  6. October 14, 2008 at 8:59 am

    waaa…org kayo rupenyer.. ade pembantu umah!!!

    kaye katernyerrr.. uhuhu

  7. October 14, 2008 at 9:16 am

    hehehehehe, lama dah tak dengar term 101 tu๐Ÿ˜†
    En me dah sampai Indonesia?

    indon belom siam pong belom.. tapi kampong jawa selalu limpas jakks.. ekeke

  8. October 14, 2008 at 9:49 am

    zino teringin nak ke payakumbuh di indonesia sana.. kampong zino pun nama nya payakumbuh tapi di N9 hehe

    iyer mengikut hikayat, payakumbuh N9 teww memang asal sama dengan payakumbuh sumatera barat kawasan minang .. kannns (fandai fandai jerr me, ekeke)

  9. October 14, 2008 at 11:02 am

    en_me, slamat hari raya..hihi.. tgh bulan baru nak wish raye ^_^v
    *menarik tak palembang??*

    saper nih.. me tak kenal nomor henset ko.. uhuhu

  10. October 14, 2008 at 11:08 am

    ~ Palembang? pernah dengar dalam buku sejarah kot. apa yg menarik kat situ? ~

    entah larrr.. me pong tak pernah sampai lagikks..

  11. October 14, 2008 at 11:31 am

    pembuka kota melaka pon dtg dari sane gak kn…sejarah2..haha…teringat plak cikgu sejarah

    parameswara ittewww.. kanns

  12. October 14, 2008 at 12:21 pm

    wah3x.. ade kelas sejarah rupenyer kt sini..mesiah3x..๐Ÿ˜›
    en_me, nk tanye ni
    bp ek kos amik org gaji indonesia ni..?

    me dah luperr larrr.. dalam tiga empat hibu kalo pakey ejen.. nak murah ko tunggu kat kuala sabak bernam gittewww.. ehehe

  13. October 14, 2008 at 1:26 pm

    Terima kaseh buat warga Malaysia sudah kunjungi Blog saya.. Palembang Daily Photo (http://kotapalembang.blogspot.com)

    makaseh kembali pak nayel itteww.. monggo mampir

  14. October 14, 2008 at 9:46 pm

    Sabo aje la bro, kta mahal2 simpan aje kot. Ari ni ari ke 2 aku jaga PMR, teringat hampir 30 tahun dulu ambik SRP.. tapi taklah macam gambar2 yang ada dlm blog aku…

  15. October 15, 2008 at 1:43 pm

    bila nak bercuti ke sana en_me hehe๐Ÿ™‚

    ingatkan nak jugakks gi sana.. tapi apakan daya, kena tunggu rejeki next time.. uhuhu

  1. November 26, 2008 at 1:36 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s