Home > nostalgia > jejak samerin: part trois

jejak samerin: part trois

top from left: the hospital, the post office, the arcade
bottom from left: the stadium, and the bicycle shop

Me sampai juga di bandar pusat jengka pahang kelmarin. Me tercari-cari kedai basikal samerin. Jutawan pemenang kuiz more jutaria dulu-dulu.[+ part une | part deux | the archive ]

Dipendekkan cerita, masa me sibuk tembak gambar bangunan-bangunan di bandar jengka itu. Akhirnya ahmad samerin muncul tiba-tiba. Ahmad samerin sapa me, dan salam me. Me tergamam juga, muka ahmad samerin sebiji macam dalam suratkhabar lama itu – tidak berubah. Me gembira bukan kepalang. Sibuk ahmad samerin tanya me dari media mana suratkhabar mana sebab nampak me pegang kamera besar gedabak macam wartawan lagaknya.

Belum pun sempat me jawab, tiba-tiba ada orang sentuh bahu me. Aiseh, me bermimpi dipagi isnin rupanya.

an instant legendary millionaire to be inspired

Alahai.

Categories: nostalgia
  1. November 3, 2008 at 12:22 am

    huh? mimpi ke betul ni? abis, gambar tu?

  2. November 3, 2008 at 6:41 am

    wakaka….. clear betul en_me ambil gambor dalam mimpi, he he he

  3. November 3, 2008 at 7:43 am

    muka die masih lagi xberubah… ke bro me bermimpi muka yang sebijik dari paper kot

  4. November 3, 2008 at 8:15 am

    out of topic—>
    peh die jual pantun plk…ok bro..aku beli pantun mu

    lihat orang bersanding,
    bantal guling dipeluk-peluk,
    bukannya frust tertongeng,
    cuma tgu turn nk masuk

  5. November 3, 2008 at 8:24 am

    ohhhh..gitew yeerr…tu laaa..ME ni kuat sangat tidor..tak basuh kaki la tue…ish ME ni…[…]

  6. November 3, 2008 at 8:43 am

    alahai me,
    mimpi rupanya.ingat dah jumpa…

  7. November 3, 2008 at 10:30 am

    ~ betul ke mimpi nih? ~

  8. November 3, 2008 at 11:02 am

    oooo~~
    mimpi ker??
    alahai….takper2~
    nanti mimpikan lagik…sampai betol2 jumpa yer en_me…
    dizzy~

  9. isnsuhada
    November 3, 2008 at 2:11 pm

    itu gambar dlm mimpi ker?huhuhu

  10. November 3, 2008 at 3:03 pm

    betyl ke mimpi. oh dialah jutawan muda tu ey

  11. ayu
    November 3, 2008 at 3:07 pm

    x paham lewww… bro..
    mimpi ke apa??

  12. November 3, 2008 at 3:34 pm

    SUKELAH MASUK BLOG EN_ME NI…menarik dan tertarik..

  13. November 3, 2008 at 4:53 pm

    nak baca entri sebelum ni tapi ternampak gambar ular la pulak.
    terus tak jadik nak baca..hehehehe

  14. November 3, 2008 at 5:37 pm

    x abis lagi rupanyer citer samerin nihh. bwk2 la benti en_me oii. klu jumpa dia lagi, kem salamm ekk
    hehehe..

  15. November 3, 2008 at 5:53 pm

    salam..iskkk napa kepala tu hilang..ahaha

  16. November 3, 2008 at 6:23 pm

    allu…i’m back..😛
    isk..musykil la.. en_me ni mimpi ke reality..huhuhu..
    stil ngn trademark nye ye..xde kepala..ekekek..

  17. November 3, 2008 at 8:28 pm

    adoiii potong mood betul bile tgk incin mimpi je rupanya! ahhaa

  18. November 4, 2008 at 10:50 am

    macam mana boleh mimpi ni hehe

  19. November 4, 2008 at 4:27 pm

    mimpi ke?!!ciss…ni sbb x basuh kaki laa ni…

  20. November 5, 2008 at 12:58 am

    sungguhka itu dia…aduss…dasat sungguh jejak kasih mu ittewww en_me….ahaks…

  21. November 5, 2008 at 2:40 pm

    mmg femes rancangan tuh…masih ingat lagi tahun 1991 masa tu darjah 6..
    org ckp nama dia mmg bertuah. 7 huruf yang dipilih “SAMERIN” tu semuanya mengisi tempat kosong “SIJIL SIMPANAN PREMIUM” dan menobatkan dia jutawan segera.

  22. November 5, 2008 at 3:33 pm

    Salam, bro..aku terbukak blog kau hari hih….Mudah2an Allah redha.. […]

  23. November 5, 2008 at 10:21 pm

    apa citer terbaru tentang samerin, semakin mendebarkan citer ngko dlm pencarian samerin ni… mesti ada misteri yg belum terungkai…

  24. December 9, 2008 at 6:28 pm

    lorrr…blom jumpe lagik…
    igt betui laa…
    sampai mimpi2 nih…🙂

  25. December 12, 2008 at 9:18 pm

    uwaaa.. pak semerin tu ke? en_me nie sukeeee buat orang tertanya2. hmm..

    takkan ko tak tahu dunya internet.. tak sumer leh kiter citer kat sumer oghang.. kannns
    nanti ader oghang amik kesempatan tikam tikam belakang one uooolsss.. uhuhu

  1. December 9, 2008 at 5:11 pm
  2. January 9, 2009 at 6:59 am
  3. January 13, 2009 at 4:05 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s